Καϊμακόγλου: "Live or die, make your choice"

Στην κρισιμότητα του αγώνα της Τετάρτης με τον Ολυμπιακό στο κλειστό του ΟΑΚΑ στάθηκε ο Κώστας Καϊμακόγλου στο κείμενο που έγραψε στο "paoblog.gr".

Καϊμακόγλου: "Live or die, make your choice"

Αναλυτικά:

"Σε λίγο αρχίζει η προετοιμασία μας για τον τέταρτο τελικό του πρωταθλήματος. Ένα ιδιαίτερα σημαντικό παιχνίδι όπως εξελίχθηκε αυτή η σειρά. Είναι πολύ δύσκολο να μιλήσεις μετά από έναν αγώνα όπως ο χθεσινός. Αυτό που έχω δει εγώ μέχρι τώρα είναι ότι και τα τρία παιχνίδια έχουν κριθεί με κάποιο σερί.

Το πρώτο παιχνίδι κρίθηκε με ένα 26-13 του Ολυμπιακού στο δεύτερο δεκάλεπτο. Προσπαθήσαμε στη συνέχεια, κυνηγήσαμε για τη νίκη, αλλά δεν μπορέσαμε να την κατακτήσουμε. Το δεύτερο παιχνίδι κρίθηκε με ένα δικό μας 16-0, ο Ολυμπιακός επέστρεψε, αλλά διατηρήσαμε τα ηνία και πήραμε τη νίκη. Το τρίτο παιχνίδι και αυτό είναι που εμένα με έχει ενοχλήσει πολύ, είναι το πώς ξεκίνησε, με ένα σερί των αντιπάλων μας. Μπήκαν δυνατά από την αρχή, έφτιαξαν ψυχολογία, πήραν μια διαφορά, η οποία έφτασε και στους 20-22 πόντους. Στο ημίχρονο πήγαμε στα αποδυτήρια γνωρίζοντας ότι έχουμε παίξει πολύ άσχημα, ιδιαίτερα όταν μιλάμε για ένα παιχνίδι τέτοιου επιπέδου, δεν υπήρχαμε στο γήπεδο. Και ειδικότερα, δεν υπήρχαμε στην άμυνα, γιατί είχαμε δεχθεί 53 πόντους! Ο προπονητής μας προσπάθησε να μας ηρεμήσει, μας ζήτησε να μπούμε με γνώμονα την άμυνα, να προσπαθήσουμε εκεί και να βρούμε από εκεί ρυθμό στην επίθεση. Έτσι κι έγινε. Ροκανίσαμε τη διαφορά σιγά-σιγά, πήγαμε το παιχνίδι στους 8 πόντους, αλλά δυστυχώς χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, κάναμε δύο λάθη, δεχθήκαμε τρία τρίποντα και το παιχνίδι ξέφυγε πάλι.

Το γεγονός είναι ότι βρισκόμαστε στο 2-1. Ήταν σημαντική νίκη, γιατί απέχει πλέον μία νίκη από την κατάκτηση του πρωταθλήματος . Και πλέον πάμε στο τέταρτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ που θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι είναι η τελευταία μας ευκαιρία, αν θέλουμε να διατηρήσουμε τις ελπίδες μας για το πρωτάθλημα. Ή κερδίζουμε, ή πάμε σπίτι μας. Αρχής γενομένης από σήμερα θα πρέπει να ηρεμήσουμε, να καταλάβουμε ότι είναι το τελευταίο μας χαρτί για να επιστρέψουμε στο ΣΕΦ και σε έναν πέμπτο τελικό.

Θα είναι δύσκολο, γιατί ο Ολυμπιακός θα έρθει δίχως άγχος, να παίξει το παιχνίδι του. Θα πρέπει εμείς από το πρώτο λεπτό να επιβάλλουμε το ρυθμό μας από την αρχή, όπως έκανε ο Ολυμπιακός στον τρίτο τελικό. Θα πρέπει να μπούμε εμείς στο τέταρτο δυνατά, να τα δώσουμε όλα επί σαράντα λεπτά και όπως είπα και πριν μόνος στόχος είναι η νίκη, αν θέλουμε, να μείνουμε ζωντανοί. Όπως λένε οι Αμερικάνοι «live or die, make your choice». Ακούμε διάφορα, λέγονται διαφορά, κάποιοι λένε για ηλικίες. Θα ξαναπώ ότι εμένα προσωπικά με προσβάλλει όλο αυτό. Αναφέρεται στους συμπαίκτες μου και με αγγίζει άμεσα… Εκεί που έχει φτάσει το θέμα είναι ποιος το θέλει περισσότερο, ποιος είναι πιο διψασμένος. Δεν έχει ούτε «νιάτα», ούτε «γερόντια». Στο γήπεδο είναι όλοι ίσοι, όλοι είναι παίκτες, κανένας ρομπότ. Όλοι κουράζονται, όλοι δεν κουράζονται, όλοι δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό. Το θέμα είναι ποιος θα μπει και θα δαγκώνει σίδερα. Ποιος θα θέλει πιο πολύ τη νίκη. Χθες εμείς δεν παλέψαμε από την αρχή… Είχαν 13 επιθετικά ριμπάουντ στο ημίχρονο και ξέραμε καλά πως τα ριμπάουντ θα παίξουν καθοριστικό ρόλο. Δεν καταφέραμε να πάμε στις μάχες στα ριμπάουντ. Είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε αυτή τη φορά. Θα πρέπει να βοηθήσουμε όλοι σε αυτόν τον τομέα και να κάνουμε εμείς τη διαφορά.

Από εκεί και πέρα, για τον κόσμο θα ήθελα να πω πως επειδή ότι κι αν γίνει στο τέλος, θα είναι το τελευταίο μας φετινό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ, στην έδρα μας, θα θέλαμε να είστε εκεί, να μας στηρίξετε, να μας βοηθήσετε, να τα δώσετε όλα με τη φωνή σας, να μας σπρώξετε κι εσείς με τον τρόπο σας στη νίκη. Μας έχετε βοηθήσει όλη τη χρονιά και σας χρειαζόμαστε, ειδικά σε αυτό το παιχνίδι με δυνατή φωνή και σωστή συμπεριφορά…

Σας περιμένουμε λοιπόν στο ΟΑΚΑ,

Κώστας"

News 24/7

24MEDIA NETWORK