"Μαχαίρι" στις αποδοχές του Διαμαντίδη από τον Παναθηναϊκό

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης αλλάζει ρόλο στον νέο Παναθηναϊκό του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Μαζί με αυτή την εξέλιξη, μειώνονται και οι αποδοχές του αρχηγού των "πράσινων".

"Μαχαίρι" στις αποδοχές του Διαμαντίδη από τον Παναθηναϊκό
Διαμαντίδης Παναθηναϊκός

Η τελευταία σεζόν του Δημήτρη Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό αναμένεται να συνοδευτεί και μ' ένα μεγάλο κούρεμα στις ετήσιες αποδοχές του Έλληνα σούπερ σταρ, του ανθρώπου που συνέδεσε το όνομά του με την ομάδα τα τελευταία 11 χρόνια!

Το να προτείνει κανείς μία μεγάλη μείωση στον μέχρι πρότινος καλύτερο παίκτη της Ευρώπης δεν ήταν προφανώς κάτι πολύ εύκολο. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού, που μέσα στα χρόνια έχουν "χτίσει" μία ξεχωριστή σχέση με τον Διαμαντίδη επωμίστηκαν ένα μεγάλο βάρος.

Από την πλευρά του ο παίκτης ήξερε ότι θα του προταθεί κάτι τέτοιο και είχε προετοιμαστεί για το τι θα ακούσει. Σύμφωνα με πληροφορίες του Contra.gr o αθλητής δεν έχει το παραμικρό πρόβλημα να υποστεί μεγάλη μείωση στα δικά του χρήματα έτσι ώστε η ομάδα να εξοικονομήσει πόρους για να τους δώσει σε άλλους παίκτες όπως ο Ραντούλιτσα και ο Πάβλοβιτς.

Το ποσό που θα εισπράξει

Σε ποιο ύψος θα διαμορφωθούν οι εφετινές ετήσιες αποδοχές του Διαμαντίδη; Το μόνο σίγουρο αυτήν την ώρα είναι ότι θα πέσουν κάτω από το... ψυχολογικό όριο του 1.000.000 ευρώ. Πέρυσι ο Έλληνας γκαρντ εισέπραξε περίπου 1,7 εκατομμύρια στον τελευταίο χρόνο του προηγούμενου συμβολαίου του αλλά εφέτος συμβιβάζεται μ' ένα ποσό σαφώς μικρότερο.

Το πιο πιθανό είναι να καθίσει η... μπίλια στις 850.000 ευρώ κάτι που θα σημάνει κούρεμα του 50% στις ετήσιες αποδοχές του παίκτη, κάτι για το οποίο, όπως επισημάναμε, ο ίδιος ο Διαμαντίδης δεν έχει πρόβλημα αναγνωρίζοντας στην πράξη το πόσα του πρόσφερε ο Παναθηναϊκός όλα αυτά τα χρόνια.

Εμπειρία, "φρεσκάδα" και δεύτερος προπονητής

Μαζί με τις αποδοχές, βέβαια, κατά τη νέα σεζόν θα αλλάξει και ο αγωνιστικός ρόλος του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό. Η απόκτηση του Νικ Καλάθη από τους "πράσινους" χαρίζει τη δυνατότητα στον Σάσα Τζόρτζεβιτς να χρησιμοποιεί τον Καστοριανό γκαρντ ως μπαλαντέρ, κυρίως στα μεγάλα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος και σ' αυτά της Ευρωλίγκας.

Πλέον, δεν θα υπάρχει λόγος να μένει 25 και 30 λεπτά ο Διαμαντίδης στο παρκέ σε ματς όπως αυτά κόντρα στον Κολοσσό ή τα Τρίκαλα (χωρίς καμία διάθεση υποτίμησης των ομάδων που αναφέρθηκαν). Αντιθέτως, ο αρχηγός θα φορτίζει τις "μπαταρίες" του για να παρουσιάζεται φρέσκος στις αναμετρήσεις στις οποίες η ομάδα του θα χρειάζεται την πείρα και την αδιαμφισβήτητη κλάση του. Κοντολογίς ο Τζόρτζεβιτς θα επιχειρήσει να πάρει το νέκταρ της εμπειρίας του παίκτη του χωρίς να τον κουράζει και να ξοδεύει την ενέργειά του εκεί που δεν (πρέπει να) του είναι απαραίτητη.

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού θα επωμιστεί ακόμη έναν βασικό ρόλο στον Παναθηναϊκό. Να ενώσει τη νέα γενιά με την παλιά φρουρά και να αποτελεί θεματοφύλακα στα αποδυτήρια της ομάδας. Με επικεφαλής τον "Σάλε", ο Διαμαντίδης θα είναι ένας δεύτερος προπονητής στο παρκέ και στον πάγκο, ενώ παράλληλα θα προσπαθήσει να διασφαλίσει την ηρεμία, τόσο αγωνιστικά όσο και εκτός γηπέδων. Άλλωστε είναι ένας αθλητής που σέβονται οι πάντες στον σύλλογο και γι' αυτό τον λόγο υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση.

Διαβάστε ακόμη:

Στην Αναντολού Εφές ο Τάιους

News 24/7

24MEDIA NETWORK