Μπατίστ: "Όταν γύρισα, δεν ήταν ίδιος ο Παναθηναϊκός"

O Μάικ Μπατίστ αλλάζει σελίδα στην καριέρα του μιας και η νέα σεζόν θα τον βρει στον πάγκο και όχι στο παρκέ. Ο Αμερικανός έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη όπου μίλησε για τον Παναθηναϊκό, αλλά και για τη νέα του περιπέτεια στους Κλίβελαντ Καβαλίερς του Λεμπρόν Τζέιμς.

Μπατίστ: "Όταν γύρισα, δεν ήταν ίδιος ο Παναθηναϊκός"
INTIME SPORTS

Ο Μάικ Μπατίστ έδωσε μια αποκαλυπτική συνέντευξη στα "ΝΕΑ", μιλώντας τόσο για τον Παναθηναϊκό, όσο και για τη νέα σελίδα στην καριέρα του που θα τον βρει στους Κλίβελαντ Καβαλίερς, όχι σαν παίκτη, αλλά ως μέλος του τεχνικού τιμ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός:

"Είναι ένα καινούριο κεφάλαιο που προστίθεται στο βιβλίο της αυτοβιογραφίας μου. Η συμφωνία με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς αποτελεί σπουδαία προοπτική και είμαι έτοιμος για τη νέα πρόκληση στην καριέρα μου. Το μόνο που με απογοητεύει είναι ότι δεν αποχαιρέτησα όπως θα ήθελα τους φίλους του Παναθηναϊκού.

Θα ήθελα να είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ στα πλέι οφ και μετά το τελευταίο ματς με τον Ολυμπιακό να αποδώσω φόρο τιμής στους φιλάθλους μας. Να τους χαιρετήσω και να τους ευχαριστήσω για όλες αυτές τις στιγμές που ζήσαμε επί δέκα χρόνια, αν και στη μνήμη τη δική μου κυριαρχούν τα εννέα χρόνια που προηγήθηκαν της συμφωνίας μου με τη Φενέρμπαχτσε. Όταν επέστρεψα στον Παναθηναϊκό, δεν ήταν η ίδια ομάδα και αυτό το έβλεπες σε όλα τα επίπεδα".

Μπατίστ: "Όταν γύρισα, δεν ήταν ίδιος ο Παναθηναϊκός"

"Αποχωρώντας από την ενεργό δράση, αισθάνομαι πλήρης εικόνων και συναισθημάτων και ξεχωρίζω φυσικά τα τρία ευρωπαϊκά τρόπαια, τα οκτώ πρωταθλήματα και τα επτά Κύπελλα Ελλάδας που κατακτήσαμε με τον Παναθηναϊκό, την τέταρτη θέση στη λίστα των σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα και την πεποίθηση ότι τα έδωσα όλα. Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μπορεί να με κοιτάξει στα μάτια και να μου πει ότι δεν ήμουν νικητής".

Όσον αφορά τον Λεμπρόν Τζέιμς: "Ο Τζέιμς είναι πολύ ταπεινός και τα πόδια του πατούν στο έδαφος. Είχαμε προπόνηση στις 10 το πρωί κι εκείνος ήταν στο γήπεδο από τις 8".

EAST RUTHERFORD, NJ - MARCH 03:  LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers looks on during the game against the New Jersey Nets at the Izod Center on March 3, 2010 in East Rutherford, New Jersey.NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement.  (Photo by Jim McIsaac/Getty Images)
EAST RUTHERFORD, NJ - MARCH 03: LeBron James #23 of the Cleveland Cavaliers looks on during the game against the New Jersey Nets at the Izod Center on March 3, 2010 in East Rutherford, New Jersey.NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. (Photo by Jim McIsaac/Getty Images) GETTY IMAGES

Για τους Κλίβελαντ Καβαλίερς: "Για τις επόμενες δύο εβδομάδες θα συμμετέχουμε όλοι μαζί στην προετοιμασία των Καβαλίερς και εν συνεχεία θα πάρουμε τον δρόμο για το Κάντον, που απέχει 100 χιλιόμετρα από το Κλίβελαντ και θα είναι η βάση μας τη νέα σεζόν στην D-League. Θα έχουμε την ίδια αγωνιστική φιλοσοφία με την πρώτη ομάδα και ο στόχος μας θα είναι να βελτιώνουμε τους παίκτες ώστε να καταφέρουν να αγωνιστούν στο ΝΒΑ. Ο δικός μου ρόλος θα είναι να προπονώ κυρίως τους ψηλούς, αλλά γενικότερα οι αρμοδιότητές μου θα αφορούν τα καθήκοντα του ασίσταντ κόουτς.

Αισθάνομαι τυχερός που αυτή η συνεργασία δεν αφήνει χρονικό κενό μετά την αποχώρησή μου από τα γήπεδα του μπάσκετ. Για πολλούς παίκτες η απόσυρση προκαλεί ακόμη και κατάθλιψη, ωστόσο εγώ παραμένω στο άθλημα, θα κάνω αυτό που μου αρέσει, έστω κι αν χρειάζεται να ζω μερικές ώρες μακριά από την οικογένειά μου".

Τέλος για το τεχνικό τιμ των Καβαλίερς σχολίασε: "Γνωριζόμαστε με τον Μάικ Μίλερ και τον Αντερσον Βαρεχάο, καθώς και με τον Σον Μάριον, που αγωνίζεται στο ΝΒΑ από το 1999. Οφείλω να πω ότι η συμπεριφορά όλων απέναντί μου είναι εξαιρετική και με έχουν κάνει να αισθανθώ ως μέλος μιας οικογένειας".

News 24/7

24MEDIA NETWORK