Ο Emiliano Carchia στο Contra.gr για τον Τζεντίλε: "Δεν είναι αυτός που ήταν αλλά μπορεί να ξαναγίνει!"

Τι ακριβώς μπορεί να προσφέρει ο Αλεσάντρο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό; Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται τώρα και που μπορεί να φτάσει; Τι πρέπει να βελτιώσει; Απαντήσεις χωρίς δογματισμούς από τον Iταλό δημοσιογράφο Emiliano Carchia του ιταλικού μπασκετικού site Sportando.

Ο Emiliano Carchia στο Contra.gr για τον Τζεντίλε: "Δεν είναι αυτός που ήταν αλλά μπορεί να ξαναγίνει!"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Εν αρχή, ο Carchia τόνισε κάτι που δεν είναι και ιδιαίτερα προφανές σε όσους δεν παρακολουθούν από κοντά την πορεία του παίκτη: "Η αλήθεια είναι ότι ο Τζεντίλε έχει να αγωνιστεί σύμφωνα με τις δυνατότητες και το επίπεδό του από τον προηγούμενο Δεκέμβριο.

Το σουτ του δεν έχει βελτιωθεί, αντιθέτως ολοένα και χειροτερεύει ενώ οι εμφανίσεις του δεν είναι το ίδιο "γεμάτες" με άλλες σεζόν".

Στην παραπάνω διαπίστωση υπάρχει όμως και ένα μεγάλο αλλά. Το αλλά που αφορά το μέλλον του στον Παναθηναϊκό: " Πλέον όμως μπορεί να ανακτήσει τη φόρμα και την αυτοπεποίθησή του. Μπορεί να κυριαρχήσει και στο ελληνικό πρωτάθλημα και στην Ευρωλίγκα όπως άλλωστε έχει δείξει στο πρόσφατο- και όχι μόνο-παρελθόν".

"ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ"

Αυτό όμως που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην άποψη του Emiliano Carchia είναι η συμπεριφορά που πρέπει να έχει ο παίκτης από εδώ και πέρα: "Ως προς το καθαρά αγωνιστικό κομμάτι μπορεί να προσφέρει πολλά πράγματα στο σκοράρισμα και στην άμυνα αλλά και ηγετικά χαρακτηριστικά που χρειάζονται σε κάθε ομάδα.

Αλλά πρώτα από όλα πιστεύω ότι χρειάζεται να κάνει ότι θέλει ο προπονητής του. Ακόμα και αν στα πρώτα παιχνίδια δεν παίρνει πολύ χρόνο συμμετοχής, οφείλει να συνεχίσει να δουλεύει ολοένα και πιο σκληρά.

Είμαι σίγουρος ότι η ατμόσφαιρα που υπάρχει στο κλειστό του ΟΑΚΑ θα τον βοηθήσει να ανακάμψει και να αφήσει πίσω του την τελευταία σεζόν έτσι ώστε να γίνει ξανά ένας από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη".

Για το τέλος ένα... ιταλικό απωθημένο: "Ως Ιταλός, τέλος, πραγματικά ελπίζω ότι μπορεί να φτάσει στο επίπεδο το οποίο "έβγαλε" στην Εθνική το 2013 και το 2015. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για την Ιταλία να τον έχει στο 100% στο επόμενο Ευρωμπάσκετ".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Οταν ο μπαμπάς Νάντο έκανε το ΣΕΦ να σιγήσει
Τρελαμένος ο Τζεντίλε
Τι θα αποδείξει ο Τζεντίλε στον Παναθηναϊκό
Το ραντεβού που θα κρίνει το "γάμο" Τζεντίλε - ΠΑΟ
Έστειλε "πράσινο" μήνυμα στο instagram ο Τζεντίλε
"Υπογράφει στον Παναθηναϊκό ο Τζεντίλε"

News 24/7

24MEDIA NETWORK