Ο Πεδουλάκης και οι άλλοι: Σάρας και "έρωτας" με Μπλατ

Μένει ο Πεδουλάκης; Κι αν όχι, ποιοι είναι οι υποψήφιοι αντικαταστάτες του; Τo Contra.gr επιχειρεί να δώσει απαντήσεις στα "καυτά" ερωτήματα που απασχολούν τον Παναθηναϊκό.

Ο Πεδουλάκης και οι άλλοι: Σάρας και "έρωτας" με Μπλατ

Το θέμα του προπονητή στον Παναθηναϊκό είναι αυτό που θα απασχολήσει τις επόμενες μέρες την ομάδα και δη τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, ο οποίος έχει σηκώσει μανίκια και είναι αποφασισμένος να κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να επαναφέρει τον Παναθηναϊκό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΠΕΔΟΥΛΑΚΗ

Το εύλογο ερώτημα που προκύπτει μετά το τέλος των τελικών και την απώλεια του εφετινού τίτλου από τον Ολυμπιακό, είναι αν θα μείνει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Η αλήθεια είναι ότι μετά τους πρώτους αγώνες στον πάγκο του τριφυλλιού και ειδικά μετά το break στο ΣΕΦ, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς για το πρωτάθλημα, ο "Άρτζι" ανέβασε κατακόρυφα τις μετοχές του και σκόρπισε χαμόγελα αισιοδοξίας στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού.

Καταρχάς, είναι ο προπονητής που μπορεί να υπηρετήσει το πλάνο των Ελλήνων παικτών και το έδειξε. Με αυτόν στην τεχνική ηγεσία, ο Νίκος Παππάς έκανε μεγάλα παιχνίδια, ενώ οι Παπαγιάννης και Χαραλαμπόπουλος πήραν χρόνο συμμετοχής στους τελικούς, έκαναν πολύ καλά ματς και έβαλαν... γαλόνια για τη συνέχεια, αφού σε αυτούς τους δύο θέλει να στηριχτεί τα επόμενα χρόνια ο Παναθηναϊκός.

ΜΠΛΑΤ ΚΑΙ ΣΑΡΑΣ

Το θέμα, όμως, είναι ότι ουδείς μπορεί να μπει στο μυαλό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ειδικά μετά το τέλος της σειράς. Το αφεντικό της "πράσινης" ΚΑΕ έχει πληγωμένο εγωισμό, είναι άνθρωπος που δεν θέλει να χάνει και γι' αυτό με τα... νέα δεδομένα όλα μπορούν να γίνουν.

Ποια είναι, όμως, αυτά τα "όλα"; Το πρώτο είναι να μείνει ο Πεδουλάκης και τη νέα χρονιά. Στη ζυγαριά υπάρχει ισορροπία, οπότε μιλάμε απλά για ένα ανοιχτό ενδεχόμενο.

Το δεύτερο είναι η περίπτωση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους. Ο Λιθουανός έχει απασχολήσει ξανά τον Παναθηναϊκό, είναι όνομα που συζητιέται και στα υπέρ του είναι το γεγονός ότι γουστάρει να δουλεύει με νεαρούς παίκτες και θέλει να "χτίζει" ομάδες.

Το τρίτο είναι ο "έρωτας" του Δημήτρη Γιαννακόπουλου με τον Ντέιβιντ Μπλατ. Αν δεν τον προλάβει η Νταρουσάφακα που δείχνει αυτή τη στιγμή φαβορί (έχουμε ξαναγράψει ότι ανεβάζει κατακόρυφα το μπάτζετ για τη νέα χρονιά με στόχο να γίνει η νέα... Λοκομοτίβ Κουμπάν), είναι ένας προπονητής που θα απασχολήσει και ο ισχυρός άνδρας του Παναθηναϊκού θα επιδιώξει ραντεβού μαζί του, αφού τον έχει σε ιδιαίτερη εκτίμηση.

Ναι, ο Μπλατ θεωρείται από τους "ακριβούς" και οι Τούρκοι υπερτερούν σε αυτό το κομμάτι, αφού του προσφέρουν "τρελά" λεφτά, αλλά παραμένει ένας... ρομαντικός του μπάσκετ και αν γουστάρει το πλάνο και το σχέδιο, μπορεί να πει το "ναι" ακόμα κι αν το οικονομικό κομμάτι δεν φτάνει στα επίπεδα που έχουν δημιουργηθεί τα τελευταία χρόνια και δη μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΚΕΡΣΟΝ

Τέλος, υπάρχει και ο Πίνι Γκέρσον. Στο Contra.gr υπήρξε διάψευση από πλευράς του έμπειρου προπονητή, ο οποίος βρίσκεται στην Ελλάδα και παρακολούθησε από κοντά τη σειρά των μεγάλων τελικών, αλλά όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά. Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος τρέφει μπασκετικό σεβασμό στον Γκέρσον και δεν αποκλείεται να απασχολήσει η περίπτωσή του, αν και οι παραπάνω είναι αυτοί που θα "παίξουν" στην πράσινη επικαιρότητα. Πεδουλάκης, Μπλατ και Γιασικεβίτσιους. Με αυτή τη σειρά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Γιαννακόπουλος: "Ήταν κλωτσιά στα αρχ...."

News 24/7

24MEDIA NETWORK