Ο ρατσισμός στις ΗΠΑ υποχρέωσε τον Γκιστ να βγει μπροστά

Γνωστός άσος του NFL έβαλλε κατά του συστήματος στις ΗΠΑ κάνοντας λόγο για ρατσιστικές διακρίσεις και παροπλίστηκε, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Τζέιμς Γκιστ!

ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΡΙΒΕΡΣ(Α) ΓΚΙΣΤ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
ΦΙΛΙΚΟ / ΠΑΟ - ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ / ΡΙΒΕΡΣ(Α) ΓΚΙΣΤ(Δ) / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο quarterback των 49ers, Colin Kaepernick έγινε ο τελευταίος διάσημος αθλητής στις ΗΠΑ που εξέφρασε την αγανάκτηση του για την καταπάτηση των ατομικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, επιλέγοντας μάλιστα να δείξει την αντίδρασή του αρνούμενος να σηκωθεί κατά τη διάρκεια της ανάκρουσης του εθνικού ύμνου της χώρας του.

Το γεγονός αυτό είχε ως αποτέλεσμα να παροπλιστεί από την ομάδα του λίγο πριν την έναρξη της σεζόν στο NFL και ο Τζέιμς Γκιστ δεν... άντεξε! Μέσα από τον προσωπικό λογαριασμό του στο Instagram ο άσος του Παναθηναϊκού ανέβασε φωτογραφία του γνωστού άσου του αμερικανικού ποδοσφαίρου και την συνόδευσε με ένα "δυνατό" μήνυμα κατά του ρατσισμού που ζει και βασιλεύει στην πατρίδα του.

"Είναι τρελό το πώς εξελίσσεται αυτός ο κόσμος και είναι άρρωστος ο τρόπος που η πολιτική υπαγορεύει το τι θα γίνει στον κόσμο του αθλητισμού. Είμαι φίλαθλος των Washington Redskins από τη μέρα που γεννήθηκα και ανυπομονούσα πάντα να ξεκινήσει η σεζόν στο NFL.

Παρόλα αυτά, ως ένας μαύρος αθλητής με επιρροή στον σημερινό κόσμο, δεν μπορώ απλώς να κάθομαι και να παρακολουθώ το μίσος που υπάρχει για ανθρώπους σαν εμένα. Δεν θα ξαναυποστηρίξω το NFL μέχρι να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο.

Η αστυνομική βία στις ΗΠΑ είναι αληθινή.. Με τρομάζει η σκέψη ότι θα μεγαλώσω το παιδί μου στις ΗΠΑ όταν σκέφτομαι τα καθημερινά προβλήματα που θα κληθεί να αντιμετωπίσει μεγαλώνοντας μόνο και μόνο λόγω του χρώματος του δέρματός του...

πό εδώ και πέρα είμαι fan του Κόλιν Καπέρνικ. Καμία φορά η σιωπή είναι το πιο θορυβώδες πράγμα που μπορείς να κάνεις. Το να διαμαρτύρεσαι σιωπηλά για τις αδικίες είναι ο μόνος τρόπος για να μην σκοτωθούμε. Και αυτό που είναι τρελό είναι ότι μερικές φορές το να παραμένεις σιωπηλός και πάλι μπορεί να σε σκοτώσει. #Αυτή_είναι_η_πραγματικότητά_μου", ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του φόργουορντ του Παναθηναϊκού.

Photo Credits: Eurokinissi

News 24/7

24MEDIA NETWORK