Ο Τζέιμς ηγέτης στη νίκη επί της Μακάμπι

Αρεσε ο νέος Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη. Με καλύτερο παίκτη τον Μάικ Τζέιμς οι Κυπελλούχοι Ελλάδας νίκησαν 78-68 τη Μακάμπι στο ΟΑΚΑ στο δεύτερο παιχνίδι στο τουρνουά προς τιμήν του Δημήτρη Διαμαντίδη που αποθεώθηκε από το κοινό. Αναλύει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Ο Τζέιμς ηγέτης στη νίκη επί της Μακάμπι
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Αυτό ήταν και το πρώτο σοβαρό τεστ του νέου Παναθηναϊκού μετά τα φιλικά με την Κύμη και το Λαύριο. Και σαφώς από ένα δυνατό φιλικό αρχίζεις και κτίζεις τα συμπερασματά σου όπως άλλωστε πράττουν και οι προπονητές.

Το «Diamonds Are Forever» είναι από τα καλύτερα τουρνουά όλων των εποχών για να τιμηθεί ο Δημήτρης Διαμαντίδης(αποθεώθηκε φυσικά από το κοινό μόλις έκατσε στην καρέκλα του) έχοντας συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Και στην πρώτη του μέρα 12000 φίλοι του ΠΑΟ βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και είδαν πολύ ωραία πράματα από τον νέο Παναθηναικό που επικράτησε χαλαρά με 78-68 της δυνατής και ενισχυμένης (αν και δεν είχε τον σκόρερ Γκάουντλοκ)και πάντα ιστορικής Μακάμπι!

Το τελικό αποτέλεσμα είναι ευχάριστο για την ομάδα του λαού την Μακάμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός κάλλιστα αν έπαιζε με πατημένο γκάζι θα μπορούσε όπως πήγε και το σκορ να το κρατήσει στους 20π! Και δεν είναι και λίγο πράμα να έχεις στον ...περίπατο μια ομάδα από τα δυνατά αουτσάιντερ για φάιναλ Φορ, στην 20αρα(58-37 στο 24')....

Ο "Άρτζι" αλλάζει!

Ο "Άρτζι", ο τεχνικός του ΠΑΟ που επέστρεψε, γύρισε με αλλαγές στα κιτάπια του. Ο Παναθηναϊκός του Πεδουλάκη με το σκεπτόμενο,αργό και βασανιστικό μπάσκετ,είναι στο χρονοντούλαπο! Οι "πράσινοι"πλέον έχοντας και το ανάλογο ρόστερ είναι μια σύγχρονη ομάδα. Με 12-13 παίκτες οι περισσότεροι εκ των οποίων παίζουν σε δύο μίνιμουμ θέσεις και άρα το βάθος μεγαλώνει πολύ. Και όλοι με εμπειρία και οι περισσότεροι με σουτ. Ο νέος Παναθηναϊκός είναι αθλητικός,ψηλός και γρήγορος.

Πιέζει στην άμυνα στα 3/4 για να τρέξει στο ανοιχτό γήπεδο, σουτάρει πολύ καθώς όλη η φροντ λάιν του διαθέτει και τρίποντο,εκτελεί στις 3-4 πάσες πολλές φορές και συνεπώς το αργό μπάσκετ του Πεδουλάκη που ξέραμε δεν υφίσταται πλέον. Ασφαλώς στο σετ μπάσκετ αναγκαστικά ο ΠΑΟ παίζει το σκεπτόμενο παλιό του στιλ (η Μακάμπι παντως δεν προσφέροταν για αυτό το είδος)αλλά έχοντας προσθέσει και νέο ,δεύτερο,πλέι μέικερ. Τον Γιάννη Μπουρούση (τον αποθέωσε ο κόσμος)που όπως και στην Μπασκόνια μοιράζει εξαιρετικά την μπάλα στις γωνίες.

Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός που απέκτησε με το καλημέρα με τα τρίποντα του Σίνγκλετον διαφορές διψήφιες και τις πήγε και στους 20π για να χαλαρώσει δικαιολογημένα-περίοδος προετοιμασίας γαρ-,αλλάζει προς το καλύτερο και σε ρόστερ και σε στιλ μπάσκετ. Εδειξε ξεκάθαρα ότι θα πηγαίνει στους 75-85π τα παιχνίδια του έχοντας πολλές επιλογές και στο γρήγορο και στο αργό τέμπο. Συνεπώς το μπάσκετ Πεδουλάκη 60-65π που ξέραμε από την περασμένη θητεία του αποτελεί παρελθόν.Ο ΠΑΟ δουλεύει σωστά, αφήνει υποσχέσεις και θα δούμε πολλά και το Σάββατο στο πιο δυνατό τεστ με την ΤΣΣΚΑ.

Τι άλλο κρατάμε

*Καλάθης και Τζέιμς μοιράζονται την θέση "1" και ο δεύτερος αν και δεν θεωρείται καθαρός πόιντ έδειξε πολύ καλά στοιχεία καθώς συνεργάζεται άψογα με τον Μπουρούση (λόγω Μπασκόνια),πιέζει εξαιρετικά στην περιφέρεια πάνω στην μπάλα και σκοράρει (αν και είχε δύο air ball σε τρίποντα).

*Το δίδυμο Γκιστ-Σίνγκλετον κρύβει τον εναέριο χώρο στην άμυνα και ας μην έχει το ύψος ,αλλά έχει τα τρομερά αθλητικά προσόντα και ανοίγει διαδρόμους στην επίθεση αφού ακροβολίζεται στις γωνίες διαθέτοντας το μακρινό σουτ

*Υπάρχει ένα θέμα στην άμυνα με το παραπάνω δίδυμο με δυνατά και ψηλά σέντερ καθώς ο Ζίρμπες είχε εύκολο σκορ με το μπόι του όταν έπαιρνε την μπάλα σωστά,αλλά τότε είναι η ώρα του Μπουρούση.

*Ο Νίκολς θα θυμίζει πασπαρτού καθώς παίρνει χρόνο και στο "3"και στο "4". Ο Φελντέιν ψάχνεται λίγο αν και ξεκίνησε πεντάδα, καθώς δεν έχει σταθερό χρόνο.Ο Παππάς έδειξε διάθεση και στην άμυνα και είχε καλές συνεργασίες με τον Μπουρούση αλλά μάλλον σφιγμένος παρά τους πόντους που είχε έχασε δύο λέι απ!

*Ο Χαραλαμπόπουλος ξεκίνησε στην πεντάδα,δεν πήγε άσχημα και πήρε ένα 10λεπτο χαλαρά,αλλά θέλει φάσεις στην επίθεση που έδειξε διστακτικός.

*Για παιχνίδι προετοιμασίας και υψηλού επιπέδου,ο ΠΑΟ έκανε μόλις 7 λάθη .Βέβαια η σοφτ στην άμυνα κλασικά Μακάμπι δεν πίεσε περιφερειακά. Στην περιφέρεια ο ΠΑΟ είχε ισορροπία με το λογικό 8/26τρ.

*Οι φίλοι του ΠΑΟ δεν ξεχνούν το κάζο με τον Ισπανό Κλαβέρ και τον αποδοκίμασαν έντονα για την υπογραφή του στην Μπαρτσελόνα ενώ ήταν σίγουρος για ΟΑΚΑ το καλοκαίρι!

Τα δεκάλεπτα: 26-16, 47-32, 63-50, 78-68.

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Σίνγλετον 9, Ρίβερς, Τζέιμς 13, Μποχωρίδης 1, Καλάθης Π., Φώτσης 3, Παππάς 11, Φελντέιν, Γκιστ 12, Χαραλαμπόπουλος, Μπουρούσης 13, Καλάθης Ν. 7.

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Έντελσταϊν): Ραντ 14, Σίλεϊ 6, Σμιθ, Γιβζόρι, Μέκελ 4, Πνίνι 13, Σεγκέφ, Οχαγιόν 7, Ουίμς 3, Αλεξάντερ, Άιβερσον 4, Τσίρμπες 15

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ολα τα νέα αστέρα με τη νέα φανέλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK