Ο Βάλτερς φέρνει... ψηλό

Η επιλογή του Ντούσκο Ιβάνοβιτς να εμπιστευθεί έναν παίκτη που γνωρίζει άριστα από το ισπανικό πρωτάθλημα, δεν αφορά μόνο στο γεγονός της γνώσης των δυνατοτήτων του Κρίσταπς Βάλτερς.

Ο Βάλτερς φέρνει... ψηλό

Ο Μαυροβούνιος προπονητής έκρινε πως αξίζει η ομάδα να περιμένει τον Νέλσον, με ένα περιορισμένο ποσό φέρνει τον Λετονό, άριστο γνώστη του ευρωπαϊκού μπάσκετ, και κρατάει τα χρήματα προκειμένου να αποκτήσει έναν σέντερ με προϋπηρεσία στην Ευρωλίγκα.

Το μπάτζετ που θα κινηθεί ο Παναθηναϊκός είναι συγκεκριμένο και από την αρχή του καλοκαιριού υπάρχει συμφωνία να μην γίνει καμία υπέρβαση τουλάχιστον στο ξεκίνημα της περιόδου.

Ο Βάλτερς (ή ο Μαγκράθ που κάλυπταν αυτά που ζητούσε ο Ιβάνοβιτς, έχοντας απορρίψει λύσεις παικτών χωρίς εμπειρία στην Ευρώπη) θα μπει αμέσως και θα βοηθήσει ενώ δεν είναι απίθανο, ανάλογα με την πρόοδο των νέων, να μην περιοριστεί μόνο σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα παρουσίας.

Ουσιαστικά υπολογίζεται πως είναι πιθανό ο Βάλτερς να μείνει σε όλη την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας και ανάλογα με την επιστροφή του Νέλσον.

Το βασικό ζήτημα για τον Ιβάνοβιτς είναι ο σέντερ και ο Ράιτ εμφανιζόταν ως μία πολύ ενδιαφέρουσα προοπτική, αλλά πλέον οι πρωταθλητές αναζητούν μία σίγουρη λύση.

Ο Ράιτ ήρθε με την προοπτική να προλάβει να παίξει κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά επειδή αυτό δεν θα συμβεί, ο "αντικαταστάτης" του θα αποκτηθεί με την προοπτική να προλάβει την 16η Οκτωβρίου και την πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Η χρονική συγκυρία θεωρητικά είναι καλή, διότι κόβονται παίκτες από τις ομάδες του ΝΒΑ, αλλά η λογική του προπονητή δεν θα παρεκκλίνει, αναζητώντας παίκτη με θητεία στην Ευρώπη. Τα στοιχεία θα είναι παρόμοια με αυτά του Ράιτ, η λίστα είναι σχετικά μικρή και η επιλογή αναμένεται να γίνει μέχρι την Δευτέρα, εκτός αν προχωρήσουν άμεσα δύο βασικές επιλογές που έχει στο μυαλό του ο Ιβάνοβιτς.

Διαβάστε ακόμη

Βάλτερς αντί Νέλσον για Παναθηναϊκό (VIDEO)

News 24/7

24MEDIA NETWORK