Όταν ο Φελντέιν γύρισε το διακόπτη

Το διάστημα που μεσολάβησε από το τέλος της περυσινής σεζόν μέχρι την έναρξη της εφετινής ήταν καταλυτικό για τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος άλλαξε όλο το μέσα του! Ποιοι ήταν οι δύο που τον βοήθησαν πολύ;

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐÁÏ - ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ / EUROLEAGUE / PANATHINAIKOS - FENERBAHCE (Eurokinissi Sports / ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ) EUROKINISSI SPORTS

Είναι κάποιες στιγμές στην πορεία ενός ανθρώπου που ορίζουν το μέλλον του. Ο Τζέιμς Φελντέιν δεν διστάζει να παραδεχθεί πως στο δεύτερο μισό της περυσινής σεζόν φοβήθηκε. Φοβήθηκε για το ρόλο του στον Παναθηναϊκό, το συμβόλαιό του, τον ίδιο τον εαυτό του. Και στη διάρκεια του καλοκαιριού κοιτάχθηκε στον καθρέπτη και άλλαξε. Τρόπο σκέψης, αντίληψης και ζωής στο παρκέ.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη Euroleague Greece, ο Δομινικανός γκαρντ εξήγησε τι ακριβώς μεσολάβησε και επέστρεψε... άλλος παίκτης. Με αποτέλεσμα να είναι υπερπολύτιμος πλέον στον Τσάβι Πασκουάλ, έχοντας αναθεωρήσει όσα είχε στο μυαλό του και αλλάζοντας θέση στα κουτάκια.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ:

- " Το πιο σημαντικό είναι ότι έμαθα τι σημαίνει να παίζεις για τον Παναθηναϊκό, σε όλο του το φάσμα όμως στο λέω. Όχι μόνο το να μπαίνεις στο γήπεδο και να σκοράρεις, να παίζεις άμυνα ή να ηγείσαι. Αναφέρομαι κυρίως στο υπόλοιπο. Όταν ήρθα, ήξερα πόσο μεγάλη ομάδα είναι ο Παναθηναϊκός. Πέρσι έμαθα πολλά, έγινα πιο δυνατός πνευματικά το καλοκαίρι. Θα έλεγα πως ωρίμασα κιόλας, μετά από αυτά που έγιναν πέρσι. Χαίρομαι που είμαι πάλι εδώ, στην Αθήνα. Η χρονιά είναι μεγάλη, το έχουμε δει αυτό. Σίγουρα θα υπάρχουν πολλά "πάνω" και πολλά "κάτω" μέχρι το τέλος, αλλά αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. Ελπίζω μόνο τα "κάτω" να είναι λιγότερα από τα πάνω".

- " Θα σου πω κάτι, ποια ήταν η πρώτη στιγμή που δυσκολεύτηκα πραγματικά. Όταν ήρθε ο Έλιοτ (Ουίλιαμς) στην ομάδα και άλλαξαν τα δεδομένα, άλλαξαν οι ρόλοι και έπρεπε να συνηθίσω σε κάτι διαφορετικό. Τα πράγματα άλλαξαν. Έχω παίξει σε αρκετές ομάδες κι είχα συνηθίσει να είμαι ο τύπος που θα έχει μεγάλο χρόνο συμμετοχής και θα παίρνει ευθύνες και πρωτοβουλίες στο παιχνίδι. Πριν έρθει ο Έλιοτ λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος ήμουν για την ομάδα".

- " Μόλις έγινε η μεταγραφή του, όλα διαφοροποιήθηκαν κι έπρεπε να αλλάξω. Να γίνω καλύτερος, μέσα κι έξω από το παρκέ. Συνειδητοποίησα ότι δεν είναι τα πάντα να παίζεις τριάντα λεπτά. Κάποιες φορές δεν θα παίξεις καλά, κάποιες άλλες δεν θα ταιριάζεις στον αντίπαλο, οπότε ο προπονητής σου θα χρησιμοποιήσει κάποιον άλλον παίκτη. Έτσι είναι όταν παίζεις σε μεγάλες ομάδες, δεν το ήξερα. Το έμαθα όμως και είμαι ικανοποιημένος γι αυτό".

- " Έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα τον κόσμο και τη σχέση μου με τους φιλάθλους. Όλοι ξέρουν πως οι οπαδοί στην Ελλάδα είναι πολύ παθιασμένοι και εκδηλωτικοί. Εννοώ ότι ο κόσμος δεν σταμάτησε να με στηρίζει, να με εμψυχώνει όταν δεν ήμουν καλά. Με βοήθησε πολύ όλο αυτό. Ξέρεις πόσα μηνύματα έπαιρνα στο Twitter, το Instagram και το Facebook; Πάρα πολλά, αλήθεια! Πήγαινα μέχρι το σούπερ μάρκετ και μου μιλούσαν, με ρωτούσαν γιατί δεν έπαιζα καλά. Τι να τους έλεγα; Δεν ήξερα πως να το χειριστώ όλο αυτό. Κι ήταν ένα δύσκολο κομμάτι για μένα, δεν το είχα βιώσει ξανά στο παρελθόν. Είναι λοιπόν μεγάλη η διαδικασία μέχρι να συνηθίσεις όλα αυτά, τις εκδηλώσεις αγάπης και στήριξης. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι σαν τις άλλες ομάδες που μπορείς να συναντήσεις ή να παίξεις γι αυτές. Το έμαθα στην πορεία. Για τα καλά. Είμαι σίγουρα πιο έξυπνος φέτος".

- " Στο γήπεδο, ξέρω πως και τι να κάνω. Το έχω μάθει τόσα χρόνια. Πνευματικά όμως, αλλάζω διαρκώς. Ωριμάζω. Ακόμα. Κάποια πράγματα πρέπει να τα αφήνεις πίσω σου, να τα ξεπερνάς. Να μην τα αφήνεις να σε απασχολούν. Είναι δύσκολο αυτό όμως, κάποιες φορές. Ειδικά όταν μένεις μόνος σου σε μια ξένη χώρα και δεν έχεις κάποιον να σε βοηθήσει, να σε κάνει να πας παρακάτω.

Όταν γύρισα λοιπόν το καλοκαίρι στις ΗΠΑ, έκατσα και σκέφτηκα. Έβγαλα από πάνω μου όλη αυτή την πίεση, ηρέμησα και σκέφτηκα με πιο καθαρό μυαλό. Δεν άγγιξα μπάλα για ένα μήνα περίπου, δεν είδα καν αγώνες στην τηλεόραση. Ήθελα να ξεφύγω απ όλα, να ηρεμήσω και να ζήσω.

Είναι τεράστια η ευκαιρία που έχω στην καριέρα μου να παίζω για τον Παναθηναϊκό, δεν την έχουν πολλοί στην καριέρα τους. Ήθελα να εκμεταλλευτώ τη φετινή χρονιά ακόμη περισσότερο, γι αυτό δούλεψα με το μυαλό μου, με τον εαυτό μου το καλοκαίρι. Ήθελα να γυρίσω, να παίξω καλύτερα, να είμαι πιο έτοιμος εντός κι εκτός παρκέ, να το απολαύσω περισσότερο"

- " Όταν ήρθα στον Παναθηναϊκό είχα την ταμπέλα του σουτέρ να με ακολουθεί. Ο κ. Σάσα Τζόρτζεβιτς μου το είχε τονίσει κιόλας ότι θέλει να έχω τον ρόλο του εκτελεστή, του σκόρερ. Στην πορεία έμαθα βέβαια πως για να σταθείς σε αυτό το επίπεδο δεν φτάνει μόνο αυτό. Θες κι άλλα πράγματα. Πρέπει να κάνεις πολλά περισσότερα για να επιβιώσεις. Τι να σου πω; Από το πως να πασάρω την μπάλα μετά το πικ εν ρολ, μέχρι το πως να σπάω τα σκριν των ψηλών ή πως να τοποθετώ το σώμα μου όταν αμύνομαι στο πικ εν ρολ. Σε όλα αυτά με βοήθησαν πάρα πολύ ο Δημήτρης Διαμαντίδης κι ο Νικ Καλάθης. Αυτό προσπαθήσω να δείξω κι εγώ φέτος".

News 24/7

24MEDIA NETWORK