Παίρνει Γκάνι Λαβάλ ο Παναθηναϊκός (VIDEO)

Ο Γκάνι Λαβάλ είναι ο παίκτης που έχει επιλέξει ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς και ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να τον κάνει δικό του. Πολύ κοντά στον πρώην ψηλό της Μιλάνο οι πρωταθλητές!

Παίρνει Γκάνι Λαβάλ ο Παναθηναϊκός (VIDEO)

Ο -γεννημένος στις ΗΠΑ- 26χρονος Νιγηριανός σέντερ (2μ06) είναι ο αθλητικός σέντερ, στιλ Λάσμε δηλαδή, που -εκτός απροόπτου- θα ενισχύσει τη φροντ λάιν των "πρασίνων".

Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς, που ούτως ή άλλως ήθελε παίκτη με ευρωπαϊκή εμπειρία, κατέληξε στον ψηλό της Τράμπζονσπορ και οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού τον προσέγγισαν ψάχνοντας τη φόρμουλα για να τον φέρουν στην Ελλάδα.

Η υπόθεση θα τελειώσει, οριστικά πια, μόλις ο Λαβάλ έρθει στην Αθήνα, αφού έμεινε ελεύθερος από την τουρκική ομάδα, στην οποία πήγε το καλοκαίρι φεύγοντας από τη Μιλάνο. Οι πρωταθλητές Ελλάδας δεν ήθελαν να εμπλακούν στο θέμα της αποχώρησής του και περίμεναν από τον Λαβάλ την τελική κίνηση προτού επισημοποιήσουν τη συμφωνία μαζί του.

Το βράδυ της Πέμπτης οι Τούρκοι ανακοίνωσαν την αποδέσμευσή του και ο δρόμος άνοιξε.

Αυτός είναι

Ο έμπειρος ψηλός έχει περάσει επίσης από τη Ζιελόνα Γκόρα, τη Ροάν, τη Ρόμα και τη VEF Ρίγα. Μικρής διάρκειας ήταν το πέρασμά του από το ΝΒΑ, έχοντας επιλεγεί από τους Σανς στο β' γύρο του ντραφτ του 2010 ως απόφοιτος από το Τζόρτζια Τεκ, ενώ έχει δύο θητείες στο κινέζικο πρωτάθλημα.

Πέρυσι στην Ευρωλίγκα είχε 6.3 πόντους, με 61% στα δίποντα, και 4 ριμπάουντ ανά αγώνα (24 συμμετοχές). Στο ματς με τον Ολυμπιακό στο Μιλάνο είχε 10 πόντους, 9 ριμπάουντ και 5 κοψίματα!

Όποτε κι αν έρθει ο Λαβάλ, θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρωλίγκα με την έναρξη του β' γύρου, στο παιχνίδι με τη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ στις 26 Φεβρουαρίου.

Ο Γκάνι Λαβάλ εν δράσει

News 24/7

24MEDIA NETWORK