"Πακέτο" Μιλουτίνοφ-Ραντούλιτσα θέλει ο Τζόρτζεβιτς

Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς προσπαθεί να κλείσει και τον Νίκολα Μιλουτίνοφ και τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα μετά από τον Καλάθη και ακολουθούν δύο Αμερικανοί.

"Πακέτο" Μιλουτίνοφ-Ραντούλιτσα θέλει ο Τζόρτζεβιτς

Το ζήτημα των δύο σέντερ, του Νίκολα Μιλουτίνοφ και του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, έρχεται στο μεταγραφικό προσκήνιο του Παναθηναϊκού, αφού η υπόθεση του Νικ Καλάθη έχει φτάσει στην ώρα μηδέν και οδεύει ολοταχώς προς την κατάληξή της, μετά από την πρόταση 6.000.000 ευρώ για 3 χρόνια που αποκάλυψε το Contra.gr.

Οι δύο Σέρβοι αποτελούν επιλογές του τεχνικού των "πρασίνων", Σάσα Τζόρτζεβιτς, και έχει εισηγηθεί την απόκτησή τους, ακόμα και ως "πακέτο", αν και γι' αυτό το σενάριο, τα χρήματα που θα απαιτηθούν είναι αρκετά.

"Κλειδί" στις συζητήσεις του νέου προπονητή του "τριφυλλιού" αποτελεί ο έτερος ρόλος που κατέχει, αυτός του ομοσπονδιακού τεχνικού της εθνικής Σερβίας. Ο 47χρονος Τζόρτζεβιτς θα συναντήσει και τους δύο παίκτες στην πρώτη συγκέντρωση της αποστολής για την προετοιμασία ενόψει Ευρωμπάσκετ, στο ξενοδοχείο "Zira" του Βελιγραδίου στις 19:00 της Τετάρτης.

Kosarka ABA League season 2014-2015
Play Off-Semifinals Polufinale Match 4
Partizan v Crvena Zvezda 
Nikola Milutinov
Beograd, 19.04.2015.
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto©
Kosarka ABA League season 2014-2015 Play Off-Semifinals Polufinale Match 4 Partizan v Crvena Zvezda Nikola Milutinov Beograd, 19.04.2015. foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto© SRDJAN STEVANOVIC/STARSPORTPHOTO

Η ρήτρα του Μιλουτίνοφ

Την Τρίτη ή το πρωί της Τετάρτης θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της Παρτιζάν, Πρέντραγκ Ντανίλοβιτς, για την υπόθεση του 20χρονου Μιλουτίνοφ, ο οποίος δεσμεύεται με συμβόλαιο. Αν και υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης περίπου 850.000 ευρώ, θα γίνουν περαιτέρω επαφές ώστε αυτό το ποσό να μειωθεί.

Οι δύο ηγέτες της σπουδαίας Γιουγκοσλαβίας των '90 διατηρούν καλή σχέση, ενώ ο σερβικός σύλλογος έχει ανάγκη ρευστότητας, με συνέπεια να υπάρχουν πιθανότητες και το deal να κλείσει και αυτό να συμβεί με λιγότερα χρήματα.

"Πακέτο" Μιλουτίνοφ-Ραντούλιτσα θέλει ο Τζόρτζεβιτς

Η προσπάθεια για Ραντούλιτσα

Η περίπτωση Ραντούλιτσα είναι διαφορετικής φύσεως. Ο 27χρονος σέντερ περιμένει κάποια ικανοποιητική πρόταση από το NBA, ώστε να παραμείνει στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, μετά από το πέρασμά του στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς.

Ο Τζόρτζεβιτς ασκεί πίεση στον πρώην άσο της Εφές, της Άλμπα και της Παρτιζάν μεταξύ άλλων, με όποιον τρόπο μπορεί. Ο "Σάλε" δίνει κίνητρα στον συμπατριώτη του και υπόσχεται ότι θα εκτοξευθεί ξανά η καριέρα του εάν επιστρέψει στην Ευρώπη.

Σε περίπτωση που παρατήσει το "όνειρο" του NBA για τη δεδομένη στιγμή, οι πιθανότητες είναι με το μέρος του Παναθηναϊκού, έστω κι αν φαίνεται πως υπάρχει και κάτι από την ιταλική Αρμάνι Μιλάνο.

Δύο Αμερικανοί μέχρι Αύγουστο

Σε περίπτωση που υπάρξει αίσιο τέλος τόσο στην υπόθεση Καλάθη, όσο και τουλάχιστον σε μία εκ των Μιλουτίνοφ και Ραντούλιτσα, ο Παναθηναϊκός θα έχει καλύψει τα δύο κενά που υπάρχουν στις θέσεις "1" και "5" της βασικής πεντάδας και θα προχωρήσει στο επόμενο στάδιο του μεταγραφικού σχεδιασμού.

Αυτό αφορά τους Αμερικανούς του ρόστερ, που θα αυξήσουν τον ποιοτικό πήχη της ομάδας. Στόχος είναι δύο παίκτες από την αμερικανική αγορά, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν μέχρι τις αρχές Αυγούστου και να ενσωματωθούν άμεσα στην ομάδα.

Η εντολή του Τζόρτζεβιτς για το ρόστερ είναι να συμπληρωθεί και να μονταριστεί μέχρι εκείνη τη χρονική περίοδο, ώστε όταν ο ίδιος δεν θα έχει χρόνο, πλέον, για την προετοιμασία του Παναθηναϊκού, ελέω εθνικής Σερβίας (το Ευρωμπάσκετ αρχίζει 5 Σεπτεμβρίου), να παραδώσει τη "σκυτάλη" στους βοηθούς του.

Οι Μίλαν Μίνιτς, Γκόραν Μπιέντοφ και Σάνι Μπετσίροβιτς θα αναλάβουν το στήσιμο της ομάδας στο βασικό στάδιο προετοιμασίας του Παναθηναϊκού όσο ο Τζόρτζεβιτς δεν θα είναι διαθέσιμος και γι' αυτό οι όποιες προσθαφαιρέσεις θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί πολύ πριν το τέλος Αυγούστου.

Διαβάστε ακόμη

Καλάθης ώρα μηδέν για τον Παναθηναϊκό

News 24/7

24MEDIA NETWORK