Αλλάζει επίπεδο με Καλάθη: Πρόταση 6 εκ. ευρώ

Ο Παναθηναϊκός κατέθεσε πρόταση στον Νικ Καλάθη που δύσκολα μπορεί να αρνηθεί. Τι ισχύει με τους Μιλουτίνοφ-Ραντούλιτσα, το σενάριο επιστροφής Λάσμε και ο Αμερικανός στο "3".

Αλλάζει επίπεδο με Καλάθη: Πρόταση 6 εκ. ευρώ
Καλάθης-Εθνική Ελλάδας INTIME SPORTS

Εντός της εβδομάδας αναμένεται η απάντηση του Νικ Καλάθη στην δελεαστική πρόταση του Παναθηναϊκού, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος να κάνει τα πάντα για να ντύσει ξανά στα πράσινα τον διεθνή γκαρντ.

Η πετυχημένη τριετής θητεία του 26χρονου άσου στο "τριφύλλι" (2009-2012) που συνδυάστηκε με δύο πρωταθλήματα Basket League (2010, 2011), ένα κύπελλο (2012) και μία Euroleague (2011), καθώς και η εξέλιξη του παίκτη τόσο στη Λοκομοτίβ Κούμπαν ( Eurocup, MVP διοργάνωσης) όσο και στο NBA στις δύο σεζόν με τους Μέμφις Γκρίζλις, διατηρούν τον παίκτη στο μεταγραφικό προσκήνιο του ελληνικού συλλόγου.

Ακόμα και τις προηγούμενες μεταγραφικές περιόδους, όταν ο παίκτης δεσμευόταν με συμβόλαιο, υπήρξαν σενάρια επιστροφής, τα οποία φέτος μετεξελίχθηκαν σε επαφές και γραπτές προτάσεις, αφού πλέον ο Καλάθης είναι free agent.

Η τελευταία που βρίσκεται στα χέρια του αγγίζει το εξωπραγματικό ποσό των 6.000.000 ευρώ (μαζί με την εφορία) μέχρι το καλοκαίρι του 2018, χρήματα τα οποία αυτομάτως καθιστούν τον Καλάθη ως τον επόμενο ηγέτη του Παναθηναϊκού.

Ο παίκτης εμφανίζεται θετικός στην πρόταση, παρότι υπάρχει στο μυαλό του ακόμα το ενδεχόμενο παραμονής στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Μία τέτοια προσφορά, όμως, ανταγωνίζεται στα ίσια προτάσεις από ομάδες του NBA, με συνέπεια ο χάλκινος πρωταθλητής Ευρώπης του 2009 να βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ στην επάνοδό του στην Ελλάδα.

Αλλάζει επίπεδο με Καλάθη: Πρόταση 6 εκ. ευρώ
Ραντούλιτσα-Μιλουτίνοφ-Παναθηναϊκός

Μετά από τον Καλάθη, ο Σέρβος σέντερ

Η υπογραφή του Καλάθη θα αποτελέσει το "μπαμ" του καλοκαιριού για τη Basket League με τα τωρινά δεδομένα, ωστόσο οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού δεν θα επαναπαυτούν στον σπουδαίο πόιντ γκαρντ.

Το ζήτημα του σέντερ είναι ανοιχτό και γι' αυτήν τη θέση, βάσει ρεπορτάζ, ερίζουν δύο συμπατριώτες του τεχνικού του "τριφυλλιού", Σάσα Τζόρτζεβιτς.

Προβάδισμα μοιάζει να κατέχει ο Νίκολα Μιλουτίνοφ, διεθνής με την εθνική Σερβίας κ-19 και κάτοχος του αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο της Πράγας το 2013.

Ο Παναθηναϊκός έχει ρωτήσει την Παρτιζάν για το buy-out του 20χρονου σέντερ ύψους 2,11μ., από τη στιγμή που έγινε γνωστό ότι δεν θα κάνει το μεγάλο βήμα για να αγωνιστεί με τους Σαν Αντόνιο Σπερς, από τους οποίους επελέγη στο φετινό draft.

Ο 27χρονος Μίροσλαβ Ραντούλιτσα που πέρυσι έκλεισε τη σεζόν στους Μινεσότα Τίμπεργουλβς βρίσκεται σε δεύτερο πλάνο, αφού το πρόβλημα έγκειται στον χρόνο που ζήτησε, ώστε να πάρει τις αποφάσεις του μετά από το Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου).

Την προσεχή Τετάρτη, πάντως, η αποστολή της εθνικής Σερβίας θα έχει την πρώτη συγκέντρωσή της στο ξενοδοχείο "Zira" του Βελιγραδίου ενόψει της προετοιμασίας για τη διοργάνωση και τα τετ α τετ των δύο παικτών με τον προπονητή των "πρασίνων", που κατέχει και την ιδιότητα του ομοσπονδιακού τεχνικού των "πλάβι", θα κρίνουν πολλά.

Αλλάζει επίπεδο με Καλάθη: Πρόταση 6 εκ. ευρώ
Λάσμε-Παναθηναϊκός INTIME SPORTS

Τι ισχύει με Λάσμε

Δεν αποκλείεται στη frontline να υπάρξει ακόμα μία αντικατάσταση και αυτή αφορά στον Λουκά Μαυροκεφαλίδη. Ο 30χρονος σέντερ ενδέχεται να αποχωρήσει από το ΟΑΚΑ, με συνέπεια να αναζητηθεί αντικαταστάτης του.

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ξανά ένας παλιός γνώριμος της ομάδας, ο Στεφάν Λάσμε, ο οποίος τη διετία 2012-2014 πρωταγωνίστησε σε δύο νταμπλ των "πρασίνων", κατακτώντας και διακρίσεις ως καλύτερος αμυντικός σε Ελλάδα και Euroleague.

Ο 32χρονος Γκαμπονέζος είχε μετακομίσει στην Τουρκία για λογαριασμό της Αναντολού Εφές, αλλά πλέον έχουν γίνει ήδη οι πρώτες διερευνητικές επαφές για την επιστροφή του.

Ο Αμερικανός που θέλει

Όταν "κλείσουν" τα κενά στο "1" και στο "5", τότε ο Παναθηναϊκός θα κινηθεί για την απόκτηση ενός παίκτη στη θέση "3". Ο Σάλε θέλει παίκτη από το ΝΒΑ που να έχει ευρωπαϊκή εμπειρία, προκειμένου να του δώσει τον ρόλο του σκόρερ.

Αυτήν τη στιγμή γι' αυτήν τη θέση υπάρχει κατά κύριο λόγο ο Βλαδίμιρος Γιάνκοβιτς και ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, ωστόσο ο Τζόρτζεβιτς ποντάρει σε έναν παίκτη που θα πάρει φανέλα βασικού και γι' αυτό εξετάζει από την αγορά των Αμερικανών.

Διαβάστε ακόμη

"Κλωτσάει" ο Τοντόροβιτς, ξανά για Μαυροκεφαλίδη η Μάλαγα

Το κόστος του ρόστερ του Παναθηναϊκού

News 24/7

24MEDIA NETWORK