Πασκουάλ: "Είμαστε άπειροι, αλλά με καρδιά"

Ο Τσάβι Πασκουάλ είχε πολλά παράπονα από την αγωνιστική συμπεριφορά των παικτών του στο δεύτερο τελικό. Ταυτόχρονα όμως παραδέχθηκε πως καθένας εξ όσων έπαιξαν άφησαν στο παρκέ την τελευταία ικμάδα του πάθους τους.

Πασκουάλ: "Είμαστε άπειροι, αλλά με καρδιά"

Εμφανώς ανακουφισμένος από το 1-1 στους τελικούς με τον Ολυμπιακό ο Τσάβι Πασκουάλ, μίλησε για την παλικαριά των παικτών του, ανεξαρτήτως λαθών.

" Επιστρέψαμε στις καλές εμφανίσεις με τα θετικά και τ' αρνητικά. Είναι ξεκάθαρο ότι είμαστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία και διαπράττουμε σφάλματα που δεν επιτρέπονται σε τελικούς. Στο πρώτο μισό κάναμε αναρίθμητα λάθη στην άμυνα, από την επιθυμία μας να κλέψουμε την μπάλα και δεχθήκαμε πολλά εύκολα καλάθια. Ξέραμε ότι ο Ολυμπιακός θα τα εκμεταλλευτεί. Πάντως οι παίκτες μεγάλης ποιότητας που έχουμε έβαλαν δύσκολα καλάθια. Ήμασταν επίμονοι και δημιουργικοί. Δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να βρούμε τον Μπουρούση, αποδείχθηκε πολύ κρίσιμος όμως. Ο Παππάς έπαιξε σπουδαίο παιχνίδι

Θέλω να εκφράσω την περηφάνια που νιώθω επειδή διευθύνω μια ομάδα σε αυτό το γήπεδο με τέτοιο κοινό. Πιστεύω ότι επιστρέψαμε στα καλά παιχνίδια που κάναμε, απέναντι σε έναν αντίπαλο υψηλού επιπέδου. Με τα καλά και τα άσχημα, βέβαια. Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι είμαστε μια ομάδα χωρίς εμπειρία και κάνουμε ανεπίτρεπτα λάθη για έναν τελικό. Από την άλλη όμως είχαμε καρδιά και πάθος μέχρι τέλους.

Λόγω της επιθυμίας μας είχαμε πολλά αμυντικά λάθη. Προσπαθούσαμε να κλέψουμε διαρκώς την μπάλα, με αποτέλεσμα να δεχτούμε πολλά εύκολα καλάθια από τον Ολυμπιακό που το εκμεταλλευόταν. Ήμασταν βέβαια πολύ καλύτεροι επιθετικά σε σχέση με το ΣΕΦ. Ήμασταν πιο επιθετικοί και πιο επίμονοι".

Δυσκολευόμαστε κάποιες φορές να βρούμε τον Μπουρούση. Διαβάσαμε όμως καλά το παιχνίδι και του δώσαμε μπάλες. Ήταν πολύ κομβικός για το παιχνίδι.

Δεν θα ήθελα να μιλήσω υπερβολικά για την απουσία του Σπανούλη, μιας κι είμαστε εν μέσω της σειράς των τελικών. Μπορώ να μιλήσω συνολικά για τέτοιες καταστάσεις, γιατί το έχω αντιμετωπίσει ως προπονητής της Μπαρτσελόνα. Το DNA του Ολυμπιακού το δίνουν οι Σπανούλης και Πρίντεζης. Πάντως οι υπόλοιποι μπορεί να νιώθουν κι ένα είδος απελευθέρωσης όταν λείπουν. Για μένα, ο Ολυμπιακός είναι ένας πολύ δύσκολος αντίπαλος, είτε παίζει ο Βασίλης Σπανούλης, είτε όχι. Κάποιες λεπτομέρειες μπορούν να αλλάξουν. Συνολικά όμως, δεν είναι τόσο διαφορετικές οι περιπτώσεις".

Ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης που βελτιώνεται συνεχώς, γίνεται κάθε μέρα καλύτερος".

Photo by Georgia Panagopoulou / Tourette Photography

News 24/7

24MEDIA NETWORK