Πασκουάλ: "Οι παίκτες είναι δικοί μας άνθρωποι"

Ακόμα και μετά από όσα συνέβησαν με την επιστροφή της ομάδας από την Κωνσταντινούπολη, ο Τσάβι Πασκουάλ εξακολουθεί να απλώνει ασπίδα προστασίας στους παίκτες του.

ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports)
ÅÕÑÙËÉÃÊÁ / ÐËÅÉ ÏÖ / ÖÅÍÅÑÌÐÁ×ÔÓÅ - ÐÁÏ / EUROLEAGUE / PLAY OFF / FENERBAHCE - PANATHINAIKOS (ÂÁÃÃÅËÇÓ ÓÔÏËÇÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ολα όσα τόνισε ο Καταλανός τεχνικός μετά τη νίκη επί της ΑΕΚ:

«Ξέραμε πως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, έπειτα από 16 μέρες χωρίς αγώνα. Είχαμε μία καλή προσέγγιση στο παιχνίδι με συγκέντρωση και καλή άμυνα. Στο δεύτερο δεκάλεπτο τα πράγματα έγιναν δύσκολα και η ΑΕΚ είχε έξι τρίποντα, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο κυριαρχήσαμε και πάλι μέσω άμυνας κι επίθεσης. Παρά το γεγονός πως σημειώσαμε μόνο ένα τρίποντο, κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι. Το να σκοράρεις 80 πόντους χωρίς τρίποντο, δείχνει κάτι.

Είχαμε μία κακή σειρά στην Ευρωλίγκα και επιπλέον παίξαμε απέναντι σε μία ομάδα που έπαιξε καλύτερα και ενδεχομένως να είναι καλύτερη από εμάς. Αυτό όμως δεν χαλάει τη συνολική μας εικόνα. Πολλές φορές η τελευταία εικόνα θολώνει μία ολόκληρη χρονιά. Στην Ελλάδα τελειώσαμε με 19 σερί νίκες, στην Ευρωλίγκα τερματίσαμε τέταρτοι. Πρέπει να έχουμε ένα καλό φινάλε για να επανακτήσουμε την αξιοπιστία μας.

Σήμερα φάνηκε ότι η ομάδα βρισκόταν υπό κάποια πίεση. Οι άνθρωποι έχουμε το χαρακτηριστικό ότι, όταν τα πράγματα πάνε άσχημα, τότε θυμόμαστε τις άσχημες στιγμές των παικτών και των προπονητών. Το θέμα είναι να προσπαθούμε να αξιοποιούμε τις αρετές μας, ώστε ο κόσμος να μας εμπιστεύεται.

Εχουμε περάσει από διάφορες φάσεις. Όταν στην αρχή ήταν τραυματίας ο Τζέιμς, ο Καλάθης έπαιζε 35 λεπτά και όταν έβγαινε μού ζητούσαν να τον βάλω. Εσείς θεωρείτε ότι χωρίς τον Καλάθη παίζαμε χειρότερα. Υπήρχε διάστημα στη σεζόν που ο κόσμος ζητούσε να μη βάζω τον Καλάθη. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζουμε τους παίκτες σαν δικούς μας ανθρώπους και να λαμβάνουμε υπόψη αρετές και μειονεκτήματα. Σε κάποιο άλλο παιχνίδι, μπορεί να είναι πιο κομβικός ο Τζέιμς. Το ιδανικό θα ήταν να βρούμε μία ισορροπία, όπου δεν θα μας λείπει κανείς από το παιχνίδι».

News 24/7

24MEDIA NETWORK