Πεδουλάκης: "Σκεπτόμενο μπάσκετ παίζει το Γκόλντεν Στέιτ"

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων ο Αργύρης Πεδουλάκης θέλησε να εξηγήσει τι ο ίδιος εννοεί με τον όρο "σκεπτόμενο μπάσκετ", παρομοιάζοντάς το με το στιλ που παίζουν οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς.

Πεδουλάκης: "Σκεπτόμενο μπάσκετ παίζει το Γκόλντεν Στέιτ"

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλυσε τον νέο Παναθηναϊκό και τον τρόπο που θ' αγωνίζεται απόντος του Δημήτρη Διαμαντίδη.

Ο κόουτς του "τριφυλλιού" θέλησε μάλιστα να ξεκαθαρίσει ότι σκεπτόμενο μπάσκετ δεν σημαίνει απαραιτήτως αργό τέμπο.

Τόνισε χαρακτηριστικά ο Έλληνας προπονητής: " Είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι από τη δομή του ρόστερ. Το ζητούμενο από εδώ και πέρα είναι να γίνουμε ομάδα. Κάθε καλοκαίρι όλα είναι ευχάριστα, στόχος στόχος όλων όμως είναι να ξαναγίνουμε ομάδα. Έχουμε καλά υλικά, αλλά ευχαριστημένοι είναι πάντα αυτοί που δημιουργούν ένα καλό σύνολο.

Το μπάσκετ αλλάζει και πάει στην αθλητικότητα, έχουν διαφοροποιηθεί τα δεδομένα ιδίως με τους ψηλούς που είναι καλοί στην άμυνα στο πικ εν ρολ. Δυστυχώς χάσαμε ένα πολύ καλό δημιουργό, έναν παίκτη όπως τον Δημήτρη Διαμαντίδη. Αυτό σημαίνει ότι θα παίξουμε διαφορετικά σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Κάνουν όλοι ένα πολύ μεγάλο λάθος για το σκεπτόμενο μπάσκετ. Αυτό δεν σημαίνει αργό μπάσκετ. Σκεπτόμενο μπάσκετ παίζει το Γκόλντεν Στέιτ, που πέρσι άλλαξε θέση στον Ντρέιμοντ Γκριν και τον έβαλε στο "5". Αυτοί που δεν μπορούν να το καταλάβουν και να το αφομοιώσουν, τότε το χρησιμοποιούν αρνητικά. Σκεπτόμενο μπάσκετ σημαίνει να έχεις αρχές και λογική στο παιχνίδι σου. Μην τρελαίνουμε τον κόσμο. Σημαίνει ότι θα παίζουμε χρησιμοποιώντας το μυαλό μας, τόσο απλά.

Εφέτος έχουμε μια καινούργια διοργάνωση βάσει μορφής. Μας λείπει σίγουρα ένα παιδί. Αυτή τη στιγμή παρακολουθούμε δύο - τρία παιδιά. Στο τέλος του Σεπτέμβρη ή αρχές Οκτώβρη θα δούμε αν θέλουμε κι άλλη ενίσχυση. Θέλουμε σίγουρα έναν παίκτη που να μπορεί να μαρκάρει τόσο κοντά όσο και μακριά από το καλάθι".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Μπουρούσης: "Μόνο η δουλειά θα μας κάνει ομάδα"

News 24/7

24MEDIA NETWORK