Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον Παναθηναϊκό

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τον σχεδιασμό του νέου Παναθηναϊκού για την επόμενη χρονιά και το μπάτζετ που ανεβαίνει.

Ποιοι μένουν και ποιοι φεύγουν από τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός αφήνει πίσω του τον χαμένο τελικό από τον Ολυμπιακό και την απώλεια του πρωταθλήματος και οι άνθρωποί του σηκώνουν μανίκια για την επόμενη μέρα.

Ουσιαστικά, ο προγραμματισμός έχει αρχίσει εδώ και μέρες, όπως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ στο Contra.gr, αλλά τώρα θα... φουντώσει, αφού ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος το έχει πάρει προσωπικά. Εξάλλου, η δήλωσή του ( κλωτσιά στα αρχ@@@α) έβγαλε εγωισμό και αποφασιστικότητα να επαναφέρει τους "πράσινους" στο θρόνο του ελληνικού μπάσκετ.

Αφού πρώτα τελειώσει το θέμα του προπονητή και δούμε αν θα συνεχίσει ο Αργύρης Πεδουλάκης ή ο Γιαννακόπουλος επιλέξει άλλο αφεντικό του πάγκο, ο ΠΑΟ έχει να λύσει τα του ρόστερ. Το εύκολο είναι να δούμε ποιοι μένουν.

Ο ΚΟΡΜΟΣ ΤΟΥ ΠΑΟ

Είναι δεδομένο πως του χρόνου θα παραμείνουν οι Παππάς, Καλάθης, Χαραλαμπόπουλος, Γκιστ, Γιάνκοβιτς, Παπαγιάννης. Στους δύο τελευταίους βάλτε έναν αστερίσκο. Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς δεν ικανοποίησε με την εφετινή του παρουσία στην ομάδα, αλλά επειδή είναι από αυτούς που τονώνουν το ελληνικό στοιχείο, θα παραμείνει ίσως με μια μικρή μείωση των αποδοχών. Για τον Γιώργο Παπαγιάννη υπάρχει το ΝΒΑ και το όνειρο που κυνηγάει. Εννοείται πως στο μυαλό του είναι ο Παναθηναϊκός και δεν βιάζεται για το τεράστιο άλμα, αλλά δεν αποκλείεται το καλοκαίρι να κάνει μία διερευνητική επαφή.

Σε αυτούς που μένουν, βάζουμε και τον Τζέιμς Φελντέιν, ο οποίος ήταν από τους σταθερούς παίκτες τη χρονιά που μόλις τελείωσε και θεωρείται από τα "εργαλεία" που κρίνονται ως χρήσιμα για το νέο Παναθηναϊκό.

Από εκεί και πέρα, Χέινς, Χάντερ θα περάσουν την πόρτα της εξόδου, ερωτηματικό παραμένει ο Έλιοτ Γουίλιαμς (αν και τις πρώτες μέρες της άφιξής του όλα ήταν υπέρ της παραμονής), ενώ ο Μίροσλαβ Ραντούλιτσα αναμένεται και αυτός να περάσει την πόρτα της εξόδου, εκτός αν ο Παναθηναϊκός ενεργοποιήσει την οψιόν, αλλά με χαμηλότερες απολαβές.

ΑΥΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙ

Κι εδώ περνάμε στο θέμα των... αφίξεων. Τα κουκιά είναι μετρημένα και τα έχουμε γράψει ξανά. Θανάσης Αντετοκούνμπο και Μάικ Μπράμος είναι στις πρώτες θέσεις της σχετικής λίστας που θέλει ο Παναθηναϊκός (και τους έχει κάνει πρόταση), ενώ υπάρχει και η περίπτωση του Γιάννη Μπουρούση με αντικειμενικές δυσκολίες, αφού ο Έλληνας σέντερ δεν είναι θετικός για την επιστροφή του στην Ελλάδα.

Βέβαια, δεν θα είναι μόνο αυτοί που θα απασχολήσουν τον ΠΑΟ. Ο Οκάρο Γουάιτ του Άρη είναι μεταγραφικός στόχος (όπως και του Ολυμπιακού, αλλά... και του Άρη που θέλει να τον κρατήσει), ενώ αναζήτηση θα γίνει και στην Αμερική για καλούς ξένους που θα έρθουν και θα κάνουν τη διαφορά.

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟ ΜΠΑΤΖΕΤ

Μιλάμε για ένα ρόστερ 13-14 παικτών, κάτι λογικό, αφού θα υπάρχει η νέα μορφή Ευρωλίγκας, αλλά και οι εγχώριες υποχρεώσεις που ανεβάζουν τον πήχη των απαιτήσεων. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΟ θα ανεβάσει το μπάτζετ, αφού θα μπουν περισσότερα χρήματα στα ταμεία μετά τα νέα δεδομένα της Ευρωλίγκας, ενώ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να βάλει το χέρι στην τσέπη για να δυναμώσει τον ΠΑΟ.

Όλα αυτά, βέβαια, είναι σε αρχικό στάδιο. Ο σχεδιασμός είναι στα πρώτα του βήματα και το καλοκαίρι θα είναι ιδιαίτερα "καυτό" και όπως τονίσαμε και στην αρχή, πρώτα πρέπει να οριστικοποιηθεί το θέμα του προπονητή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK