Ραντούλιτσα: "Τεράστια δύναμη στην Ευρώπη o Παναθηναϊκός"

Ως ξεχωριστή εμπειρία χαρακτήρισε την περιοδεία του Παναθηναϊκού στην Ασία για φιλικά προετοιμασίας ο σέντερ του Παναθηναϊκού, Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, ενώ τόνισε πως οι πράσινοι είναι τεράστια δύναμη στην Ευρώπη.

Αναλυτικά τα όσα γράφει ο Σέρβος σέντερ του Παναθηναϊκού στο blog του στην ιστοσελίδα της Euroleague:

"Για μας ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία η συμμετοχή στην ασιατική περιοδεία της Ευρωλίγκας. Είμαι σίγουρος πως το αποδείξαμε στα δύο ματς παιχνίδια στη Χανγκζού και το Μακάου. Παίξαμε σοβαρά απέναντι και στους δύο αντιπάλους μας, γιατί πρώτον σεβόμαστε κάθε ομάδα και δεύτερον είμαστε σε ένα στάδιο που προσπαθούμε να βρούμε χημεία σαν ομάδα και να μάθουμε να παίζουμε μαζί.

Η Κίνα είναι ένας διαφορετικός κόσμος, είτε μιλάμε για τον τρόπο ζωής είτε για το μπάσκετ. Αυτό που καταλάβαμε όλοι είναι πως αγαπούν το μπάσκετ και το δείχνουν με τις σημαντικές επενδύσεις που κάνουν, προσπαθώντας να προσελκύσουν μεγάλα ονόματα στο πρωτάθλημά τους.

Εμείς πήγαμε στην Κίνα σαν πρεσβευτές του ευρωπαϊκού μπάσκετ και εκπροσωπώντας την Ευρωλίγκα, αλλά και μια τεράστια δύναμη της Ευρώπης με πολλές επιτυχίες, τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ καλό που δύο διαφορετικοί κόσμοι ήρθαν κοντά και μίλησαν την ίδια γλώσσα, αυτή του μπάσκετ. Είναι επίσης σημαντικό να μοιράζεσαι την τεχνογνωσία σου με ανθρώπους που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να μάθουν.

Για μένα ήταν μεγάλη χαρά η συμμετοχή στο πρόγραμμα One Team, όπου είχα την ευκαιρία να βρεθώ κοντά σε νεαρά παιδιά που αγαπούν το μπάσκετ και περιμένουν να μάθουν από μας. Μας υποδέχτηκαν με θέρμη, με χαμόγελα και χειροκροτήματα, κάτι που μας γέμισε χαρά.

Εμείς, σαν Παναθηναϊκός, είχαμε μια καλή ευκαιρία να βρεθούμε μαζί για αρκετές ημέρες, κάτι σημαντικό γιατί ορισμένοι από μας ενσωματωθήκαμε στην ομάδα πριν λίγες μέρες λόγω υποχρεώσεων με τις εθνικές. Ήταν ένα σημαντικό στάδιο στην προσπάθειά μας να μάθουμε να παίζουμε μαζί το συντομότερο δυνατό. Έρχονται δύσκολα παιχνίδια και πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

Κλείνοντας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Κινέζους για τη φιλοξενία τους και την αγάπη που μας έδειξαν".