Τα φαβορί για τον πράσινο πάγκο και η σκέψη για Ομπράντοβιτς

Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει με υπηρεσιακό δίδυμο στη Μόσχα και μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα πάρει τη δύσκολη απόφαση. Πάρα πολλοί οι μνηστήρες, Γκέρσον και Γιασικεβίτσιους στην pole position, στο προσκήνιο και ο Σάσα Ομπράντοβιτς. Γράφει ο Σωτήρης Γεωργίου.

Τα φαβορί για τον πράσινο πάγκο και η σκέψη για Ομπράντοβιτς

Υπομονή για τον νέο τεχνικό και τον διάδοχο του Πεδουλάκη είναι το μήνυμα που προκύπτει από την σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της ΚΑΕ ΠΑΟ . Όπως όλα δείχνουν, μετά το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ στην Μόσχα που η ομάδα πάει με το υπηρεσιακό δίδυμο συνεργατών του "Άρτζι" θα έχουμε ανακοινώσεις στο "τριφύλλι".

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος καλείται να πάρει μια δύσκολη απόφαση. Και η αλήθεια είναι ότι δεν έχει και πολλά σοβαρά ονόματα στο τραπέζι του, με την έννοια να του αρέσουν οι επιλογές. Ας δούμε -σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες μας- ποιό είναι το σκηνικό που διαμορφώνεται.

Ο νέος προπονητής θα ανακοινωθεί μέσα στις επόμενες μέρες με πιθανότερο το Σαββατοκύριακο. Υπάρχει μια σκέψη ενεργοποίησης του Αλβέρτη μέχρι νεωτέρας και ενώ διακαής πόθος είναι η παρουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη σε κάποιο πόστο για να συσπειρώσει την ομάδα.

Ο πρώτος πάντως δεν θέλει να ασχοληθεί ενεργά με την προπονητική και ο δεύτερος θέλει να ασχοληθεί με την οικογενειά του ειδικά στο πρώτο διάστημα της αποσυρσής του. Οπότε πάμε στα ονόματα:

➔ Ο Γιαννάκης για τους γνωστούς λόγους... έφυγε από το τραπέζι νωρίς.

➔ Από το μπλοκάκι προτάσεων και υποψηφίων αποσύρθηκε σύμφωνα με τις ίδιες πηγές και ο Πασκουάλ καθώς δεν εκτιμάται η Ισπανική σχολή και εκτός αυτού ο πρώην προπονητής της Μπαρτσελόνα έφυγε σαν αποτυχημένος από τους Καταλανούς και δεν έχει δουλέψει και μακρυά από το σπίτι του. Βέβαια δεν μπορεί να αποκλειστεί τίποτα στο τέλος αν δεν βρεθεί μια λύση με εμπειρία. Αρχικά όμως οι πηγές μας λένε ότι ο Ισπανός είναι "εκτός", αλλιώς θα είχε κλείσει ήδη!

➔ Και ενώ όλα έδειχναν Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε επαφή αλλά ο Λιθουανός δεν ήθελε να έρθει τώρα -όπως είχε πει "οχι" και στην Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι σε μια συζήτηση- εκτιμώντας ότι είναι ακόμα ανέτοιμος για τόσο μεγάλη κίνηση από τη στιγμή που μόλις ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα.

➔ Οπότε μένει το όνομα του Πίνι Γκέρσον που δεν απορρίφθηκε αλλά μέχρι και το μεσημέρι της Τετάρτης δεν είχε υπάρξει η παραμικρή επαφή με τον ατζέντη του στην Ελλάδα. Ο Γκέρσον, που πρόσφατα αναφέρθηκε από τον Γιαννακόπουλο για την επιλογή προ ετών που δεν επιλέχθηκε τελικά, έχει την εκτίμηση του μεγαλομετόχου αλλά από την άλλη πλευρά στα μείον είναι ότι δεν δουλεύει εδώ και χρόνια. Όμως οι υποστηρικτές της λύσης τον εκτιμούν ως άριστο διαχειριστή και ότι "κολλάει" με το Αμερικάνικο στιλ της ομάδας.

➔ Από τα υπόλοιπα ονόματα που ακούγονται, υπάρχει αυτό του Σβέτισλαβ Πέσιτς αλλά δεν θέλουν Σέρβο που είναι μάλιστα στο τελείωμα της καριέρας του.

➔ Ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο της Εθνικής Ισπανίας είναι μια λύση αλλά δεν έχει παρουσιάσει πουθενά κάτι ιδιαίτερο.

➔ Ο Δημήτρης Πρίφτης του Άρη είναι από Ελληνικής πλευράς μια ενδιαφέρουσα περίπτωση αλλά έχει και συμβόλαιο και φέρεται να μην θέλει να αναλάβει τέτοιο βάρος ειδικά στο μέσο μιας σεζόν.

➔ Τα δύο ονόματα που απασχολούν επίσης είναι του Σάσα Ομπράντοβιτς της Άλμπα που είναι χωρίς ομάδα και είχε ακουστεί και πρόπερσι (αλλά δεν ξέρουν στον Παναθηναϊκό αν έχει το ειδικό βάρος και δεν... πολυθέλουν πάλι Σέρβο) καθώς και του Αμερικανοθρεμένου Κοκόσκοφ που είναι όμως άπειρος σε τέτοιο επίπεδο.

➔ Eλεύθερος είναι πάντως και ο Οχτάι Μαχμούντι ενώ ακούστηκε και ο Ιταλός Μπάνκι που όμως δεν "έπαιξε" πουθενά το ονομά του πέρσι.

➔ Συνεπώς το δύσκολο έργο παραμένει στην ΚΑΕ Παναθηναϊκός. Η ομάδα χωρίς βιασύνη εξετάζει όλες τις επιλογές, απορρίπτοντας υποψηφίους αρχικά.

➔ Μέσα στην εβδομάδα ή το αργότερο αρχές της άλλης θα υπάρξει ανακοίνωση. Τα ονόματα του Γκέρσον και του Σάσα Ομπράντοβιτς είναι στο προσκήνιο και δεν αποκλείεται νέα επαφή με τον Γιασικεβίτσιους. "Παίζει" δε και ένα άλλο σκηνικό, να δούμε δίδυμο Πίνι-Σάρας, με τον πρώτο, αν έρθει ο δεύτερος καλοκαίρι, να μεταφερθεί σε θέση τεχνικού διευθυντή.

News 24/7

24MEDIA NETWORK