O Μαρκόπουλος, τα μείον των δύο και το μεγάλο "αλλά"

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν τον Σούλη Μαρκόπουλο να έχει ένα σχετικό προβάδισμα για τον πάγκο του Παναθηναϊκού, αλλά την ίδια ώρα άλλες πηγές αναφέρουν ότι ο Ελληνας κόουτς έχει και ένα μεγάλο μείον. Γιατί δεν προχώρησαν οι λύσεις των Ομπράντοβιτς και Γιασικεβίτσιους.

O Μαρκόπουλος, τα μείον των δύο και το μεγάλο "αλλά"

Αν και βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από το τέλος του Ιούνη, ο Παναθηναϊκός δεν έχει καταλήξει σε συμφωνία με το νέο προπονητή του. Τις τελευταίες ημέρες δύο ονόματα "έπαιξαν" πολύ ( Σάσα Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους) και ένα τρίτο, αυτό του Σούλη Μαρκόπουλου, συνόδευσε αυτά των προηγουμένων.

Ας δούμε μία-μία τις περιπτώσεις.

Ομπράντοβιτς και Σάρας

Ο Ομπράντοβιτς απασχόλησε και μάλιστα έντονα. Ο Παναθηναϊκός έψαξε και βρήκε πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο δουλεύει ο Σέρβος κόουτς, για τις συνήθειες του, τα αδύνατα και δυνατά σημεία του. Κάποια εξ αυτών των ανακαλύψεων αποτέλεσε τροχοπέδη. Ο Ομπράντοβιτς είναι εκρηκτικός χαρακτήρας, δημιουργεί εντάσεις στα αποδυτήρια και έχει τους παίκτες του πάντα στην τσίτα. Κάτι σαν τον Ιβάνοβιτς δηλαδή. Γι' αυτό το λόγο εν τέλει απορρίφθηκε και εν συνεχεία συμφώνησε εκ νέου με την Αλμπα Βερολίνου.

Ο Γιασικεβίτσιους ενημερώθηκε έγκαιρα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, βρέθηκε μάλιστα στην Ελλάδα για προσωπικούς λόγους (η σύζυγός του είναι Ελληνίδα έτσι και αλλιώς). Δεν φάνηκε όμως τρομερά ζεστός να κάνει το μεγάλο βήμα. Ο "Σάρας" ξέρει τον οργανισμό Παναθηναϊκός, γνωρίζει πολύ καλά πως αυτός πορεύεται και ίσως έκρινε ότι δεν είναι τώρα το κατάλληλο timing να αναλάβει ως χεντ κόουτς μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός των έξι ευρωπαϊκών τίτλων. Ο Σάρας πάντως διατηρεί δεσμούς με την ομάδα και επισήμως δεν έχει απορρίψει κάτι.

Ο Μαρκόπουλος έχει υποστηρικτές

Ο Μαρκόπουλος, τέλος, έχει πολλούς υποστηρικτές στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Η μεθοδική δουλειά του στον ΠΑΟΚ αναγνωρίζεται ως ένα μεγάλο παράσημο, αφού επί των ημερών του ο Δικέφαλος κατακτά την 3η θέση δαπανώντας ελάχιστα χρήματα. Η πλούσια πείρα του προσμετράται επίσης στα θετικά του Μακεδόνα κόουτς.

Υπάρχει όμως και ένα μεγάλο "αλλά". Ο Μαρκόπουλος δεν κάνει επικοινωνιακό γκελ στον κόσμο. Δεν είναι ο προπονητής-σταρ που θα συσπειρώσει και θα εμπνεύσει τον κόσμο, πιθανότατα δεν είναι σε θέση να απορροφήσει πιθανούς κραδασμούς που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της σεζόν. Και αυτό είναι ένα στοιχείο που οι πράσινοι το υπολογίζουν.

Η απόφαση των Κυπελλούχων πάντως δεν θα αργήσει. Προς το παρόν ο Μαρκόπουλος έχει ένα σχετικό προβάδισμα. Ομως, όπως είπαμε και πιο πάνω, υπάρχει το μεγάλο "αλλά". Οπως υπάρχει και η αβεβαιότητα που φέρνει σε υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους (βλέπε Σλούκας) η μη ύπαρξη προπονητή στον πάγκο.

Διαβάστε ακόμη

Σάρας: "Γνωρίζω για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού"

Εμεινε στην Αλμπα ο Ομπράντοβιτς

News 24/7

24MEDIA NETWORK