Τέλος ο Πεδουλάκης

Παρελθόν από τον πάγκο του Παναθηναϊκού ο Αργύρης Πεδουλάκης. Συνεχίζει με Αλβέρτη το τριφύλλι.

Τέλος ο Πεδουλάκης

H ανακοίνωση

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει τη λύση της συνεργασίας με τον προπονητή κ. Αργύρη Πεδουλάκη.

Ο πρόεδρος της ΚΑΕ κ. Δημήτρης Γιαννακόπουλος ευχαριστεί τον κ. Πεδουλάκη, ο οποίος ανέλαβε σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατάφερε να οδηγήσει την ομάδα σε τρεις τίτλους. Θα είναι πάντα ξεχωριστό μέλος της Παναθηναϊκής οικογένειας.

Τη Δευτέρα η ομάδα θα προπονηθεί υπό τις οδηγίες του κ. Φραγκίσκου Αλβέρτη.

Το χρονικό

Είναι γεγονός ότι οι τελευταίες εμφανίσεις του Παναθηναϊκού δεν άρεσαν στη διοίκηση της ομάδας. Η ήττα από την ουραγό Μπασκόνια ώθησε τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο στην απόφαση να αλλάξει μεσούσης της σεζόν προπονητή κάτι που η ομάδα δεν έχει κάνει από το 1997!

Τελευταίος προπονητής του Παναθηναϊκού που έχασε τη δουλειά του κατά τη διάρκεια σεζόν ήταν ο Μπόζινταρ Μάλκοβιτς το 1997 μετά την αποτυχία της ομάδας στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου. Αντικαταστάθηκε από τον Μιχάλη Κυρίτση χωρίς όμως επιτυχία αφού ο Παναθηναϊκός έμεινε εκτός Ευρωλίγκας τερματίζοντας 5ος!

Ο απολογισμός

Ο Αργύρης Πεδουλάκης ανέλαβε τη βαριά ευθύνη να αντικαταστήσει τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς το καλοκαίρι του 2012. Πέρυσι οδήγησε τον Παναθηναϊκό στην κατάκτηση του νταμπλ καθώς και στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας όπου λίγο έλειψε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα.

Εφέτος κατέκτησε το Κύπελλο αλλά χρεώθηκε, όπως γράψαμε και πιο πάνω, τις τελευταίες κακές εμφανίσεις.

Οι επιλογές

Αμέσως ήρθε στην επιφάνεια το όνομα του Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος όμως έχει δεχθεί επίσημη κρούση από την ομοσπονδία για να αναλάβει τις τύχες της Εθνικής Ελλάδας. Μάλιστα, η απάντησή του αναμένεται μέχρι το τέλος του Μάρτη, άρα ο Ελληνας κόουτς τίθεται εκτός λίστας.

Υπάρχει και το σενάριο που θέλει τον Παναθηναϊκό να πορεύεται μέχρι το τέλος της σεζόν με τον Φραγκίσκο Αλβέρτη στον πάγκο του και η αναζήτηση για προπονητή να γίνεται το καλοκαίρι, ειδικά εφόσον παραμείνει και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος ως βοηθός, ο οποίος έχει αποτελέσει επιλογή της διοίκησης και όχι του Πεδουλάκη. Αν απομακρυνθεί ο Μανωλόπουλος ο Παναθηναϊκός θα επιλέξει εντελώς καινούργιο τιμ. Γι αυτή την περίπτωση στην αγορά υπάρχουν τα ονόματα των Ντούσκο Ιβάνοβιτς, Γιούρι Ζντοφτς και Πίνι Γκέρσον, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί και στο πρόσφατο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό.

Παράπονα και από παίκτες

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοίκηση του Παναθηναϊκού έχει αρκετά παράπονα και από παίκτες, όμως στην παρούσα φάση προτιμήθηκε το "ηλεκτροσόκ" της απομάκρυνσης του προπονητή και μετατέθηκε για το τέλος της σεζόν το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK