Είναι αντι-Γκιστ; Τι κάνει και τι δεν κάνει ο Γκάμπριελ

Το plan b του Παναθηναϊκού με τον Κένι Γκάμπριελ και η χρησιμότητά του σε συγκεκριμένους τομείς. Γιατί ο Τσάβι Πασκουάλ απέρριψε τον Οκάρο Ουάιτ και προτίμησε τον Αμερικανό της Λοκομοτίβ. Τα στοιχεία του 27χρονου και η διαπραγμάτευση με τους Ρώσους.

Είναι αντι-Γκιστ; Τι κάνει και τι δεν κάνει ο Γκάμπριελ

Τον Kένι Γκάμπριελ τον ξέρεις από τη θητεία του στο Ρέθυμνο (2013-14). Και το βέβαιο είναι πως τον ακούς συχνά, ως στόχο ελληνικών ομάδων, πολλώ δε μετά τη χρονιά που είχε στην Καρσίγιακα (2014-15), οπότε η παρέα του πήρε το πρωτάθλημα στην Τουρκία.

Το περασμένο καλοκαίρι υπέγραψε στη Λοκομοτίβ Κουμπάν, στον πάγκο της οποίας τότε καθόταν ο Φώτης Κατσικάρης. Η πορεία της ομάδας δεν ήταν τέτοια που να αναδείξει ποιότητες (άρα μην ψάξεις τα εκεί στατιστικά του) και με την αλλαγή προπονητή, άλλαξαν και κάποια άλλα δεδομένα που κάνουν τον 27χρονο πάουερ φόργουορντ διαθέσιμο. Σύμφωνα δε με το doubledouble.rs, ο Παναθηναϊκός έχει ήδη αποταθεί στη "Loco" για περαιτέρω πληροφορίες.

ΑΛΛΟΣ ΓΚΙΣΤ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

Προς υπεράσπιση των "πρασίνων", δεν υπάρχουν στην αγορά πολλοί ψηλοί (τεσσάρια που υπό συνθήκες μπορούν να παίξουν και στο "5"), οι οποίοι να μπορούν να ανταποκριθούν στην περιφερειακή άμυνα, με τον τρόπο που το κάνει ο Τζέιμς Γκιστ. Ενδεχομένως να μην υπάρχει και κανείς στην Ευρώπη πια που να κάνει ό,τι ο Γκιστ.

Άρα, η όποια προσπάθεια του Παναθηναϊκού να βρει κάποιον, ικανό να κάνει τις ίδιες δουλειές, θα ήταν ουτοπική. Πήγε λοιπόν, στο plan B. Που δεν ήταν ο Οκάρο Ουάιτ. Βλέπεις, εκείνος ενδιαφερόταν να συνεργαστεί με τον Τσάβι Πασκουάλ, αλλά ο τελευταίος είχε ενημερώσει εξ αρχής πως αναζητά κάτι σε πιο αθλητικό, πιο δυνατό.

Θα μου επιτρέψεις εδώ να κάνω μια παρένθεση: όλοι οι παίκτες είναι αθλητές, αλλά δεν είναι όλοι αθλητικοί. Δεν έχουν όλοι την ίδια ταχύτητα ή έκρηξη ή επιτάχυνση ή το ίδιο άλμα, την ίδιες ικανότητες, εν πάση περιπτώσει.

ΝΕΟΣ... ΦΩΤΣΗΣ

Ο Γκάμπριελ ενδεχομένως να μην είναι όσο physical χρειάζεται να είναι κάποιος που θέλει να παίξει άμυνα, σε ψηλούς της Euroleague. Και σίγουρα δεν μπορεί να αναλάβει -αμυντικά- κοντούς της αντίπαλης ομάδας. Τι μπορεί να κάνει; Να σουτάρει με αξιοπρεπή, έως πολύ καλά, ποσοστά, να ρίχνει τάπες, να συνεργαστεί εξαιρετικά με τον Σίνγκλετον, ενώ βάζει και το σώμα του στις μάχες, στις διεκδικήσεις της μπάλας, στις τοποθετήσεις κλπ. Θα μπορούσες να πεις πως πάνω κάτω, είναι μια "φρέσκια" έκδοση του Φώτση.

Τι γίνεται όμως, με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν που έχει συμβόλαιο μαζί του; Οι Ρώσοι δείχνουν να μην τον υπολογίζουν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως θα τον αφήσουν να φύγει χωρίς να λάβουν κάτι ως αντάλλαγμα. Αν ο Παναθηναϊκός Superfoods δεχθεί να καλύψει τα “θέλω” της ομάδας και του παίκτη, προφανώς και θα τον δείτε στην Ελλάδα.

YΓ: Οι "πράσινοι" δεν ψάχνουν πια για γκαρντ, γεγονός λογικό (μέσα στην παράνοια του) αν σκεφτείς πως ο Μάικ Τζέιμς επιστρέφει σε κανά δεκαήμερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Επιβεβαιώνουν οι Ρώσοι την "πράσινη" κρούση για Γκάμπριελ

News 24/7

24MEDIA NETWORK