Το ντόμινο στην "πράσινη" φροντ λάιν

Ο Σωτήρης Γεωργίου γράφει για τους τρεις παίκτες που θέλει ο Παναθηναϊκός στη φροντ λάιν και σχολιάζει τις πιθανότητες για Μπουρούση, Λάσμε, Σίνγκλετον και Βουγιούκα.

Το ντόμινο στην "πράσινη" φροντ λάιν

Ένας χαμός επικρατεί στον Παναθηναϊκό με τους ψηλούς της ομάδας και τη στελέχωση της φροντ λάιν.

Εξελίξεις σε διάφορα μέτωπα "πυροδοτούν" ανάλογες διαφοροποιήσεις στην διαδικασία στελέχωσης. Ο Πεδουλάκης αρχικά σχεδίασε την "πράσινη" φροντ λάιν με τον Παπαγιάννη βασικό μέλος για 15 λεπτά περίπου και ήθελε να βάλει μαζί του ένα αθλητικό σέντερ και ένα 4-5αρι, αφού στο καθαρό "4" έχει Γκιστ και Φώτση (με τον πρώτο να ανεβαίνει με επιτυχία στο "5" αν χρειαστεί).

Μάλιστα, οι "πράσινοι" είχαν καταλήξει στον Σίνγκλετον με μια καλή πρόταση και τον είχαν σχεδόν "κλεισμένο", οπότε με άνεση θα κοίταζαν για το 4-5αρι. Όμως όλα άλλαξαν. Ποια είναι η επόμενη μέρα;

ΦΕΥΓΕΙ Ο ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ, ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ

Η επιλογή σε υψηλή θέση του Παπαγιάννη από το Σακραμέντο, λογικά φέρνει τον Έλληνα νεαρό διεθνή κοντά στη μετακόμισή του στις ΗΠΑ από τη φετινή σεζόν. Πλέον, δεν χρειάζεται να "ψηθεί" 1-2 χρόνια στην ήπειρό μας, όπως πιθανόν να συνέβαινε εάν επιλεγόταν στον 2ο γύρο.

Με το "καλημέρα", ο ΠΑΟ έχει στα ταμεία του ένα buy out 500.000 ευρώ και τρέχει να καλύψει μια θέση όπου δεν θα έδινε πάνω από 150.000, με το τρέχον συμβόλαιο του Παπαγιάννη.

Η λύση έχει βρεθεί και είναι ο Βουγιούκας. Ο παρεξηγημένος Έλληνας σέντερ έδωσε απαντήσεις με τη χρονιά του στη Ζαλγκίρις και κολλάει "γάντι" στον ΠΑΟ. Καλές σχέσεις με τον Πεδουλάκη, κλασικός σέντερ σαν τον Παπαγιάννη και πάνω απ' όλα Έλληνας, με εμπειρία, σε φόρμα και σε καλή τιμή.

Ο Βουγιούκας δεν βάζει το οικονομικό πάνω απ' όλα, καθώς δεν έχει χρηματικό πρόβλημα, αλλά θέλει ομάδα στα μέρη μας που να έχει ρόλο και χρόνο. Στον ΠΑΟ θα βρει εύκολα ένα συμβόλαιο των 300.000 και χρόνο 10-15 λεπτά σε υψηλότατο επίπεδο. Νομίζω ότι αυτή η μεταγραφή θα κλείσει, μόλις ο Παπαγιάννης μετακομίσει στις ΗΠΑ.

ΝΤΟΜΙΝΟ ΜΕ ΛΑΣΜΕ - ΣΙΝΓΚΛΕΤΟΝ - ΤΑΙΟΥΣ

Τι θα γίνει με τον αθλητικό σέντερ όμως; Όπως έχουμε γράψει, αυτές οι περιπτώσεις είναι δύσκολες. Οι καλοί αθλητικοί σέντερ σπανίζουν και υπάρχουν το ΝΒΑ με καλύτερα συμβόλαια λόγω salary cap που αυξήθηκε αλλά και η Κίνα.

Πάνω απ' όλα, υπάρχουν οι καλές ομάδες στην Ευρώπη με το πολύ χρήμα. Ο ΠΑΟ έχει πολλές λύσεις να κοιτάξει, αλλά πρέπει να περιμένει άλλους συλλόγους. Η υπόθεση Λάσμε δεν ενδιαφέρει, καθώς ο παίκτης που αναδείχθηκε στον ΠΑΟ με τον Πεδουλάκη, μεγάλωσε και προέρχεται από τραυματισμούς και δεν αξίζει το κασέ που ζητά.

Ο Σίνγκλετον είναι στην Κίνα και θέλει να γυρίσει Ευρώπη, αλλά θα κοιτάξει πού θα πάρει περισσότερο χρήμα και περιμένει όπως -όλη η Ευρώπη και οι Αμερικανοί- τις επιλογές του Μπλατ στην Νταρουσάφακα με τα τρελά λεφτά.

Στην εξίσωση μπαίνει και ο Τάιους που φεύγει από την Εφές, αλλά είναι πολύ πιθανό να μετακομίσει αυτός ως το αθλητικό 5αρι στην Νταρουσάφακα, αφού αυτόν είχε στην θέση αυτή ο Μπλατ προ ετών στην Μακάμπι, όταν πήρε την Ευρωλίγκα.

Σε αυτή την περίπτωση, όμως, μένει κενή μια θέση στην Εφές και υπάρχει και η Γαλατά που δεν θέλει τον Λάσμε όπως φαίνεται, αλλά μπορεί να προτιμά τον Σίνγκλετον. Ο Αμερικανός σέντερ, όμως, ξέρει ότι μπορεί να ανεβάσει το κασέ του στην Ελλάδα, όπως έγινε με πολλά σέντερ του είδους. Αν προτιμήσει το χρήμα, η Τουρκία προέχει.

ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ

Μέσα σε όλα, υπάρχει και ο Μπουρούσης, που πάντα ενδιαφέρει τον ΠΑΟ αλλά αν θέλει 1,2-1,5εκ το ποσό πάει στα 3εκ. με την εφορία και κρίνεται υψηλό. Το θέμα είναι ότι αν δοθούν τόσα χρήματα στον Μπουρούση, τι αθλητικός Αμερικανός θα έρθει;

Παίζει σαφώς και το σενάριο με μια υπέρβαση, να γεμίσει ο ΠΑΟ με Μπουρούση, Αμερικανό και Βουγιούκα, αν και φαίνεται απίθανο να δοθούν τόσα χρήματα για μια θέση.

Το κακό είναι ότι ο Παναθηναϊκός πλέον δεν αποφασίζει αυτός, αλλά πρέπει να περιμένει άλλες ομαδες τι θα κάνουν με παίκτες που τον ενδιαφέρουν και γι' αυτό, άλλωστε, υπάρχει και αυτή η καθυστέρηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Παίρνει Βουγιούκα ο Παναθηναϊκός

News 24/7

24MEDIA NETWORK