Ζητάει 800.000 ευρώ ο Λάσμε από τον Παναθηναϊκό

Ο Λάσμε παίρνει το προβάδισμα από τον Μιλουτίνοφ, αλλά μόνο εάν ρίξει τις απαιτήσεις του. Τι ισχύει με το "5άρι" και το "3άρι" στον Παναθηναϊκό.

Ζητάει 800.000 ευρώ ο Λάσμε από τον Παναθηναϊκό

Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού είναι αποφασισμένοι να αλλάξουν ρότα μετά από τις τελευταίες εξελίξεις με τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, που φέρνουν στο προσκήνιο τον Στεφάν Λάσμε, ως πιθανό παρτενέρ του Μίροσλαβ Ραντούλιτσα στη θέση του σέντερ.

Ο 20χρονος διεθνής Σέρβος της Παρτιζάν δεν αποτελεί πλέον προτεραιότητα, μετά και από τη στάση που επέδειξε κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των "πράσινων" με τον σερβικό σύλλογο.

Ούτε ο παίκτης ούτε ο εκπρόσωπός του δεν πίεσαν τους ανθρώπους της Παρτιζάν για τη μεταγραφή του, παρότι υπάρχει οφειλή προς το πρόσωπό του και θα μπορούσε εύκολα να απαιτήσει (και να πετύχει) την αποδέσμευσή του. Ο Παναθηναϊκός, μάλιστα, ήταν διατεθειμένος ακόμα και να δώσει ένα ποσό, με τη ρήτρα αποδέσμευσης να έχει οριστεί στα 800.000-900.000 ευρώ.

Τα στοιχεία του νέου "5αριού"

Η πρόθεση του Σάσα Τζόρτζεβιτς είναι το ρόστερ να έχει συμπληρωθεί μέχρι τις αρχές Αυγούστου. Αιτία είναι οι υποχρεώσεις του με την εθνική Σερβίας στο Ευρωμπάσκετ (5-20 Σεπτεμβρίου), που δεν θα του επιτρέψουν να επιβλέψει το βασικό στάδιο προετοιμασίας.

Αυτό θα το πράξουν οι συνεργάτες του και γι' αυτό θα πρέπει να έχουν ρυθμιστεί όλες οι υπόλοιπες ανοιχτές υποθέσεις.

Ο δεύτερος σέντερ είναι μία τέτοια και μάλιστα σημαντική. Ο Ραντούλιτσα θα πάρει τον περισσότερο χρόνο από τους ψηλούς του Παναθηναϊκού, ωστόσο θα χρειαστεί μεγάλη υποστήριξη σε μία σεζόν όπου ο σύλλογος δείχνει να επιστρέφει στη διεκδίκηση πολλαπλών επιτυχιών.

Η υποστήριξή του πρέπει να γίνει από ένα γρήγορο 5άρι με έφεση στο σκοράρισμα. Το όνομα του Λάσμε έχει επανέλθει εδώ και καιρό στο ρεπορτάζ του "τριφυλλιού", ως εναλλακτική σε περίπτωση που δεν προχωρούσε μία υπόθεση εκ των Ραντούλιτσα ή Μιλουτίνοφ και τώρα που συμβαίνει κάτι τέτοιο με τον δεύτερο, το σενάριο της επιστροφής είναι πραγματικό.

Παρ' όλα αυτά, πολλά θα κριθούν από τις απαιτήσεις του 32χρονου Γκαμπονέζου, ο οποίος αυτήν τη στιγμή ζητάει μέχρι και 800.000 ευρώ τον χρόνο, ποσό απαγορευτικό για τον Παναθηναϊκό.

Αντιστοίχως, ο έτερος παίκτης που είχε ακουστεί, ο Άλεξ Τάιους, ο οποίος έλυσε το συμβόλαιό του με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, ζητάει επίσης 800.000 ευρώ και δεν είναι πιθανό να τα λάβει από τους "πράσινους".

Σε περίπτωση, πάντως, που ρίξουν τις απαιτήσεις τους στα 550.000 ευρώ, θα υπάρξουν συζητήσεις και με τους δύο. Ειδάλλως, οι κυπελλούχοι Ελλάδας θα αναζητήσουν το νέο "5άρι" τους από νέες λίστες σκάουτ.

Τι γίνεται με τη θέση "3"

Όταν κλείσει και αυτή η υπόθεση, θα αρχίσει η πρώτη φάση μονταρίσματος της ομάδας, με το ρόστερ που θα υπάρχει εκείνη τη στιγμή. Αυτό δεν σημαίνει ότι αποκλείεται οποιαδήποτε προσθήκη μέχρι την έναρξη της σεζόν.

Είναι πιθανό να καλυφθεί ακόμα ένα κενό στη θέση 3, όταν θα έχει αρχίσει η προετοιμασία και το προπονητικό τιμ έχει δει τα πρώτα στοιχεία από τους παίκτες που θα υπάρχουν στην ομάδα.

Ο Τζόρτζεβιτς, εξάλλου, υπολογίζει τον Αλεκσάνταρ Πάβλοβιτς στη θέση 2, αφού ο τραυματισμός του Νίκου Παππά αφήνει ένα σημαντικό κενό για το πρώτο μισό της σεζόν.

Με αυτά τα δεδομένα, στο "3" ίσως να αποκτηθεί ακόμα ένας παίκτης, που θα καταστήσει ακόμα πιο γεμάτη τη "φαρέτρα" του Τζόρτζεβιτς.

Διαβάστε ακόμη

Ραντούλιτσα: "Ο Διαμαντίδης είναι legend"

News 24/7

24MEDIA NETWORK