Δέδας: "Πετυχημένη η χρονιά..."

Ο Γιώργος Δέδας μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την κατάκτηση της τρίτης θέσης από τον ΠΑΟΚ.

Δέδας: "Πετυχημένη η χρονιά..."

Συγκεκριμένα ο έμπειρος καλαθοσφαιριστής είπε:

Για την φετινή πορεία: "Η χρονιά είναι πετυχημένη δεδομένης της πορείας της ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις. Στο πρωτάθλημα κατακτήσαμε την 3ηθέση, στην Ευρώπη ήμασταν απόλυτα ανταγωνιστικοί απέναντι σε πολύ καλές ομάδες και στο Κύπελλο Ελλάδος χάσαμε την πρόκριση στον τελικό για ένα σουτ. Κι όλ' αυτά σε μια χρονιά που στιγματίστηκε από σοβαρούς τραυματισμούς".

Για τους τραυματισμούς των Χαραλαμπίδη και Κακαρούδη: " Οι τραυματισμοί προκάλεσαν τη δική μας αγωνία. Είναι δύσκολο να βλέπεις παιδιά, με τα οποία βρίσκεσαι μαζί πολλές ώρες σε καθημερινή βάση, να χάνουν μια ολόκληρη χρονιά λόγω τραυματισμού. Είναι πολύ άσχημο το συναίσθημα. Η ομάδα φρόντισε να καλύψει τα κενά με τους Μπρέμερ, Σιναντίνοβιτς και Χαριτόπουλο, αυτό όμως δεν μείωσε την πικρία που νιώσαμε βλέποντας τον Κώστα Χαραλαμπίδη και τον Κώστα Κακαρούδη να αντιμετωπίζουν σοβαρούς τραυματισμούς".

Για τα ματς με τον Αρη στα πλέι οφ: " Από τη στιγμή που καταφέραμε να γυρίσουμε το πρώτο παιχνίδι και να κατακτήσουμε τη νίκη, ένιωθα βέβαιος ότι θα τα καταφέρναμε. Ο πρώτος αγώνας ήταν κομβικής σημασίας επειδή προστατεύσαμε την έδρα μας, αλλά και λόγω της ανατροπής που κάναμε. Γενικότερα όμως, νιώθαμε ασφάλεια λόγω του πλεονεκτήματος της έδρας. Συν τοις άλλοις, ξέραμε πολύ καλά τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε γιατί ο Αρης μας είχε κερδίσει δύο φορές στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος".

Για το κύριο χαρακτηριστικό του φετινού ΠΑΟΚ. "Τ ο βασικό συστατικό της ομάδας ήταν η συνέπεια. Χαράξαμε επί ενός συγκεκριμένου στυλ, ήμασταν μια ομάδα που ξεκινούσε από την άμυνα, η προσήλωση που είχαμε στον συγκεκριμένο τομέα έπαιξε σημαντικό ρόλο. Υπό την έννοια ότι, ακόμη και σε παιχνίδια όπου η λειτουργία μας στην επίθεση δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε, η άμυνα ήταν σταθερή κι αυτό μας βοήθησε ώστε να κερδίσουμε παιχνίδια".

Για το αν η τρίτη θέση είναι το... ταβάνι του ΠΑΟΚ: "Με πληγώνει που το λέω, οφείλω όμως να είμαι ρεαλιστής. Η κατάκτηση της 3ηςθέσης σημαίνει ότι εξασφαλίσαμε θέση στο Eurocupτης επόμενης περιόδου. Αυτό είναι το ταβάνι μας. Ανήκω στην κατηγορία αυτών που μεγάλωσαν με τις ιστορικές μονομαχίες του ΠΑΟΚ με τον Αρη, πλέον όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει. Η ζωή κάνει κύκλους. Πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα, να χτίσουμε μια ομάδα. Στη συνείδηση του κόσμου είμαστε η καλύτερη ομάδα πίσω από τους Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό".

News 24/7

24MEDIA NETWORK