Ενδιαφέρον πέντε ομάδων για τον Κώττα

Πέντε ομάδες της Basket League "κοιτούν" τον Θωμά Κώττα ο οποίος δεν θα συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και θέλει να έχει δραστήριο αγωνιστικό ρόλο στον σύλλογο που θα αγωνιστεί στο εξής

Ενδιαφέρον πέντε ομάδων για τον Κώττα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Θωμάς Κώττας συμφώνησε με τον ΠΑΟΚ για να λύσει το συμβόλαιό του και τις συζητήσεις που είχαν γίνει το προηγούμενο διάστημα γι' αυτό το θέμα αλλά την προσφυγή που είχε καταθέσει ο νεαρός κατά της ΚΑΕ, ήταν ζητήματα που είχαμε αποκαλύψει εδώ και καιρό.

Ο 20χρονος καλαθοσφαιριστής ήθελε να πάρει την ελευθέρας του αφού δεν ήταν ικανοποιημένος με τον αγωνιστικό ρόλο που είχε στον ΠΑΟΚ και γι' αυτό με την ομάδα της Θεσσαλονίκης υπήρξε κουβέντα για να λυθεί το συμβόλαιό του από τώρα και να μην χρειαστεί να εκδικαστεί η προσφυγή (η οποία θα αποσυρθεί).

Για τον Κώττα (όπως προκύπτει από το στρατόπεδό του), μάλιστα, ήδη ενδιαφέρονται πέντε ομάδες της Basket League, με τον παίκτη να θέλει να κάνει πολύ προσεκτική επιλογή αφού πέραν του οικονομικού για τον ίδιο παίζει πάρα πολύ μεγάλη σημασία να έχει δραστήριο ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι στην επόμενη ομάδα που θα παίξει. Ετσι θα έχει την δυνατότητα να ξεδιπλώσει τις δυνατότητες που έχει.

Πίστευε στις δυνατότητές του ο Παπαδόπουλος

Κώττας και ΠΑΟΚ έδωσαν τα χέρια το 2011 αλλά η συνεργασία τους έληξε άδοξα, με τον νεαρό να μην επιθυμεί να παραμείνει στους "ασπρόμαυρους". Είναι γεγονός πως στελέχη του "Δικεφάλου" κατά την παρουσία του Ελληνα σέντερ στους "ασπρόμαυρους" συχνά εξέφραζαν την πίστη τους στον νεαρό.

"Είναι φέρελπις παίκτης. Εχει καλά χαρακτηριστικά αλλά πρέπει να βάλει δύναμη. Επιθετικά έχει πλουραλισμό καλό και αν βελτιώσει τις ισορροπίες του, έχει μπροστά του μέλλον", έλεγε ο Σούλης Μαρκόπουλος για τον Κώττα μετά το εντός έδρας ματς του ΠΑΟΚ με την Καβάλα την σεζόν 2015-16 όταν ο νεαρός πέτυχε 15 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής.

Ο Ελληνας σέντερ, που είναι ταλαντούχος ενώ διαθέτει πολύ καλό χαρακτήρα, αποτελούσε μάλιστα... συμπάθεια του Λάζαρου Παπαδόπουλου (πίστευε πολύ στο ταλέντο του Κώττα) ο οποίος το καλοκαίρι του 2013 όταν επιθυμούσε να έχει έντονο ελληνικό στοιχείο ο ΠΑΟΚ προκειμένου να παραμείνει στους "ασπρόμαυρους", εξέφραζε την άποψη πως στην "πρώτη" ομάδα του "Δικεφάλου" θα πρέπει να παίρνουν χρόνο συμμετοχής οι Κώττας και Κόνιαρης (μετακόμισε μετά στον Παναθηναικό).

News 24/7

24MEDIA NETWORK