Η "ακτινογραφία" των ξένων του ΠΑΟΚ

Ο Γουίλιαμ Χάτσερ που ήταν ο... καλύτερος των ξένων και ο ΠΑΟΚ που για πρώτη φορά την τελευταία τριετία είχε μόνο έναν ξένο με διψήφιο αριθμό πόντων σε Eurocup και κανονική διάρκεια της Basket League.

Η "ακτινογραφία" των ξένων του ΠΑΟΚ
Χάτσερ-ΠΑΟΚ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με εξαίρεση τον Γουίλιαμ Χάτσερ ο οποίος ήταν πραγματικά πολύ καλός την φετινή σεζόν, ο ΠΑΟΚ δεν πήρε μεγάλες βοήθειες από τους άλλους ξένους του ("πλήγμα" αυτό γιατί ο "Δικέφαλος" τις δύο προηγούμενες σεζόν που τερμάτισε τρίτος, είχε αρκετά καλούς ξένους). Δεν είχαν σταθερότητα στο παιχνίδι τους, σε αντίθεση με τον Αμερικανό που διέθετε αυτό το στοιχείο.

Ως εκ τούτου και δεδομένου πως θα γίνει ένα "γερό" λίφτινγκ στο ρόστερ όπως είχαμε αναφέρει την επομένη του αποκλεισμού από την ΑΕΚ, υπάρχει περίπτωση όλοι οι ξένοι να αποτελέσουν παρελθόν με εξαίρεση τον Κλάντον που ήρθε στον ΠΑΟΚ στο τέλος της σεζόν και που έχει προκαλέσει θετική άποψη σε ανθρώπους του "Δικεφάλου" ενώ από την πλευρά του "βγαίνει" πως είναι οικονομικά είναι σχετικά προσιτός.

Ολοι οι άλλοι υπάρχει ενδεχόμενο να αποχωρήσουν (ίσως ο Τέπιτς "σωθεί" αφού είχαμε αναφέρει γι' αυτόν πως κάποιοι στον "Δικέφαλο" έχουν την άποψη πως θα μπορούσε να συνεχίσει στον "Δικέφαλο", με την περίπτωσή του πάντως να είναι "μπερδεμένη" αφού υπάρχουν κι αυτοί στον ΠΑΟΚ που δεν έμειναν "ενθουσιασμένοι" με την γενικότερη παρουσία του Σέρβου) ενώ αναφορικά με την περίπτωση του Χάτσερ, δεν υπάρχει ζήτημα σχετικά με την προσφορά του αλλά με το γεγονός πως είναι πλέον ακριβός όπως έχουμε υπογραμμίσει και παλαιότερα..

Τα νούμερα των ξένων του ΠΑΟΚ φέτος

Ας δούμε τους αριθμούς των ξένων του ΠΑΟΚ φέτος... O Xάτσερ, που ήταν εξαιρετικός σε πολλά ματς, είχε 13,1 πόντους μέσο όρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 13,8 πόντους μέσο όρο στο Eurocup ενώ ο Τέπιτς είχε 8,8 πόντους μέσο όρο στη Basket League και 7,9 πόντους μέσο όρο στο Eurocup, με τα νούμερά του να είναι ανεβασμένα όταν δεν έπαιζαν οι Σχορτσανίτης και Βασιλειάδης ενώ όταν αγωνιζόταν οι δυο τελευταίοι ο Σέρβος σπάνια έκανε κάτι το... ιδιαίτερο. Σχετικά με τον Κλάντον από την στιγμή που "μπήκε" στο ρόστερ στο τέλος της σεζόν, σαφώς και δεν έχει "ευθύνη" για την κακή φετινή πορεία του ΠΑΟΚ (συνολικά είχε 7,8 πόντους μέσο όρο μαζί με τα πλέι οφ).

Αναφορικά με τον Μάρκοβιτς, είχε 7,7 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 8,9 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup αλλά γενικότερα έδειξε να είναι πολύ ασταθής στην απόδοσή του ενώ ο Ντούβνιακ είχε 5,6 πόντους μέσο όρο στη Basket League και 6,1 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup. Ο Μπάλαμπαν είχε 3 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 5,3 πόντους μέσο όρο στο Eurocup και φυσικά δεν έχει "ευθύνη" ούτε αυτός (όπως και ο Κλάντον) για την κακή πορεία του ΠΑΟΚ δεδομένου πως έπαιξε έναν μήνα (η μεταγραφή του δεν "βγήκε" είναι η αλήθεια).

Ξεχώρισε ο Χάτσερ, ποιοι οι "διψήφιοι" ξένοι τις δύο προηγούμενες σεζόν

Αναμφίβολα ο Χάτσερ ήταν ο καλύτερος από τους ξένους που έπαιξαν φέτος στον ΠΑΟΚ και μάλιστα αποτέλεσε τον μόνο ξένο του "Δικεφάλου" που είχε διψήφιο αριθμό πόντων στο πρωτάθλημα (στην κανονική διάρκεια) και στο Eurocup. Να σημειωθεί πως για πρώτη φορά τα τελευταία τρία χρόνια ο ΠΑΟΚ φέτος (2015-16) είχε μόνο έναν ξένο παίκτη (τον Χάτσερ δηλαδή) με διψήφιο μέσο όρο πόντων στις δύο διοργανώσεις αφού οι άλλοι ξένοι είχαν μονοψήφιο. Την σεζόν 2013-14 ο "Δικέφαλος" είχε τρεις ξένους στο ρόστερ του, τους Κούπερ, Πέιν και Βουτσίτσεβιτς.

Ο τελευταίος δεν έπαιζε πολύ ενώ ο Κούπερ είχε 10,5 πόντους μέσο όρο στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος και 10,2 πόντους μέσο όρο στο Eurocup. Οσο για τον Πέιν; Στη Basket League είχε 11,3 πόντους μέσο όρο ενώ στο Eurocup είχε 10,5 πόντους μέσο όρο. Αναμφίβολα οι επιλογές των Κούπερ και Πέιν ήταν -απόλυτα- πετυχημένες αφού αντικειμενικά οι δύο παίκτες πρόσφεραν πολλά (αμφότεροι με διψήφιο αριθμό πόντων στις δύο διοργανώσεις). Πάμε και στην σεζόν 2014-15...

Ο ΠΑΟΚ είχε ξανά δύο ξένους καλαθοσφαιριστές με διψήφιο αριθμό πόντων σε πρωτάθλημα (σ.σ. στην κανονική διάρκεια) και Eurocup. Ο Κάρτερ είχε 12,5 πόντους μέσο όρο στο πρωτάθλημα και 11,2 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup. Ο Λάνγκφορντ (υποψήφιος για το ρόστερ της νέας σεζόν), που ήταν πολύ καλός κατά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ κάνοντας διάφορες δουλειές εκτός από το σκοράρισμα, είχε 11,5 πόντους μέσο όρο στη Basket League ενώ είχε 11,4 πόντους ανά αγώνα στο Eurocup.

Στον ΠΑΟΚ θα δώσουν μεγάλο βάρος στο θέμα των ξένων προσπαθώντας να κάνουν τις καλύτερες δυνατές επιλογές για του χρόνου. Ηδη έχουν "ελεγχθεί" από τον "Δικέφαλο" πολλοί παίκτες τόσο στο ελληνικό πρωτάθλημα (από λύσεις που θεωρούνται σχετικά ακριβές μέχρι παίκτες που έπαιξαν σε ομάδες που ήταν χαμηλά στη βαθμολογία όπως μεταξύ άλλων οι Ντεμέτριους Κόντζερ, Κάμερον Τζόουνς, Τόνι Μέιερ ακόμη και ο Τάιλερ Λέιζερ δίχως απαραίτητα να σημαίνει πως θα απασχολήσει σοβαρά κάποιος από αυτούς) όσο και από το εξωτερικό (υποψήφιοι αναλόγως και με το μπάτζετ του ΠΑΟΚ μπορούν να είναι οι Ντάριους Ουάσινγκτον, Αλεξ Χάρις, Tόρει Τόμας και Τζάρεντ Χόμαν).

News 24/7

24MEDIA NETWORK