Η... καλή εκκίνηση του "Σόφο"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης είναι τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ και τέταρτος πολυτιμότερος παίκτης του "Δικεφάλου" στα τρία πρώτα του παιχνίδια ως καλαθοσφαιριστής των "ασπρόμαυρων".

Η... καλή εκκίνηση του "Σόφο"
Σχορτσανίτης-ΠΑΟΚ INTIME SPORTS

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης "έδωσε" πολλά στον ΠΑΟΚ στο ματς με τον Κολοσσό. Με τους 17 πόντους του ήταν ο πρώτος σκόρερ του "Δικεφάλου" (μαζί με τον Κώστα Βασιλειάδη), ήταν δεύτερος στα ριμπάουντ με έξι ενώ ήταν δεύτερος και στις ασίστ με τρεις. Γενικότερα είναι ιδιαίτερα καλή η... εκκίνηση του "Σόφο" στα τρία παιχνίδια που έχει παίξει ως παίκτης των "ασπρόμαυρων", δηλαδή στους αγώνες με το Ρέθυμνο, την Λιέτουβος και το Κολοσσό. Σε αυτά τα τρία ματς είναι ο τρίτος σκόρερ του ΠΑΟΚ (έχει μέσο όρο 12,3 πόντους) και ο τέταρτος πολυτιμότερος καλαθοσφαιριστής των "ασπρόμαυρων" βάσει του συστήματος αξιολόγησης.

Στον "Δικέφαλο", βέβαια, δεν "μένουν" μόνο στο σκοράρισμα αλλά στο ότι ο "Σόφο" δίνει την δυνατότητα στον ΠΑΟΚ να παίζει πολύ καλύτερα αφού μπορεί να "τραβήξει" πάνω του αντιπάλους και να δημιουργηθούν ελεύθεροι χώροι για τους συμπαίκτες του προκειμένου να γίνουν σουτ κάτω από καλές προϋποθέσεις.

Πάντα στο μυαλό το σενάριο ο "Σόφο" να βρει ομάδα

Στον "Δικέφαλο" μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον "Σόφο", τον θεωρούν μεγάλο "εργαλείο" για τους "ασπρόμαυρους" και είναι λογικό να υπάρχει πάντα ο... φόβος ο παίκτης να "βρει" μια ομάδα που να τον καλύπτει τον επόμενο μήνα (στον ΠΑΟΚ θέλουν τον "Baby Shaq" για όλη την σεζόν και ελπίζουν αυτό να γίνει).

Στις τάξεις των "ασπρόμαυρων" υπάρχει η σκέψη πως ενδεχομένως η Μακάμπι θα μπορούσε να "μπει" εμπόδιο στο να συνεχιστεί η συνεργασία του Σχορτσανίτη με τον ΠΑΟΚ γιατί οι Ισραηλινοί τον ξέρουν πολύ καλά. Μέχρι στιγμής βέβαια δεν υπάρχει κάτι χειροπιαστό όσον αφορά την προοπτική συνεργασίας του "Σόφο" με τους Ισραηλινούς (απλώς γίνονται κάποιες σκέψεις αναφορικά με το ποια ομάδα θα μπορούσε να αποτελέσει τον... μεγαλύτερο κίνδυνο για να μην μείνει ο Ελληνας σέντερ).

Στον ΠΑΟΚ, πάντως, θεωρούν πως το καλύτερο για τον "Βig Sofo" είναι να μείνει για όλη την σεζόν στον "Δικέφαλο" και αφότου κάνει εξαιρετική σεζόν στους "ασπρόμαυρους", στην συνέχεια ο Ελληνας σέντερ να βρει ένα μεγάλο συμβόλαιο την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Εννοείται πως στον ΠΑΟΚ είναι αυτονόητο πως θα τον ήθελαν και για του χρόνου αλλά για να μπορούσε να δημιουργεί ένα... παράθυρο για συνεργασία μαζί του για την νέα σεζόν, θα πρέπει να "μπει" στην ΚΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης ώστε να γίνει μια οικονομική υπέρβαση αν και πάλι σε μια τέτοια περίπτωση δεν θα ήταν καθόλου απλά τα δεδομένα αφού ο παίκτης θέλει να παίξει στην Ευρωλίγκα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK