Η... συνήθεια των ανατροπών κόντρα στην ΑΕΚ

Ο ΠΑΟΚ τις τελευταίες δύο σεζόν κέρδισε τρία παιχνίδια κόντρα στην ΑΕΚ, κατά τα οποία βρέθηκε σε ιδιαίτερα μειονεκτική θέση αλλά "αντέδρασε" και στο τέλος νίκησε. Θυμηθείτε...

Η... συνήθεια των ανατροπών κόντρα στην ΑΕΚ

Τα ματς του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ τις τελευταίες δύο σεζόν έχουν αρκετό ενδιαφέρον, κάτι που συνέβη και στο "διπλό" (78-83) των "ασπρόμαυρων" στο ΟΑΚΑ. Οι "ασπρόμαυροι" βρέθηκαν να χάνουν με 17 πόντους (35-18) στο 14' και με 10 πόντους (64-54) στο τέταρτο δεκάλεπτο αλλά "γύρισαν" το παιχνίδι. Οι ανατροπές έχουν γίνει πλέον... συνήθεια για τους Θεσσαλονικείς στους αγώνες με την "Ενωση" αφού οι τρεις από τις τέσσερις τελευταίες νίκες τους κόντρα στην ΑΕΚ "ήρθαν" με αυτόν τον τρόπο (ο ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μειονεκτική θέση αλλά τελικά τα κατάφερε).

Αν εξαιρέσουμε το 85-93 της περσινής σεζόν (2014-15) στο οποίο οι "ασπρόμαυροι" είχαν συχνά το προβάδισμα και τελικά επικράτησαν με αποτέλεσμα να οριστικοποιήσουν την κατάκτηση της τρίτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, μαζί με το 78-83 του περασμένου Σαββάτου (16/4) υπάρχουν ακόμη δύο παιχνίδια κατά τα οποία ο ΠΑΟΚ "αντέδρασε" ιδανικά απέναντι στην ΑΕΚ (συνολικά, δηλαδή, μάζι με το 78-83 είναι τρεις οι αγώνες που οι "ασπρόμαυροι" έκαναν ανατροπές κόντρα στην "Ενωση" τις τελευταίες δύο σεζόν).

Το φετινό (2015-16) ματς στο "Παλατάκι" σίγουρα δεν ξεχνιέται αφού η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου βρέθηκε πίσω με 24 πόντους (15-39) αλλά πήρε σπουδαία νίκη, με τον Γουίλιαμ Χάτσερ να δίνει την χαριστική βολή στην "Ενωση" με τρίποντο (79-75) στα 12'' πριν το τέλος του αγώνα. Επίσης στο παιχνίδι που έγινε στη Θεσσαλονίκη την σεζόν 2014-15, η ΑΕΚ προηγήθηκε με 15 πόντους (37-52) στο 24' ενώ στα 28'' πριν την λήξη ήταν μπροστά με 66-70. Ο Τσόχλας μείωσε σε 68-70, στα 16'' ο Μιλόσεβιτς "έγραψε" το 68-71 και στα 14'' ο Κάρτερ ήταν ο "υπεύθυνος" για το 70-71. Στην επαναφορά η ΑΕΚ έκανε λάθος και στα 7'' ο Οντουμ διαμόρφωσε το τελικό 73-71 με τρίποντο δίνοντας την νίκη στον ΠΑΟΚ.

Το ματς στο "Παλατάκι" και η διαχείριση της πίεσης

Στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερα χαμηλούς τόνους το σαββατιάτικο (23/4) ματς με την ΑΕΚ. Σε αντίθεση με το πρώτο παιχνίδι, αυτό στο ΟΑΚΑ (το σύνολο του Μαρκόπουλου δεν είχε τόσο μεγάλο άγχος σε αυτό το ματς), στον "Δικέφαλο" ξέρουν πως θα υπάρχει -αρκετή- πίεση στον δεύτερο αγώνα με την "Ενωση" (φυσικά και το σύνολο του Ζντοβτς έχει πίεση μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ) και η ομάδα των "ασπρόμαυρων" καλείται να την διαχειριστεί όσο καλύτερα γίνεται. Στο ματς που θα γίνει στη Θεσσαλονίκη ο ΠΑΟΚ έχει την ευκαιρία να "τελειώσει" με την υπόθεση πρόκριση ενώ το "Παλατάκι" αναμένεται να έχει πολύ κόσμο και όλα αυτά ίσως "προσθέσουν" στρες στους παίκτες.

Στο μεταξύ, στις τάξεις του "Δικεφάλου" υπάρχει ικανοποίηση για το καθαρό μυαλό (έδωσε λύσεις με εύστοχα σουτ, όπως αυτό με το οποίο "έγραψε" το 73-75) που έδειξε ο Ούρος Ντούβνιακ στον αγώνα με την ΑΕΚ το περασμένο Σάββατο και για την γενικότερη απόδοση που είχε. Ο Σέρβος μετά τα Χριστούγεννα εμφανίζεται βελτιωμένος και το να τεθεί κάποια στιγμή θέμα συνεργασίας μαζί του και για του χρόνου δεν θα πρέπει να αποκλειστεί, αν και όλα είναι ρευστά αυτή την στιγμή στον ΠΑΟΚ αφού για την ομάδα της νέας σεζόν θα παίξει ρόλο το πόσα χρήματα θα μπορεί να διαθέσει η ΚΑΕ για το ρόστερ (και αυτό προφανώς θα εξαρτηθεί από τον Ιβάν Σαββίδη).

News 24/7

24MEDIA NETWORK