Μαρκόπουλος: "Άλλος ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος μίλησε για την προσθήκη του Σοφοκλή Σχορτσανίτη που αλλάζει τον ΠΑΟΚ, αλλά απαιτείται χρόνος για να ταιριάξει με τους υπόλοιπους.

Μαρκόπουλος: "Άλλος ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη"
Μαρκόπουλος ΠΑΟΚ

Ευχαριστημένος ήταν ο Σούλης Μαρκόπουλος τόσο από την εμφάνιση όσο και από τη νίκη επί του Κολοσσού, παρά το χαμηλό ποσοστό από την περιφέρεια.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ σχολίασε: " Μπράβο στους παίκτες μου. Ξέραμε πως είναι πιεσμένοι αυτό το διάστημα για πολλούς λόγους, όπως λόγω τραυματσμών. Τους βλέπω στις προπονήσεις και αυτές δεν είναι στο ρυθμό που θέλουμε. Ο Κολοσσός είναι καλή ομάδα, έχει καλούς χεριστές της μπάλας και δύναμη κοντά στο καλάθι. Μπορεί να τρέξει και έχει εύστοχους καλαθοσφαιριστές.

Αρα εμείς έπρεπε να επικεντρωθούμε σε πολλά σημεία του αγώνα. Ξεφεύγαμε τις δικής μας άμυνας, της ομαδικής άμυνας για να σταματήσουμε τους αντιπάλους. Στο δεύτερο δεκάλπεπτο κάναμε λάθη και ο Κολοσσός μπήκε στο ματς. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι στην άμυνα μας

Μας έδωσαν τα ελεύθερα σουτ, αλλά δεν τα βάλαμε. Εχουμε εύστοχους παίκτες. Δεν πιστεύω ότι οι παίκτες μου είναι άστοχοι ανεξάρτητα τι λέει η στατιστική. Τους βλέπω καθημερινά στις προπονήσεις. Στο παιχνίδι τις Τετάττης είχαμε 55% στα τρίποντα ενώ σήμερα 15%. Η άμυνα μας πάντως ήταν αυτή που δυνάμωσε περισσότερο στο τέλος του αγώνα έτσι ελέγξαμε το παιχνίδι.

Η συνεργασία του Μάρκοβιτς με τον Σχορτσανίτη είναι ένα πρόβλημα που δεν μπορώ να συζητήσω αυτή τη στιγμή. Αλλαξε τελείως η φιλοσοφία της ομάδας και αυτό είναι πρόβλημα. Μέσα σε 15 μέρες πρέπει να αλλάξουμε το σύστημά μας και αυτό είναι λίγο δύσκολο. Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα. Πάντως στο ματς με το Ρέθυμνο ο Σχορσανίτης με τον Μάρκοβιτς είχαν καλή συνεργασία. Είναι τελείως διαφορετική ομάδα ο ΠΑΟΚ με τον Σχορτσανίτη".

"Θέλω να δω το σφύριγμα του Λίντεν"

Από την πλευρά του ο Άρης Λυκογιάννης τόνισε: " Ήταν δύσκολο ματς. Με την έλευση του Σχορτσανίτη ο ΠΑΟΚ έκανε κάποιες νίκες και είναι σε καλύτερο ρυθμό. Είχαμε καλή εικόνα, στο πρώτο ημίχρονο είχαμε καλή κυκλοφορία και στο δεύτερο ημίχρονο κρατήσαμε χαμηλά τον Σοφοκλή, ενώ ρισκάραμε κάποια σουτ από τον Μάρκοβιτς, τον Ντούβνιακ και τον Τέπιτς.

Πήγαμε καλά και με τον Βασιλειάδη πιου είχε χαμηλά ποσοστά. Επιθετικά δεν τα πήγαμε καλά και εκεί στα 38'' πριν το τέλος του αγώνα, υπήρξε ένα σφύριγμα που πρέπει να το ξαναδώ για το αν είναι πράγματι διπλή ντρίμπλα ή όχι. Σε εκείνο το σημείο είχαμε την δυνατότητα να πλησιάσουμε στο σκορ ή να ισοφαρίσουμε με τρίποντο.

Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, αλλά για να κάνεις μια μεγάλη νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, πρέπει να προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες. Και αυτές δεν τις είχαμε.

Κυριάρχησαν οι άμυνες, έπεσε ξύλο... Είναι ένα δεκάλεπτο που έληξε με 9-4 και οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στην άμυνα. Το τέταρτο δεκάλεπτο μας κόστισε. Υπήρχαν και κάποιες μικρές λεπτομέρειες. Ο Βασιλειάδης πέτυχε καλάθι και φάουλ, ενώ δεν έπρεπε να κάνουμε φάουλ και έτσι δόθηκε ένα ψυχολογικό αβαντάζ στον ΠΑΟΚ. Δώσαμε πέντε καλάθι και φάουλ στον ΠΑΟΚ. Δεν είχαμε κάποιες μικρές λεπτομέρειες για να πάρουμε την νίκη".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Κολοσσός 64-59

News 24/7

24MEDIA NETWORK