Μαρκόπουλος: "Είχαμε ψυχολογικό βάρος"

Ο Σούλης Μαρκόπουλος τόνισε πως ο ΠΑΟΚ στο ματς με τον Πανιώνιο έπρεπε να ξεπεράσει το ψυχολογικό βάρος που είχε μετά την ήττα από τον Παναθηναικό. Διαβάστε τις δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Μαρκόπουλος: "Είχαμε ψυχολογικό βάρος"

"Ηταν ένας ματς που είχαμε ψυχολογικό βάρος μετά το ματς με τον Παναθηναικό. Επρεπε να ξεπεράσουμε τα προβλήματα των τραυματισμών αλλά και το θέμα της ψυχολογίας των παικτών. Πήραμε διαφορά και θα μπορούσαμε να ήμασταν καλύτεροι στο πρώτο και στο δεύτερο δεκάλεπτα αλλά κάναμε παιδαριώδη λάθη. Κάναμε λάθη σε αιφνιδιασμούς και είχαμε να δώσουμε φάουλ αλλά δεν το κάναμε. Το φαινόμενο αυτό επαναλαμβάνεται συνεχώς και είναι προς συζήτηση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήμασταν θετικοί στην άμυνα και τελειώσαμε το ματς αρκετά εύκολα στη συνέχεια. Εύχομαι καλή συνέχεια στον Πανιώνιο που είναι μια ιστορική ομάδα και έχει δώσει πολλά στο ελληνικό μπάσκετ".

Για την αστοχία στις βολές το τελευταίο διάστημα: "Αλλες φορές τις βάζουμε, άλλες όχι. Παίζει ρόλο και το στρες".

Για τα παιδαριώδη λάθη του ΠΑΟΚ και τα "νεκρά" διαστήματα σε δίλεπτα και τρίλεπτα: "Μιλάω για συγκεκριμένες φάσεις του αγώνα. Οι παίκτες νιώθουν κουρασμένοι και αυτή την εβδομάδα είχαμε τρεις παίκτες με μικροπροβλήματα τραυματισμών. Η συσσώρευση κούρασης και πίεσης έχει δημιουργήσει προβλήματα".

Για την συνέχεια: "Δουλεύουμε πάνω σε ορισμένα σημεία και το πώς θα είμαστε πιο βελτιωμένοι. Θέλομε να αυξήσουμε τα καλά μας διαστήματα στο παιχνίδι. Τα πάντα εξαρτώνται από το βάθος της ομάδας και την κατάσταση των παικτών την μέρα του αγώνα".

Για το ότι οι διαιτητές του ΠΑΟΚ-Παναθηναικός σφύριξαν και αυτή την αγωνιστική και δεν τιμωρήθηκαν: "Γιατί να τιμωρηθούν; Μην με βάζετε τώρα να κρίνω. Ο καθένας πρέπει να τιμωρείται; Το θέμα είναι να κάνεις σωστά την δουλειά σου".

Σαλούστος: "Νίκη ψυχολογίας"

Ο Χρήστος Σαλούστρος ανέφερε: "Ηταν μια νίκη ψυχολογίας. Αν εξαιρέσουμε κάποια δίλεπτα και τρίλεπτα, νομίζω πως ανταποκριθήκαμε πλήρως στο παιχνίδι. Βασιστήκαμε στην καλή μας άμυνα ενώ πετύχαμε αρκετούς πόντους. Πλέον θα έχουμε ένα ματς την εβδομάδα, έτσι θα ξεκουραστούμε και θα προετοιμαζόμαστε καλύτερα για να τερματίσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Καλή επιτυχία στον Πανιώνιο, θλίβομαι με αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην ομάδα και εύχομαι να ορθοποδήσει και να καταφέρει τους στόχους του".

Για τα σκαμπανεβάσματα του ΠΑΟΚ σε μικρά κομμάτια του αγώνα: "Υπήρχε κούραση, αν και αυτό δεν το λέω σαν δικαιολογία γιατί ήρθαμε στον ΠΑΟΚ να παίζουμε δύο παιχνίδια και μαζευτήκαμε εδώ από τα τέλη του Αυγούστου. Χρειαζόμασταν να πάρουμε το αποτέλεσμα απέναντι σε μια ομάδα που την αδικεί η βαθμολογία και η νίκη ήρθε έτσι για να μας βοηθήσει για την συνέχεια. Η κούραση είναι πιο πολύ στο πνεύμα αλλά σίγουρα και το σώμα έχει κουραστεί. Πρέπει να προχωρήσουμε μετά τον αποκλεισμό...".

Για τα 11 επιθετικά ριμπάουντ του Πανιωνίου: " Είναι ένα θέμα τα ριμπάουντ που το έχουμε συζητήσει και δουλεύουμε στις προπονήσεις. Το ριμπάουντ είναι και θέμα τύχης. Σήμερα ήμασταν κακοί σε αυτόν τον τομέα και συνεχίζουμε".

Για την καλή απόδοσή του: "Ηρθα για να πρωταγωνιστήσω. Με την εμπιστοσύνη που έχω από τους προπονητές μπορώ να κάνω πολλά. Εγώ και η ομάδα έχουμε περιθώρια βελτίωσης για την συνέχεια".

Χαριτόπουλος: "Μια εβδομάδα δεν κοιμήθηκα..."

Ο Δημήτρης Χαριτόπουλος δήλωσε:

"Θέλαμε την νίκη, δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα γιατί υπάρχουν τώρα μπροστά δύο δύσκολα ματς. Θέλαμε αυτή η νίκη να αποτελέσει έναρξη για εμάς για την συνέχεια. Ο τρόπος που αποκλειστήκαμε από το Κύπελλο μας πόνεσε, αλλά αυτά τα ματς πρέπει να σου δίνουν δύναμη. Μετά από 16 χρόνια σου δίνεται ευκαιρία να διεκδικήσεις το τρόπαιο, για εμάς, για τον κόσμο και δεν τα καταφέρνεις να πάρεις την νίκη. Πιστεύω πως τα δώσαμε όλα. Το ματς με τον Παναθηναικό πρέπει να είναι κίνητρο για την συνέχεια. Εγώ μια εβδομάδα δεν κοιμήθηκα αλλά και οι συμπαίκτες μου. Θέλω να πιστεύω πως αυτό θα μας δώσει δύναμη για το πρωτάθλημα. Με τον Παναθηναικό πάμε τώρα για να νικήσουμε. Είμαστε τρίτοι και πρέπει να παραμείνουμε".

Χουγκάζ: "Πρέπει να πολεμήσουμε..."

O τεχνικός του Πανιωνίου, Κρις Χουγκάζ για το ματς με τον ΠΑΟΚ στάθηκε στα προβλήματα τραυματισμών του Πανιωνίου, τόνισε πως έχει πικρία για φάουλ που δόθηκαν ενώ τόνισε πως η ομάδα του θα παλέψει για τον στόχο της παραμονής.

Συγκεκριμένα είπε:

"Δεν αρχίσαμε καλά στο πρώτο δεκάλεπτο. Αμυντικά δεν σταθήκαμε καλά και δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ στο διάστημα αυτό. Δεν λειτουργήσαμε σωστά αμυντικά, μετά ισορροπήσουμε το ματς αλλά σε κάποια σημεία κάναμε κάποιες πρόχειρες επιλογές. Η ομάδα περνάει πολλά και τα προβλήματα τραυματισμών είναι τεράστια. Ο Κορόλεφ έκανε χθες την πρώτη του προπόνηση. ο Ταπούτος με μένα προπονητή έχει κάνει μόνο δύο προπονήσεις ενώ ο Ξανθόπουλος έσπασε την μύτη του. Ο μεγαλύτερος τραυματισμός όμως είναι στην ψυχολογία των παιδιών. Αξίζουν όμως συγχαρητήρια γιατί το να είναι στην τελευταία θέση και να κυνηγάς τους άλλους είναι σαν να κάνεις πρωταθλητισμό γιατί για κάθε μας πρέπει να πηγαίνεις για την νίκη. Τα παιδιά έχουν καταλάβει την θέση που είμαστε".

Για την διαιτησία: "Εχω πικρία για τον καταλογισμό των φάουλ, ειδικά στον Κορόλεφ και αυτό ίσως ο κόουτς να το ένιωσε στο τελευταίο παιχνίδι. Δεν σημαίνει αυτό τίποτα όμως".

Για την συνέχεια: "Πρέπει να πολεμήσουμε γιατί φοράμε μια μεγάλη φανέλα. Ο Πανιώνιος είναι τεράστιος σύλλογος, έχει παράδοση και μπασκετική κουλτούρα. Εχουν αναδειχτεί παίκτες και προπονητές σε αυτή την ομάδα και την επόμενη εβδομάδα στο ματς με τον ΚΑΟΔ θα καταθέσουμε την ψυχή μας για τον Πανιώνιο".

Για τα δύο επόμενα ματς και αν υπάρχει ενδεχόμενο ενίσχυσης: " Προσπαθούμε με τα νυν δεδομένα. Αν μπορούμε να κάνουμε κάτι και αν βρούμε κάτι που αποφασίσουμε ότι μπορεί να μας βοηθήσει, θα το κάνουμε. Η ομάδα έχει να σπάσει ένα ψυχολογικό τοίχος. Θα παλέψουμε".

Βεργίνης: "Θα δίνουμε το 100%..."

Ο Δημήτρης Βεργίνης δήλωσε: "Πάνα νιώθω περίεργα όταν επιστρέφω εδώ. Εζησα τρία χρόνια εδώ και νιώθω ιδιαίτερα όταν έρχομαι. Για το παιχνίδι, έχουμε πει πως από εδώ και πέρα πρέπει να διεκδικήσουμε το κάθε ματς. Αυτό κάναμε και σήμερα. Στο πρώτο ημίχριονο δεν ήμασταν καλοί και αργήσαμε να τα δώσουμε όλα. Ο ΠΑΟΚ ειδικά στην έδρα του είναι πολύ καλός, παλέψαμε αλλά αυτό δεν ήταν αρκετ".

Για την συνέχεια: " Εχουμε παλέψει και έχουμε χάσει στο τέλος σε πολλά ματς. Φοράμε μια ιστορική φανέλα και σίγουρα υπάρχει πίεση αλλά είμαστε παίκτες και αυτή είναι η δουλειά μας. Δίνουμε πάντα το 100% και αυτό θα κάνουμε και στο εξής".

Διαβάστε ακόμη:

ΠΑΟΚ - Πανιώνιος 79-65

News 24/7

24MEDIA NETWORK