Μαρκόπουλος: "Βελτιώσαμε την άμυνα..."

Στην βελτίωση που είχε ο ΠΑΟΚ αμυντικά κατά την διάρκεια του αγώνα με την Κηφισιά στάθηκε ο τεχνικός του "Δικεφάλου", Σούλης Μαρκόπουλος

Μαρκόπουλος: "Βελτιώσαμε την άμυνα..."
INTIME SPORTS

Συγκεκριμένα ο Μαρκόπουλος είπε:

"Ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Η αποχή από αγώνες, το άγχος και το πρέπει να κερδίσεις, μας έβγαλε εκτός από την αρχή του αγώνα, 0-4, 2-9. Κάναμε κακή εμφάνιση στην αρχή, αλλά στη συνέχεια η άμυνά μας δυνάμωσε, καταφέραμε να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα, αλλά στην επίθεση δεν πηγαίναμε, κάνοντας βιαστικές επιλογές. Δεν γυρίσαμε την μπάλα όπως θα θέλαμε, δώσαμε δικαιώματα στην αντίπαλη ομάδα. Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν σχεδόν καταστροφικό, μείναμε πίσω στο σκορ, αλλά στο τέταρτο δεκάλεπτο ψηλώσαμε το σχήμα, σφίξαμε την άμυνά μας και δόθηκε η ευκαιρία για ελεύθερα σουτ. Διεκδικούσαμε όλες τις μπάλες κάτω από το καλάθια. Πρέπει να δουλέψουμε πολύ, όλες οι ομάδες είναι ισοδύναμες και πρέπει να δείξουμε το πρόσωπο που είχαμε δείξει και πριν από τη διακοπή του πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία και στην ομάδα της Κηφισιάς στη συνέχεια…".

Μαργαρίτης: "Θέλουμε πολύ την τρίτη θέση..."

Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης τόνισε πως η νίκη επί της Κηφισιάς βοηθά για την κατάκτηση της τρίτης θέσης. Συγκεκριμένα ανέφερε:

"Είχαμε κακή απόδοση, δεν ήμασταν αυτοί που μπορούμε να παίξουμε στην πραγματικότητα, ίσως να μας χάλασε το ρυθμό και η διακοπή. Σιγά σιγά στο παιχνίδι αρχίσαμε να βρίσκουμε τον ρυθμό μας στο δεύτερο ημίχρονο, καταφέραμε να βάλουμε και σουτ στην επίθεση, παίζοντας καλά και στην άμυνα. Αυτή η νίκη μας βοηθά και στην κατάκτηση της τρίτης θέσης, τηνοποία θέλουμε πολύ και θα πρέπει να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια για τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές, όπως άλλωστε δουλεύαμε και μέχρι την διακοπή".

Κάρτερ: "Είχαμε ομαδικό πνεύμα"

Ο Μαρκ Κάρτερ υπογράμμισε πως ο ΠΑΟΚ πίεσε στην άμυνα. Συγκεκριμένα είπε:

Για το στην νίκη του ΠΑΟΚ έπαιξε ρόλο η άμυνα ή η επίθεση: "Και τα δύο. Όταν παίζεις καλή άμυνα έχεις μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επίθεση. Είναι το ομαδικό πνεύμα. Αυτό ήταν το καθοριστικό σημείο του αγώνα. Βάλαμε πίεση στην άμυνα".
Για το ο ΠΑΟΚ είναι το φαβορί για την τρίτη θέση: " Δεν ξέρω αν είμαστε φαβορί. Ο στόχος είναι να τερματίσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Κάθε παιχνίδι είναι πολύ σημαντικό και θέλουμε να τελειώσουμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά".

Παπαθεοδώρου: "Kάναμε πολλά λάθη..."

Ο προπονητής της Κηφισιάς, Ηλίας Παπαθεοδώρου "έμεινε" στα πολλά λάθη (20 συνολικά) που έκανε η ομάδα του: " Σήμερα ξεκινήσαμε το παιχνίδι με καλή συγκέντρωση ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, καταφέραμε να περιορίσουμε την δημιουργία του ΠΑΟΚ. Αυτό μας έδωσε την δυνατότητα να πάρουμε το προβάδισα, αλλά ενώ είχαμε διαφορά κάναμε πολλά λάθη. Η ομάδα είχε πολλά προβλήματα τραυματισμού και μεγάλα, ο Λιακόπουλος ήταν εκτός για 15 μέρες, προσπάθησε πολύ να είναι αυτός που πρέπει, ο Ντούβνιακ είχε πρόβλημα και στο πιο σημαντικό σημείο έπαθε υποτροπή και δεν τον είχαμε.

Νέα παιδιά όπως ο Πόποβιτς και ο Πεσάκοβιτς, ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύτηκε την απειρία τους. Με έμπειρους παίκτες όπως ο Κάρτερ και ο Μαργαρίτης, ενώ μας δημιούργησε πολλά προβλήματα ο Βον και στα επιθετικά ριμπάουντ. Ο ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο είχε και ασίστ κυρίως με τον Τσόχλα. Ενώ είχαμε σημαντική διαφορά, την χάσαμε σε ενάμισι λεπτό και κλονίζεται η αυτοπεποίθησή σου. Έχει γίνει ξανά αυτό και προκαλεί πρόβλημα στην ψυχολογία της ομάδας. Πάλι τα λάθη μας ήταν πολλά.

Ο ΠΑΟΚ παίζει καλή άμυνα, είναι καλή ομάδα. Είναι δύσκολο για μας να βρούμε το κουράγιο να συνεχίσουμε μετά από τέτοιες ήττες. Παιχνίδια που τα δικαιούμαστε με την απόδοσή μας στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, στο τέλος χύνουμε την καρδάρα και τα χάνουμε. Ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη δύναμη, μία εξαιρετική ομάδα με προσανατολισμό, είναι παράδειγμα σε όλο το Ελληνικό μπάσκετ ο τρόπος που λειτουργεί ο ΠΑΟΚ, από πάνω μέχρι κάτω, από την διοίκηση μέχρι τους παίκτες και είναι ένα παράδειγμα για όλους μας αυτό".

Πόποβιτς: "Κάναμε λάθη στα τελευταία λεπτά"

Ο καλαθοσφαιριστής της Κηφισιάς, Πέταρ Πόποβιτς στάθηκε στο ότι η ομάδα του "έδωσε" ορισμένα ελεύθερα σουτ στον ΠΑΟΚ. Συγκεκριμένα τόνισε : "Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ για τη νίκη του, αλλά και στη δική μας ομάδα για την προσπάθειά της στο παιχνίδι. Κάναμε καλό ξεκίνημα, παίξαμε καλή άμυνα, κρατώντας τον ΠΑΟΚ πολύ χαμηλά. Στο τρίτο δεκάλεπτο, αν και πήραμε την διαφορά δεν καταφέραμε να την κρατήσουμε, ενώ στα τελευταία λεπτά κάναμε ορισμένα λάθη και στην επίθεση, αλλά και στην άμυνα, αφήνοντας τον ΠΑΟΚ ορισμένα ανοικτά σουτ".

News 24/7

24MEDIA NETWORK