Μειώνονται τα χρέη, ανοίγει ο δρόμος για επενδυτή

Ευχάριστη εξέλιξη για την ΚΑΕ ΠΑΟΚ μετά την Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/11) και ολοκληρώθηκε πριν αρχίσει ο αγώνας με την Ζολνόκι, καθώς 9 πιστωτές συμφώνησαν να μετοχοποιηθούν τα ποσά τους.

Στη Γενική Συνέλευση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/11) 9 πιστωτές συμφώνησαν να μετοχοποιήσουν τα χρήματα που είχαν "δώσει" στην ΚΑΕ και μόνο ο Αλέξανδρος Μαμιδάκης θέλει πίσω το ποσό των 17.500 ευρώ το οποίο θα το πάρει από πλευράς ΠΑΟΚ.

Ουσιαστικά τα χρέη της ΚΑΕ "πέφτουν" (συνολικά το ποσό από τους 10 πιστωτές έφτανε τις 850.000 ευρώ) και και γίνεται πιο εύκολη πλέον η εμπλοκή του Ιβάν Σαββίδη (όταν το αποφασίσει να εμπλακεί). Ταυτόχρονα "τρέχει" και η Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό που μετοχοποιήθηκε.

"Σύμφωνοι όλοι πλην Μαμιδάκη"

Ο Μπάνε Πρέλεβιτς δήλωσε μετά το τέλος της Γ.Σ.: "Από τους 10 πιστωτές ο μόνος δεν συμφώνησε να μετοχοποιηθεί το ποσό του και το θέλει πίσω είναι ο κ. Μαμιδάκης που εκπροσωπήθηκε από τον δικηγόρο του. Οι άλλοι συμφώνησαν και από αυτούς σε τρεις, θα δοθούν κάποια ανταποδοτικά από την ΚΑΕ".

Για το άρθρο 99 με το οποίο πλέον η ΚΑΕ τελειώνει: "Έχουν μείνει ακόμη οχτώ πιστωτές και ο ένας είναι ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Σε όλους είναι εκχωρημένα τα ποσά για φέτος και του χρόνου. Οι άλλοι 33 πιστωτές έχουν εξοφληθεί. Είχαμε πει πριν χρόνια πως θέλαμε να κάνουμε εξυγίανση και να μην πτωχεύσουμε. Ταυτόχρονα τρέξει και η διαδικασία της αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου για το ποσό που μετοχοποιήθηκε".

Για το τι σημαίνει αυτή η εξέλιξη της Τετάρτης: "Ανοίγει ο δρόμος για την έλευση κάποιου υποψήφιου επενδυτή".

Γαλατσόπουλος: "Η διαδικασία αυτή βοηθά στην εξυγίανση και στην έλευση επενδυτή"

Ο Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που ήταν ο πιστωτής με το μεγαλύτερο ποσό (λίγο πάνω από 500.000 είχε δανείσει στην ΚΑΕ), ανέφερε: "Αυτή η διαδικασία έπρεπε να γίνει βάσει του άρθρου 99. Η διαδικασία αυτή βοηθά την ΚΑΕ στην εξυγίανση αλλά και στο να προσελκύσει η ΚΑΕ κάποιον επενδυτή. Στόχος είναι να έρθει ένας επενδυτής και προσωπικά θέλω να είναι ο Σαββίδης".

Για το ότι μετοχοποίησε το μεγαλύτερο ποσό από τους δανειστές: "Υπάρχουν πολλοί που βοήθησαν την ΚΑΕ. Εκ μέρους αυτής, θέλω να ευχαριστήσω τους κ.κ. Αμοιρίδη, Βιολίδη, Πανάκα και Κουλουτμπάνη (σ.σ. όλοι τους μετοχοποίησαν χρήματα που έδωσαν)".

Δικαίωση για την ΚΑΕ σε δικαστήριο

Ο Μάκης Σαβάογλου είχε "βάλει" στην ΚΑΕ περίπου 20.000 ευρώ παλαιότερα αλλά είχε συμφωνήσει με την διοίκηση Πρέλεβιτς αυτό το ποσό να το πάρει πίσω μέσω διαρκείας. Τα τελευταία τρία χρόνια και ενώ η ΚΑΕ τον καλούσε να πάρει το διαρκείας του, αυτός δεν το έκανε και μάλιστα ζήτησε η ΚΑΕ να εκπέσει από το άρθρο 99 κάνοντας αγωγή εναντίον της. Η ΚΑΕ ωστόσο δικαιώθηκε σε δικαστήριο που έγινε και έτσι αυτό το θέμα θεωρείται λήξαν.