Ο Ίβκοβιτς και το αξέχαστο τρίποντο του Μπάνε

Το τέλος του Ντούσαν Ιβκοβιτς από την προπονητική δίνει την ευκαιρία να θυμηθούμε το τάιμ άουτ του σε ματς ΠΑΟΚ-Άρης, όταν αρχικά έδωσε εντολή να πάει η μπάλα στον Μπάρλοου κατέληξε όμως στον Πρέλεβιτς που εκτέλεσε για το 99-96.

Ο Ίβκοβιτς και το αξέχαστο τρίποντο του Μπάνε

Ήταν η σεζόν 1991-92 όταν ο ΠΑΟΚ έπειτα από προσπάθεια πολλών ετών κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα έχοντας στον πάγκο τον Ντούσαν Ιβκοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε την Παρασκευή το τέλος της προπονητικής καριέρα του. Εκείνη την περίοδο έμεινε αξέχαστο το ματς με τον Άρη στις 21 Δεκεμβρίου.

Το παιχνίδι είχε οδηγηθεί στην παράταση, το σκορ ήταν ισόπαλο (96-96) και ο Ιβκοβιτς πήρε τάιμ άουτ στα 3,5 δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Ο "Ντούντα" έδωσε εντολή να γίνει μακρινή πάσα προς τον Κένεθ Μπάρλοου, ο Νίκος Μπουντούρης επεσήμανε τον κίνδυνο να καταλήξει η μπάλα στους αντιπάλους και τα πλάνα άλλαξαν.

Δράση ανέλαβε ο Μπάνε Πρέλεβιτς. Πήρε την μπάλα από την επαναφορά και με τρίποντο μετά το κέντρο (και ολίγον από βήματα) διαμόρφωσε το 99-96 και σκόρπισε τον ενθουσιασμό στις τάξεις του "Δικεφάλου".

Συζήτηση Πρέλεβιτς-Ιτούδη

Ευκαιρία για να συζητήσουν για διάφορα θέματα και κυρίως για το φιλικό του ΠΑΟΚ με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας που θα γίνει στις 9 Σεπτεμβρίου είχαν οι Μπάνε Πρέλεβιτς και Δημήτρης Ιτούδης. Ο τελευταίος βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη για το διεθνές Σεμινάριο του ΣΕΠΚ και τα είπε με τον πρόεδρο της ασπρόμαυρης ΚΑΕ, όπως επίσης με τον Σούλη Μαρκόπουλο. Ο Ιτούδης είναι γεγονός πως βοήθησε πολύ στη συμφωνία διεξαγωγής του επετειακού αγώνα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK