Ο Μαρκόπουλος, ο Πρέλεβιτς και ο Παναθηναϊκός

Την σεζόν 1993-94 ο ΠΑΟΚ με τεχνικό τον Σούλη Μαρκόπουλο και παίκτη τον Μπάνε Πρέλεβιτς "πλήγωσε" τον Παναθηναϊκό κερδίζοντας τον με 73-77 και μετά αποκλείοντας τον στα πλέι οφ. Θυμηθείτε...

Ο Μαρκόπουλος, ο Πρέλεβιτς και ο Παναθηναϊκός

Το ματς Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (8/3, 16.30) "πλησιάζει" και με αφορμή αυτό ας θυμηθούμε πότε ο "Δικέφαλος" έριξε στο καναβάτσο τους "πράσινους" μέσα στην έδρα τους έχοντας ως τεχνικό τον Σούλη Μαρκόπουλο και ως παίκτη τον Μπάνε Πρέλεβιτς.

Ο έμπειρος κόουτς του "Δικεφάλου" είχε "χαμογελάσει" μέσα στο "σπίτι" του Παναθηναϊκού την σεζόν 1993-94, με τον νυν πρόεδρο του ΠΑΟΚ να έχει μεγάλη συνεισφορά σε εκείνο το "διπλό".

Εχουμε και λέμε... Ο "Δικέφαλος" περίπου τρία λεπτά πριν την λήξη έχανε με 72-64, για να κάνει αργότερα ο Πρέλεβιτς το 72-66 και ο Γκάλης με μία βολή να διαμορφώσει το 73-66 (1'.27'' πριν το τέλος). Ο Νάσος Γαλακτερός διαμόρφωσε το 73-69 και ο Πρέλεβιτς με καλάθι και φάουλ το 73-72 (προηγουμένως έκλεψε).

Ο Σούλης, το τάιμ άουτ και η... ανατροπή με Πρέλεβιτς

Σε εκείνο το σημείο ο Μαρκόπουλος ζήτησε τάιμ άουτ, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας. Ο Γαλακτερός έκλεψε (στα 21'') και στα 17'' πριν την λήξη ο Πρέλεβιτς κέρδισε αντιαθλητικό (τότε λεγόταν εσκεμμένο) φάουλ από τον Στόγιαν Βράνκοβιτς.

Αυτό το σφύριγμα προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από πλευράς Παναθηναϊκού, μάλιστα ο τεχνικός των "πρασίνων", Κώστας Πολίτης χρεώθηκε με τεχνική ποινή και ο Πρέλεβιτς με τρεις εύστοχες βολές (από τις τέσσερις που εκτέλεσε) έκανε το 73-75. Ακολούθησαν τα βήματα του Κώστα Παταβούκα, για να διαμορφώσει ο Πρέλεβιτς το τελικό 73-77 μετά από φάουλ που κέρδισε.

Η πρόκριση στα πλέι οφ

Μετά από εκείνο το "διπλό", οι δύο ομάδες συγκρούστηκαν στα πλέι οφ (στα ημιτελικά) και ο ΠΑΟΚ με 3-2 νίκες απέκλεισε τον Παναθηναϊκό παίρνοντας το εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος. Ο "Δικέφαλος" έχασε δύο φορές εκτός έδρας ωστόσο εκμεταλλεύτηκε το Παλέ αφού μέσα σε αυτό πήρε τρεις νίκες και ταυτόχρονα την πρόκριση.

Δείτε όλο το παιχνίδι

News 24/7

24MEDIA NETWORK