Ο Ολυμπιακός και ο... ηγέτης Μπάνε

Το τελευταίο "διπλό" του ΠΑΟΚ κόντρα στον Ολυμπιακού στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος είχε "έρθει" με τρομερή εμφάνιση του Μπάνε Πρέλεβιτς. Διαβάστε τι είχε γίνει στο 76-77 της σεζόν 1995-96.

Ο Ολυμπιακός και ο... ηγέτης Μπάνε

Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ "συγκρούονται" την Δευτέρα (8/2) στο ΣΕΦ, με το συγκεκριμένο ματς να μην έχει την ίδια αίγλη του παρελθόντος. Οι "ερυθρόλευκοι" έχουν συνεχόμενες εντός έδρας νίκες απέναντι στον "Δικέφαλο" και η τελευταία φορά που οι "ασπρόμαυροι" κέρδισαν εκτός έδρας τον Ολυμπιακό σε αγώνα της κανονικής περιόδου, ήταν την σεζόν 1995-96.

Ο ΠΑΟΚ είχε νικήσει τότε με 76-77, με τον Μπάνε Πρέλεβιτς να είναι εξαιρετικός σε εκείνο το παιχνίδι. Ο "τίγρης" ήταν ασταμάτητος και είχε πετύχει 31 πόντους. Οι "ασπρόμαυροι" από το ξεκίνημα του ματς επέβαλλαν τον ρυθμό τους και προηγήθηκαν με 11-27 και 28-42. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός... φόρτσαρε, "ψαλίδισε" την διαφορά και μάλιστα μείωσε στον πόντο (63-64) στο 37'.

Κάπου εκεί "μίλησε" η ψυχραιμία του Πρέλεβιτς, με καλάθια του τελευταίου ο ΠΑΟΚ "ξεκόλλησε" και πήρε αέρα οχτώ πόντων (67-75) λίγο πριν το τέλος του αγώνα. Οι "ερυθρόλευκοι" στο φινάλε του παιχνιδιού απλώς μείωσαν σε 76-77 και ο "Δικέφαλος" πήρε ένα μεγάλο "διπλό", με τον Πρέλεβιτς να πανηγυρίζει την νίκη των "ασπρόμαυρων" με υψωμένες γροθιές.

Κιουμουρτζόγλου: "Πιέζεις ευκολότερα τους παίκτες όταν υπάρχει κλίμα ευφορίας"

Για την νίκη (76-77) επί του Ολυμπιακού ο τότε προπονητής του ΠΑΟΚ, Ευθύμης Κιουμουρτζόγλου είχε πει μεταξύ άλλων: "Η νίκη μας δεν αλλάζει τίποτα στο πρωτάθλημα. Είναι ακόμη πολύ νωρίς για πανηγυρισμούς. Οι μικροί της ομάδας αποκτούν αυτοπεποίθηση και αυτό είναι σημαντικό για μια ομάδα με τόσους νεαρούς όπως είναι ο ΠΑΟΚ. Επιπλέον, μέσα σε κλίμα ευφορίας είναι πιο εύκολο για τον προπονητή το να δουλέψει και να πιέσει περισσότερο τους παίκτες του".

News 24/7

24MEDIA NETWORK