Ο ΠΑΟΚ και η... επόμενη μέρα

Η ανάγκη να βρεθεί τρόπος για να υπάρξει πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ, το μυαλό που είναι στον Ιβάν Σαββίδη και οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας που φαίνεται πως θα είναι πολλές. Διαβάστε αναλυτικά.

Ο ΠΑΟΚ και η... επόμενη μέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ασχημη η φετινή σεζόν για τον ΠΑΟΚ... Στο Κύπελλο δεν κατάφερε να προκριθεί στον τελικό μετά την ήττα από τον Φάρο ενώ στο πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την ΑΕΚ. Τι γίνεται άραγε με την επόμενη μέρα του "Δικέφαλου"; Οι σκέψεις έχουν γίνει εδώ και καιρό (από το ματς με τον Φάρο ακόμη γίνονται σκέψεις για την νέα σεζόν αφού εκείνη η ήττα ήταν... σοκ για τους "ασπρόμαυρους" και αποτέλεσε αφορμή για το τι πρέπει να βελτιωθεί) και όχι τώρα μετά τα τελευταία άσχημα αποτελέσματα από την "Ενωση". Στον ΠΑΟΚ έχουν στο μυαλό τους το τι θα γίνει με το μπάτζετ αλλά και με τον Ιβάν Σαββίδη (στο μυαλό είναι να γίνει μια κουβέντα με την πλευρά του για να φανεί τι σκέφτεται για το τμήμα μπάσκετ και να ξεκαθαρίσει η κατάσταση για το τι μπορεί να υπολογίζει η ΚΑΕ από το "αφεντικό" της ποδοσφαιρικής ομάδας).

Στον "Δικέφαλο" βλέποντας άλλες ελληνικές ομάδες να έχουν μεγαλύτερη οικονομική δυνατότητα σε σχέση με το παρελθόν (αλλά και ακούγοντας πως το μπάτζετ τους θα ανέβει την νέα σεζόν, όπως για παράδειγμα αυτό του Αρη) και θεωρώντας πως θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική η διοργάνωση του Champions League, θεωρούν επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθεί μια πιο "γεμάτη" ομάδα (και με μεγαλύτερη αγωνιστική ποιότητα) την επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Και προφανώς αυτό θα γίνει είτε με την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη, είτε με την προσέλκυση χορηγών, είτε με την εύρεση επενδυτή. Σε ό,τι αφορά τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ, οι δρόμοι είναι τρεις... Είτε να αναλάβει την ΚΑΕ (κάτι που άτομα που είναι κοντά του θεωρούν πως θα γίνει), είτε να προσφέρει μια μεγαλύτερη οικονομική βοήθεια, είτε να συνεχίζει να βοηθά όπως τώρα (αυτό στη χειρότερη περίπτωση σε σχέση με τα άλλα δύο ενδεχόμενα).

Πάντως υπάρχει μια άποψη που εκφράζεται στον "Δικέφαλο" και "λέει" πως όσο στο ποδοσφαιρικό τμήμα δεν υπάρχει πρόοδος αγωνιστικά και υπάρχουν διάφορα "ανοιχτά" θέματα, τόσο πιο πολύ θα καθυστερεί το να αναλάβει την ΚΑΕ ο Σαββίδης (βέβαια πολλές φορές ο τελευταίος είναι "απρόβλεπτος" σε κάποια θέματα, άρα τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί). Σε κάθε περίπτωση στον ΠΑΟΚ θέλουν να έχουν... άνεση οικονομικά για την νέα σεζόν ενώ για το ρόστερ φαίνεται πως ο "Διέφαλος" θα στραφεί αρκετά σε Αμερικανούς αφού στόχος είναι να δημιουργηθεί μια πιο αθλητική ομάδα.

Εν αναμονή -αρκετών- αλλαγών στο νυν ρόστερ

Οσο το τι θα συμβεί με το νυν ρόστερ; Φαίνεται πως θα υπάρχει ένα γερό "λίφτινγκ" αλλά σε ποιον ακριβώς βαθμό θα γίνει αυτό, θα εξαρτηθεί από το τι λεφτά θα μπορεί να διαθέσει ο "Δικέφαλος" για το μπάτζετ (ακόμη και παίκτες με συμβόλαιο μπορεί να μην συνεχίσουν, εφόσον γίνει μια "γερή" αύξηση στο μπάτζετ και αλλάξει επίπεδο οικονομικά ο "Δικέφαλος"). Στους κόλπους του ΠΑΟΚ "ακούγεται" πως ουσιαστικά ο μόνος "σίγουρος" για την νέα σεζόν είναι ο Βαγγέλης Μαργαρίτης καθώς πέραν του ότι έχει συμβόλαιο, είναι παίκτης-"εργαλείο". Γι' αυτόν δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία για το αν θα μείνει. Για άλλους υπάρχει και μάλιστα πολύ μεγάλη...

Συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ εκτός του Μαργαρίτη, έχουν οι Τσόχλας (πεσμένος φέτος έχοντας 4,5 πόντους μέσο όρο και 2,5 ranking ανά ματς ενώ πέρυσι είχε 7 πόντους μέσο όρο και 6 ranking ανά αγώνα), Μάρκοβιτς (δεν έδωσε μεγάλες βοήθειες κατά την διάρκεια της σεζόν και ήταν ασταθής), Κακαρούδης (σε κάποια ματς ήταν θετικότατος αλλά σε άλλα παιχνίδια ο Μαρκόπουλος του έδινε μικρό χρόνο συμμετοχής), Λιάπης (δεν είχε μεγάλο χρόνο συμμετοχής παρά το ότι θεωρείται αρκετά ταλαντούχος και ίσως να τεθεί θέμα δανεισμού), Κώττας (με την απουσία του Σχορτσανίτη, πήρε χρόνο συμμετοχής αλλά και γι' αυτόν μένει να φανεί αν τεθεί θέμα δανεισμού) ενώ υπάρχει και ο νεαρός Καμάρας.

Ελεύθερος είναι ο Τέπιτς για τον οποίο στον ΠΑΟΚ θεωρούσαν πως θα πάρουν μεγάλες βοήθειες από αυτόν φέτος (2015-16). Υπάρχει μια άποψη στην ομάδα που "λέει" που θα μπορούσε να σταθεί στον "Δικέφαλο" της νέας σεζόν αλλά αυτή δεν εκφράζεται από όλους στον ΠΑΟΚ αφού υπάρχουν κι αυτοί που περίμεναν πολλά περισσότερα από τον Σέρβο και δεν τους ικανοποίησε ιδιαίτερα, ο Χαραλαμπίδης που είναι από πέρυσι (2014-15) τραυματίας και μπορεί να προσφέρει από άλλο πόστο στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, ο Δέδας (είχε λιγότερο χρόνο σε σχέση με πέρυσι), ο Κλάντον (στον ΠΑΟΚ δείχνουν ευχαριστημένοι και είχαμε αναφέρει το ότι έχουν γίνει σκέψεις παραμονής του, άρα μπορεί να συνεχίσει στον "Δικέφαλο"), ο Χάτσερ (στον ΠΑΟΚ έχουν πολύ καλή γνώμη, είναι αλήθεια πως ήταν εξαιρετικός ο Αμερικανός σε πάρα πολλά ματς και τον "κοιτούν" αρκετές ομάδες), ο Ντούβνιακ (σε κάποια ματς έδειξε πως μπορεί να βοηθήσει με το καλό του σουτ, σε άλλα δεν ήταν τόσο καλός) και οι Βασιλειάδης, Σχορτσανίτης οι οποίοι έπαιξαν στον ΠΑΟΚ με πολύ λιγότερα χρήματα σε σχέση με το πραγματικό κασέ τους, μπορούν -εύκολα- να βρουν (και αυτό αναμένεται να γίνει) ένα υψηλό συμβόλαιο σε άλλη ομάδα (ο Βασιλειάδης μπορεί να συνεχίσει μάλιστα την τρέχουσα σεζόν σε άλλη ομάδα από την στιγμή που τελείωσαν οι υποχρεώσεις του με τον "Δικέφαλο" και αυτό το θέμα θα ξεκαθαρίσει τις επόμενες μέρες αφού από την Ισπανία συνεχώς του γινόταν διάφορες κρούσεις).

Θα "ψωνίσει" ανάλογα με το μπάτζετ που θα έχει

Μια που είπαμε για το ρόστερ, από μανατζερικούς κύκλους προκύπτει πως μπορεί να υπάρχει ακόμη και... θέμα στην συνέχιση της συνεργασίας του Μαρκόπουλου με τον ΠΑΟΚ για την επόμενη σεζόν και αφήνουν να εννοηθεί πως όλες οι μεταγραφικές κινήσεις φέτος (2015-16) του "Δικεφάλου" δεν είχαν το απόλυτο "ΟΚ" του έμπειρου κόουτς, άσχετα το πώς αποφάσισε τελικά κινηθεί το αγωνιστικό σταφ. Βέβαια όλα αυτά στον ΠΑΟΚ τα θεωρούν ανάξια (και κακοπροαίρετα) για να τα σχολιάσουν ενώ λέγεται πως υπάρχει εμπιστοσύνη στην Ελληνα προπονητή που έχει συμβόλαιο με τον "Δικέφαλο" (άλλωστε είναι γνωστή η προπονητική του αξία και αυτή δεν μπορεί να αμφισβητηθεί).

Σχετικά με τις μεταγραφικές κινήσεις που θα γίνουν, εξαρτώνται κι αυτές (όπως και το θέμα του νυν ρόστερ) από το ύψος του μπάτζετ που θα έχει ο ΠΑΟΚ (με λίγα λόγια υπάρχει μια ρευστή κατάσταση στη παρούσα φάση σφού πολλά μπορούν να διαφοροποιηθούν). Αν είναι μεγάλο το μπάτζετ και ο "Δικέφαλος" αλλάξει επίπεδο οικονομικά, τότε οι "ασπρόμαυροι" μπορούν να κινηθούν για παίκτες όπως ο ΜακΓκραθ (τρέφει απεριόριστη εκτίμηση στον Μαρκόπουλο ενώ ήδη γι' αυτόν ενδιαφέρονται ομάδας της Ισπανίας για την νέα σεζόν) ή οι Ντόζιερ και Οντουμ (στον ΠΑΟΚ πάντα μιλούν με τα καλύτερα λόγια γι' αυτόν ενώ φέτος θα είναι αρκετά ακριβός).

Υπάρχουν και καλαθοσφαιριστές για τους οποίους απαιτούνται λιγότερα χρήματα όπως ο Ντελινινκάιτις (υπάρχει εκτίμηση στην εμπειρία του ενώ ένας άλλος του Ρεθύμνου που άρεζε από πέρυσι είναι ο Σάφτενααρ αλλά απαιτείται μπάι άουτ για να μείνει ελεύθερος από τον ΑΓΟΡ) ή ο Μπρέμερ ο οποίος πάντως όσο πλησιάζει το τέλος της καριέρας του θα αναζητήσει ένα καλό συμβόλαιο.

Υπάρχει ακόμη ο Σαλούστρος (παρά το γεγονός πως ενημερώθηκε λίγες μέρες πριν τα επίσημα ματς πως θα πρέπει να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ -κάτι που έγινε για να εξοικονομηθούν χρήματα για να αποκτηθεί ο Χάτσερ αφού ο Τέπιτς δεν έδειχνε να ανταποκρίνεται καλά στο "1"- και υπήρχε πίκρα στον "Σαλού" για το "διαζύγιο", ο ίδιος αγαπάει τον "Δικέφαλο" και σέβεται πολύ τον Μαρκόπουλο ενώ στους "ασπρόμαυρους" παραδέχονται πως έλειψε φέτος αμυντικά) ή ακόμη ο Γκίκας (ως εναλλακτική λύση, αν και το πιο πιθανό είναι να μην γίνει κάτι), ο Βεργίνης (είναι έμπειρος, αλλά τις τελευταίες σεζόν δεν "έτρεξε" η περίπτωσή του για τον ΠΑΟΚ αν και υπήρχε δυνατότητα για "γάμο") αλλά και ο Χάρις (πραγματικά έκανε θετικότατη εντύπωση το καλό του παιχνίδι πριν λίγο καιρό στο "Παλατάκι" στο ΠΑΟΚ-Κόροιβος). Εννοείται πως πολλά ακόμη ονόματα είναι στο μυαλό αφού πάντα στον ΠΑΟΚ από πολύ νωρίς "βλέπουν" παίκτες για την ερχόμενη σεζόν.

News 24/7

24MEDIA NETWORK