Ο... παραγωγικός "Σόφο"

Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης, που ήταν εξαιρετικός κόντρα στην Αβτοντορ, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στο Eurocup έχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων ανάμεσα στους παίκτες του ΠΑΟΚ.

Στα κρίσιμα σημεία δήλωσε παρών, προκάλεσε μεγάλη "ζημιά" στην Αβτοντορ και ήταν ο πολυτιμότερος του ΠΑΟΚ βάσει του συστήματος αξιολόγησης. Ο λόγος για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη, ο οποίος πέτυχε 27 πόντους στο ματς κόντρα στους Ρώσους και είχε 35 βαθμούς στο ranking. Η εμφάνισή του, αν μη τι άλλο, ήταν φοβερή και ο "Σόφο" έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο για να πάρει ο ΠΑΟΚ το θετικό αποτέλεσμα κόντρα στην Αβτοντορ.

Ο Ελληνας σέντερ είναι ξεκάθαρο πως αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παικτών των "ασπρόμαυρων" ενώ είναι αρκετά παραγωγικός, όπως φανερώνουν τα νούμερα. Εχει τον δεύτερο μεγαλύτερο μέσο όρο πόντων ανάμεσα στους καλαθοσφαιριστές του ΠΑΟΚ τόσο στο Eurocup όσο και στο πρωτάθλημα, με τον "Σόφο" να πετυχαίνει 13,2 πόντους μέσο όρο στα ευρωπαικά ματς (ο Βασιλειάδης έχει 13,7 πόντους ανά παιχνίδι) και 12,7 πόντους ανά αγώνα στη Basket League (ο Βασιλειάδης έχει 13,8 πόντους μέσο όρο). Δείτε τους πόντους και τα λεπτά συμμετοχής του στα παιχνίδια που έχει παίξει στον ΠΑΟΚ.

Ο "Σόφο" στο Eurocup:

ΠΑΟΚ-Λιέτουβος Ρίτας (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 8 πόντους σε 19 λεπτά συμμετοχής

Ζολνόκι-ΠΑΟΚ (ήττα για τον "Δικέφαλο"): 5 πόντους σε 12 λεπτά συμμετοχής

ΠΑΟΚ-Ζενίτ (ήττα για τον "Δικέφαλο"): 17 πόντους σε 28 λεπτά συμμετοχής

Μπεσίκτας-ΠΑΟΚ (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 9 πόντους σε 21 λεπτά συμμετοχής

ΠΑΟΚ-Αβτοντορ (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 27 πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής

Η παρουσία του στο πρωτάθλημα:

Ρέθυμνο-ΠΑΟΚ (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 12 πόντους σε 18 λεπτά συμμετοχής

ΠΑΟΚ-Κολοσσός (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 17 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής

ΠΑΟΚ-Αρκαδικός (νίκη για τον "Δικέφαλο"): 7 πόντους σε 16 λεπτά συμμετοχής

Απόλλων Πατρών-ΠΑΟΚ (ήττα για τον "Δικέφαλο"): 15 πόντους σε 30 λεπτά συμμετοχής