Ο Σούλης και το "αγκάθι" των απουσιών

Ο Σούλης Μαρκόπουλος βασίζεται πολύ στους Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη αλλά στα 9 από τα τελευταία 13 ματς, είτε απουσίαζε ο ένας παίκτης από τους δύο, είτε και οι δύο. Κάτι που προκαλεί "ζημιά" στον ΠΑΟΚ...

Ο Σούλης και το "αγκάθι" των απουσιών
Μαρκόπουλος ΑΕΚ

Μέσα στο 2016 ο ΠΑΟΚ γνώρισε τον αποκλεισμό από το Eurocup, αν και έφτασε στην τελευταία αγωνιστική να διεκδικεί την πρόκρισή του στην επόμενη φάση ενώ στο πρωτάθλημα έχει χαθεί ο στόχος της εισόδου στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος. Γενικώς τα πράγματα για τον Σούλη Μαρκόπουλο μέσα στο νέο έτος μόνο εύκολα δεν είναι καθώς δεν έχει καταφέρει να δουλέψει με τις κατάλληλες συνθήκες. Οι Κώστας Βασιλειάδης και Σοφοκλής Σχορτσανίτης πάνω στους οποίους στηρίζεται πολύ ο ΠΑΟΚ, έχουν απουσιάσει σε αρκετά ματς.

Αλλες φορές δεν έπαιξε ο ένας από τους δύο, άλλες φορές έμειναν στα... πιτς και οι δύο καλαθοσφαιριστές (πλέον αναμένεται να φανεί τι θα γίνει σχετικά με την συμμετοχή τους στο ματς με τον Κολοσσό καθώς θυμίζουμε πως ο Βασιλειάδης έχει πρόβλημα στο πέλμα και ο Σχορτσανίτης στο γόνατο, με τους "ασπρόμαυρους" πιθανόν να μην πάνε στη Ρόδο έχοντας ξανά δύο απουσίες όπως έγινε κόντρα στο Ρέθυμνο).

Αναγκασμένος να προσαρμόσει τα πλάνα του λόγω απουσιών

Συγκεκριμένα στους 9 από τους 13 αγώνες που έχει δώσει ο "Δικέφαλος" μέσα στο 2016, έχει απουσιάσει είτε ο Βασιλειάδης, είτε ο Σχορτσανίτης, είτε και δύο μαζί. Ετσι ο Μαρκόπουλος έχει αναγκαστεί να προσαρμόσει το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στα δεδομένα που διαμορφώνονται ανά περιόδους και με βάση τα προβλήματα που παρουσιάζονται ενώ κάποιες φορές η προετοιμασία έγινε μετ' εμποδίων (λόγω των προβλημάτων των δύο παικτών και όχι μόνο). Ο Βαγγέλης Μαργαρίτης είχε 40 πυρετό λίγα 24ωρα πριν το ματς με τον Αρη, επίσης ο Βασιλειάδης λόγω των ενοχλήσεων στο πέλμα αναγκάστηκε να κάνει ένεση για να αγωνιστεί στο ντέρμπι ενώ πέραν των απουσιών του τελευταίου και του "Σόφο", στο ματς με την Βαλένθια δεν είχε παίξει ο Γιώργος Δέδας (ούτε ο Βασιλειάδης).

Οπως και να έχει, το να μην μπορεί ο Μαρκόπουλος να έχει συχνά διαθέσιμους τους Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη αποτελεί μεγάλο "αγκάθι", αν σκεφτούμε ως ο έμπειρος κόουτς βασίζεται πάρα πολύ στους δύο παίκτες. Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια δύσκολη κατάσταση στον "Δικέφαλο" την τρέχουσα σεζόν και σίγουρα πολύ διαφορετική (από βαθμολογικής άποψης) από αυτή των τελευταίων ετών. Το θέμα της ενίσχυσης πάντα παραμένει (και πρέπει να θεωρείται) ανοιχτό όπως έχουμε αναφέρει και συχνά γίνονται επαφές με μάνατζερ. Πάντως "κυκλοφορεί" πως υπάρχει... θέμα με την φορολογική ενημερότητα και από την στιγμή που ισχύει αυτό, πρέπει να λυθεί προκειμένου η ομάδα να προχωρήσει σε απόκτηση παίκτη ή παικτών (έναν για την περιφέρεια και έναν "ψηλό").

Αναλυτικά τα 13 ματς του ΠΑΟΚ μέσα στο 2016 και οι απουσίες των Βασιλειάδη και Σχορτσανίτη:

Κόροιβος-ΠΑΟΚ 65-75: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

Βαλένθια-ΠΑΟΚ 78-62: Δεν αγωνίστηκε ο Βασιλειάδης

ΠΑΟΚ-Καβάλα 71-60: Δεν έπαιξε ο Σχορτσανίτης

ΠΑΟΚ-Λιμόζ 88-75: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 79-75: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Ολντενμπουργκ 68-81: Δεν αγωνίστηκε ο Σχορτσανίτης

Κηφισιά-ΠΑΟΚ 97-92: Δεν αγωνίστηκε ο Σχορτσανίτης

Ολντενμπουργκ-ΠΑΟΚ 83-71: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Αρης: 69-77: Επαιξαν και οι δύο

ΠΑΟΚ-Βαλένθια 75-72: Δεν αγωνίστηκε ο Βασιλειάδης

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 83-76: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

Λιμόζ-ΠΑΟΚ 79-61: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

ΠΑΟΚ-Ρέθυμνο 87-94: Δεν αγωνίστηκαν οι Βασιλειάδης και Σχορτσανίτης

News 24/7

24MEDIA NETWORK