Ο συμπατριώτης του Τιμ Ντάνκαν στον ΠΑΟΚ

Πήρε νέο ψηλό ο ΠΑΟΚ, αλλά όχι όποιον κι όποιον. Έναν παίκτη που έχει την ίδια καταγωγή και στιλ με τον Τιμ Ντάνκαν!

Ο συμπατριώτης του Τιμ Ντάνκαν στον ΠΑΟΚ

Δυστυχώς Ντάνκαν δεν υπάρχει πλέον στο επαγγελματικό μπάσκετ, ούτε καν στο ΝΒΑ. Υπάρχει όμως Άιβαν Άσκα και τον έφερε ο ΠΑΟΚ στην Ελλάδα (για δεύτερη φορά).

Φυσικά και οι δυο τους δεν συγκρίνονται. Έχουν όμως πολλά κοινά με βασικό την καταγωγή, καθώς αμφότεροι κατάγονται από τις Παρθένες Νήσους. Επίσης ο ένας ήταν ο άλλος είναι ακόμη 4-5άρα, καλύπτοντας με ευκολία και τις δυο θέσεις της ρακέτας και παίζοντας με πρόσωπο ή πλάτη.

Ίσως ο Άσκα είχε αφίσα στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι του τον Ντάνκαν. Στα 7 ήταν τότε που ο Τιμ έμπαινε στο ΝΒΑ ως Νο1 του ντραφτ χάρη στους Σαν Αντόνιο Σπερς και μέχρι ο ίδιος ν' αποφοιτήσει από το Μάρεϊ Στέιτ το 2012 τον είχε δει να κατακτά τέσσερα πρωταθλήματα, ν' αναδεικνύεται τρεις φορές MVP των τελικών και δύο φορές του πρωταθλήματος!

Ο Άσκα δεν είχε ανάλογη πορεία ως τώρα, παίζοντας σε Βέλγιο (Λέουβεν), Ελλάδα (Ίκαρος) και Ισραήλ (Άσντοντ, Αϊρόνι). Στον ΠΑΟΚ ωστόσο έχει την ευκαιρία, έστω και στα λίγα παιχνίδια που απομένουν, να δείξει ότι η καταγωγή του δεν είναι τυχαία.

Τα νούμερά του στη Stoiximan.gr Basket League (15.2 πόντους, 7 ριμπάουντ) ήταν ένα καλό δείγμα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK