Ο Βασιλειάδης, το καράτε και η στροφή στο μπάσκετ

Η ΚΑΕ αναφέρεται στην απόφαση του Κώστα Βασιλειάδη σε νεαρή ηλικία να αφήσει το καράτε για το μπάσκετ, αλλά και το πώς είχε αποκτηθεί από τον ΠΑΟΚ

Ο Βασιλειάδης, το καράτε και η στροφή στο μπάσκετ

Μεταξύ άλλων η ΚΑΕ αναφέρει για τον Βασιλειάδη:

"Ξεκίνησε την ενασχόληση με τον αθλητισμό σε ηλικία επτά ετών αλλά από το καράτε και εάν δεν τον σημάδευε ένα τραγικό περιστατικό, μπορεί να μην είχε στρέψει το ενδιαφέρον του στο μπάσκετ. Ο θάνατος του προπονητή του στις πολεμικές τέχνες Κώστα Πέτκογλου, τον συγκλόνισε και αρνήθηκε πεισματικά να ασχοληθεί ξανά με το καράτε. Ένα ακόμη έντονο συναισθηματικά περιστατικό τον οδήγησε στο μπάσκετ. Μία ομιλία του πρώτου του προπονητή, Σωκράτη Δήμα.

Αυτά που άκουσε τον άγγιξαν και στα εννιά του χρόνια έστρεψε το ενδιαφέρον του στο μπάσκετ και στην ομάδα του Αετού Κιλκίς από όπου και ξεκίνησε και στην οποία πρόλαβε να παίξει μαζί με τον Γιώργο και στον Στέφανο Δέδα. Στα 14 του και αγωνιζόμενος στο κλειστό της Καλαμαριάς σε ένα παιχνίδι τοπικών ενώσεων, προκάλεσε εντύπωση στον Άγγελο Μιχόπουλο. Ήταν Απρίλιος του 1999, όταν τον είδε ο τότε έφορος του ΠΑΟΚ. Ο ΠΑΟΚ κατάφερε τελικά να υπερισχύσει πολλών ομάδων που επίσης ήθελαν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

«Αυτό το καλοκαίρι ο Κώστας Βασιλειάδης έγινε πραγματικά το μήλον της έριδος μεταξύ διαφόρων ομάδων, όπως ο ΠΑΟΚ, ο Μαντουλίδης, ο Αίαντας Ευόσμου, οι Αμπελόκηποι, η ΜΕΝΤ, τα Λιόσια και η Γουμένισσα, αλλά προτίμησε τον ΠΑΟΚ, ανεβάζοντας ακόμη περισσότερο το ούτως ή άλλως πολυπληθές κοινό του «Δικεφάλου» στο νομό μας», ανέφερε χαρακτηριστικά εφημερίδα του νομού Κιλκίς το Σεπτέμβριο του 1999. Ήταν η πρώτη σεζόν του Κώστα στον ΠΑΟΚ, με συμμετοχή σε παιδική και εφηβική ομάδα και μερικές προπονήσεις με την πρώτη ομάδα, για την οποία ήταν άλλωστε πολύ μικρός.

Το 2003 και σε ηλικία 19 ετών έγινε ο νεαρότερος αρχηγός στην ιστορία του ΠΑΟΚ, αλλά και του Ελληνικού μπάσκετ, ύστερα από απόφαση του τότε προπονητή του Μπάνε Πρέλεβιτς. Μία απόφαση την οποία δικαίωσε με την σταθερή παρουσία του στην πεντάδα της ομάδας, έχοντας τον μεγαλύτερο χρόνο συμμετοχής από όλους και για πρώτη φορά στην καριέρα του διψήφιο μέσο όρο πόντων (15,6 πόντοι ανά αγώνα)".

Στην συνέχεια του αφιερώματος της ΚΑΕ υπάρχει αναφορά όσον αφορά την καριέρα του στον ΠΑΟΚ αλλά και ότι έπαιξε ακόμη στον Ολυμπιακό, στην Μάλαγα, στην Μοντεγκρανάρο, στην Ομπραντόιρο, στην Μπιλμπάο και στην Εφές.

News 24/7

24MEDIA NETWORK