Σαλούστρος: "Έχω μάθει να διαχειρίζομαι την πίεση"

Ο Χρήστος Σαλούστρος φάνηκε έτοιμος να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του ΠΑΟΚ. Τι ειπώθηκε κατά την επίσημη παρουσιάσή του

Σαλούστρος: "Έχω μάθει να διαχειρίζομαι την πίεση"

Ο 24χρονος παίκτης έδειξε να μην φοβάται τις ευθύνες που του αναλογούν και δήλωσε έτοιμος να προσφέρει άμεσα στον Δικέφαλο.

Αρχικά πήρε τον λόγο ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ, Τέλης Ζουρνατσίδης: "Έχει την δυνατότητα εξέλιξης. Αυτός ήταν ο ένας ο λόγος που τον αποκτήσαμε, ο δεύτερος είναι ότι κατάφερε και πέρασε το τεστ έρευνας που κάνουμε για τον χαρακτήρα, προέρχεται από θαυμάσια οικογένεια. Γι' αυτό θέλαμε να επενδύσουμε πάνω του. Έχουμε πολλά όνειρα για τον Χρήστο και οι προπονητές και εμείς. Ήταν από τις μεταγραφές που μας άρεσε, δεν τα λέω αυτά για να του φορτώσω ευθύνες. Του εύχομαι υγεία και καλή τύχη. Είχαμε συζητήσει από πέρσι με τον Χρήστο αλλά θέλαμε να του δώσουμε και χώρο. Δεν τον θέλαμε στην ομάδα με περιορισμένο ρόλο. Όταν παίρνεις ένα ταλαντούχο παιδί, δεν φτάνει μόνο να το παίρνεις, πρέπει να του δίνεις και χώρο για να αναπτυχθεί".

Στη συνέχεια μίλησε ο Χρήστος Σαλούστρος: "Εύχομαι να έχουμε μία καλή χρονιά χωρίς τραυματισμούς. Από την πρώτη στιγμή κατάλαβα ότι έχω έρθει σε μία οικογένεια και αυτό για μένα είναι ένα εξτρά κίνητρο. Η επιλογή μου παρόλο που άργησε χρονικά ήταν εύκολη, γιατί ο ΠΑΟΚ πληροί τις προυποθέσεις. Πέρσι τερμάτισε τρίτος και η φανέλα είναι βαριά, σίγουρα οι ευθύνες δεν θα είναι λίγες και εγώ είμαι έτοιμος να ανταπεξέλθω. Η δουλειά φαίνεται από τις εμφανίσεις μέσα στο γήπεδο, είμαι χαρούμενος για την επιλογή μου και έτοιμος για την δύσκολη χρονιά που έρχεται σε Ελλάδα και Ευρώπη", δήλωσε αρχικά και πρόσθεσε:

Για την εμπειρία του από πέρσι που τέθηκε αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ: "Εξι φορές ήταν αρκετές, δεν βάζω καν τις δύο πρώτες στα υπόλοιπα τέσσερα παιχνίδια ο ΠΑΟΚ ήταν πολύ ανταγωνιστικός. Απέδειξε ότι δεν τον νοιάζουν οι έδρες και τα μεγαλύτερα μπάτζετ και η σειρά έληξε με 3-1. Η δουλειά φαίνεται μέσα στο γήπεδο, ο ΠΑΟΚ πέρσι ήταν μία πολύ δύσκολα προβλέψιμη ομάδα".

Για τις πρώτες του εντυπώσεις από τον Σούλη Μαρκόπουλο: "Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ ενθαρρυντικές, δεν έχουμε μιλήσει ακόμη για ρόλους, δεν μπορείς να το προσδιορίσεις αυτό. Πάντως, ο κόουτς με την συμπεριφορά του μου δίνει κίνητρο κάθε μέρα να πολεμάω και να ανέβω ένα σκαλί. Πιστεύω ότι η συνεργασία μου με όλους θα είναι άψογη".

Για το καλοκαίρι που πέρασε: "Ηταν ένα δύσκολο και μακρύ καλοκαίρι για μένα γιατί είχα τις στρατιωτικές μου υποχρεώσεις και έκανα και μία επέμβαση. Η συμμετοχή μας στο Γιούροκαπ είναι παρακαταθήκη για το μέλλον, φέτος η ομάδα θα είναι πιο δυνατή για να προκριθεί στην επόμενη φάση. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα την οικογένειά μου, τους χρωστάω πολλά".

Για το γεγονός ότι φέτος είναι πιο έτοιμος: "Το ότι είμαι πιο έτοιμος έχει να κάνει με την περσινή μου πορεία. Την πίεση έχω μάθει να την διαχειρίζομαι σωστά, δεν πιστεύω ότι θα έχω προβλημα. Καμιά φορά η πίεση κάνει καλό, καταλαβαίνω τον κόσμο που έχει απαιτήσεις, είμαστε σε μία ιστορική ομάδα".

Για την εμπιστοσύνη που του δείχνουν οι προπονητές του: "Είναι τιμή να έχεις την εμπιστοσύνη του Γιάννη Σφαιρόπουλου και τώρα του Σούλη Μαρκόπουλου. Μου δίνει εξτρά κίνητρο να βοηθήσω την ομάδα να πετύχει τους στόχους της, αλλά και να υλοποιήσω τους προσωπικούς μου στόχους. Μου αρέσει αυτή η πίεση, από μικρός έχω μάθει στον πρωταθλητισμό. Εχω όλα τα φόντα να διαχειριστώ την πίεση".

Για το τριετές συμβόλαιο που υπέγραψε: "Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος, το τριετές δεν μου λέει τίποτα αν δεν προσφέρω θα είναι σαν να μην το τιμάω. Είμαι διψασμένος και θα το δείτε με πράξεις στους αγώνες, στο τέλος όλοι θα είναι ευχαριστημενοι μαζί μου".

Για το ότι θα ξαναβρεθεί με τους Λάνγκφορντ και Κάρτερ στην ίδια ομάδα: "Ο Λάνγκφορντ και ο Κάρτερ είναι καλοί μου φίλοι, όλο το καλοκαίρι μιλούσαμε μέσω ίντερνετ για την επιλογή που θα κάνουμε. Μου δίνει δύναμη που θα έχω μέσα στην ομάδα "δικούς μου ανθρώπους", πρόκειται για δύο παιδιά "διαμάντια".

Για την θέση που αγωνίζεται: "Η θέση που παίζω είναι κυρίως στο "3", είμαι ένας παίκτης του προπονητή. Δουλειά μου είναι να σουτάρω καλά την μπάλα, να παίζω καλή άμυνα και να βοηθάω την ομάδα μου στα ριμπάουντ. Με την ομαδική δουλειά όλα θα βγουν στο γήπεδο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK