Σταυρόπουλος: "Bγήκαμε πρωταθλητές μετά τους πρωταθλητές..."

Ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Νίκος Σταυρόπουλος μίλησε για την πορεία του "Δικεφάλου", τον Σούλη Μαρκόπουλο ενώ αναφέρθηκε και στην πιθανή αποχώρηση του Μαρκ Κάρτερ.

Σταυρόπουλος: "Bγήκαμε πρωταθλητές μετά τους πρωταθλητές..."

Αναλυτικά τα όσα είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Arena:

Για την φετινή πορεία του ΠΑΟΚ: "Φέτος βγήκαμε πρωταθλητές μετά τους... πρωταθλητές. Αυτό μόνο στην Ελλάδα γίνεται. Είμαστε ευχαριστημένοι και κάναμε μια προσπάθεια ουσιαστική. Από πλευράς νικών και επιτυχιών είναι μια από τις καλύτερες πορείες. Παρουσιάσαμε μια πολύ όμορφη εικόνα και επιβραβευτήκαμε".

Για τα δυνατά όπλα του ΠΑΟΚ:" Υπάρχει μια φοβερή χημεία σε εμάς απ “έξω και αυτό περνάει και μέσα στην ομάδα. Υπάρχουν κανόνες, αρχές, πρόγραμμα και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε αθλητής. Υπάρχει σεβασμός στην ιστορία αυτού του μεγάλου συλλόγου".

Για τον σεβασμό που υπάρχει προς την ομάδα:" Υπάρχει σεβασμός από τους παίκτες αλλά και από του ατζέντηδες που ξέρουν πως δεν μπορούν να μας ξεγελάσουν. Γνωρίζουμε την αξία των παικτών και έτσι προχωράμε και δουλεύουμε. Οι χαρακτήρες στην ομάδα είναι άψογοι και είναι κάτι που το κοιτάμε. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο και η εργατικότητα θέλουμε και σωστούς χαρακτήρες".

Για την περίπτωση να φύγει ο Κάρτερ από τον ΠΑΟΚ:" Το γνωρίζω αυτό. Αυτό που αντιμετωπίζω είναι ότι ο ΠΑΟΚ είναι ένα σκαλί για να κάνουν κάποια παιδιά το επόμενο βήμα. Οι Αμερικάνοι ατζέντηδες χρησιμοποιούν αυτό το γεγονός και βέβαια εμείς το εκμεταλλευόμαστε προς το όφελος μας και φέρνουμε σπουδαίους παίκτες με χαμηλά συμβόλαια".

Για τις σωστές επιλογές που γίνονται στην ομάδα: "Είναι η ομαδική δουλειά που κάνουμε. Όλες οι επιλογές γίνονται από ομαδική δουλειά και συνεννοούμαστε όλοι. Οι διαφωνίες μας δεν είναι μεγάλες και μέσα από την κουβέντα και την αναζήτηση βρίσκουμε αυτό που ταιριάζει στην ομάδα".

Για τον προγραμματισμό του ΠΑΟΚ:" Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο – Ιανουάριο. Ξέρουμε κάθε φορά ποιοι παίκτες υπάρχει η πιθανότητα να φύγουν και τι ψάχνουμε για την συνέχεια. Βρίσκουμε κάποια παιδιά και διαλέγουμε αυτούς που θέλουμε εμείς και όχι αυτούς που μας προτείνουν".

Για το αν ήξερε από την αρχή την πιθανότητα να φύγει ο Κάρτερ: "Ξέρουμε τα οικονομικά μεγέθη που έχουμε και ένας παίκτης που πρωταγωνιστεί στην Α1 είναι πιθανό να φύγει για να κυνηγήσει τα υψηλότερα συμβόλαια. Δεν πρέπει να ξεγελιόμαστε. Ο αθλητής έχει διακριθεί και μπορεί να πάρει διπλάσια λεφτά. Εμείς θα θέλαμε κάποια παιδιά με διετή συμβόλαια αλλά δεν υπογράφουν".

Για τον κορμό της ομάδας: "Σχετικά, υπάρχει ένας κορμός. Στις επόμενες μέρες θα ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τους Αμερικάνους και στις 9 Ιουλίου φεύγω για το Λας Βέγκας για το μεγαλύτερο τουρνουά ντραφτ του NBA".

Για τον Χαραλαμπίδη:" Ο Κώστας είναι μέλος της ομάδας μας και τον έχουμε ανανεώσει από πέρυσι".

Για την έλλειψη του κόσμου από το γήπεδο:" Δεν θα έλεγα πως νιώθω αγανάκτηση αλλά σίγουρα υπάρχει μια απορία. Θα μπορούσε κάποιος να έρθει, να περάσει δύο ώρες και να δει κάποιο θέαμα εφόσον αγαπάει το άθλημα. Σαφώς και η κρίση είναι ένα πρόβλημα αλλά ένα ποσό των 5-10 ευρώ δεν είναι μεγάλο. Πραγματικά το έχω απορία. Στον δρόμο συγχαρητήρια αλλά δεν έρχονται στο γήπεδο. Όταν τους ρωτάω γιατί δεν έρχονται, ούτε οι ίδιοι ξέρουν. Η ομάδα μας έχει κάνει φοβερή πορεία φέτος".

Για τις μεταγραφές που θα κάνει ο ΠΑΟΚ: "Θα ήθελα να μην κάνουμε καμία αλλά είναι πιθανό να κάνουμε και τέσσερις".

Για την περίπτωση να μπει ως επενδυτής στην ομάδα ο Ιβάν Σαββίδης: "Το ακούω πολύ συχνά και το βλέπω να γράφεται αλλά είναι κάτι που μόνο ο κ. Σαββίδης μπορεί να αποφασίσει. Το ότι βοηθάει είναι γεγονός αλλά βοήθεια υπάρχει και από άλλους χορηγούς. Προφανώς αν θα έχουμε μεγαλύτερο μπάτζετ θα κοιτάξουμε και πολύ μεγαλύτερους παίκτες. Ο κ. Σαββίδης έχει βοηθήσει την ομάδα σε πολύ δύσκολες συνθήκες και είμαστε ευγνώμονες για όλους τους χορηγούς, μικρούς ή μεγάλους".

Για το σκάουτινγκ που γίνεται: "Έχουμε σημαδέψει συγκεκριμένους παίκτες με συγκεκριμένο μπάτζετ και αν και δεν είναι εύκολο πιστεύω πως θα έρθουν στην ομάδα μας. Βέβαια, αν έχεις πολύ μεγάλο μπάτζετ και οι ατζέντηδες ανεβάζουν τις τιμές των πελατών τους. Ο τεχνικός διευθυντής πρέπει να προστατεύει τον επενδυτή".

Για την περίπτωση να φύγει ο Σούλης Μαρκόπουλος και για τα σενάρια περί Παναθηναϊκού: "Κάθε χρόνο υπάρχει ένα σενάριο. Ο Μαρκόπουλος έχει ένα συμβόλαιο με εμάς και από εκεί και πέρα όλα είναι ρευστά. Ο Σούλης έχει συμβόλαιο άλλα τέσσερα χρόνια".

Για το αν θα έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ σε περίπτωση που φύγει ο Μαρκόπουλος: "Ο κόουτς έχει κάνει μεγάλη δουλειά αλλά ο ΠΑΟΚ δεν θα σταματήσει κανείς όποιος και να φύγει. Μπορεί να έρθει ένας επενδυτής και να διώξει εμένα, τον Μπάνε, τον Σούλη ή οποιονδήποτε. Είμαστε όλοι επαγγελματίες και ο ΠΑΟΚ συνεχίζει την πορεία του όποιος και να βρίσκεται στην ομάδα".

Για τις στιγμές που έζησε την φετινή χρονιά:" Υπήρχαν πάρα πολλές στιγμές όμορφες στη φετινή χρονιά. Τελείωσε αυτή η χρονιά και ξεκινάει μια άλλη διαφορετική. Οι στιγμές είναι πολύ όμορφες και πρέπει να της ζούμε. Έλεγα στους παίκτες πως πρέπει να ζούνε τις στιγμές ακόμα και αν είναι άσχημες γιατί περνάνε πολύ γρήγορα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK