Σταυρόπουλος: "Ο ΠΑΟΚ πρέπει να ισχυροποιηθεί"

Ο Νίκος Σταυρόπουλος σχολίασε το ταξίδι του στο Summer League του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας ενώ μίλησε για την ανάγκη να γίνουν σωστές κινήσεις για να εμφανιστεί πιο ισχυρός ο ΠΑΟΚ.

Στο Summer League του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας (θα γίνει από τις 11/7 έως τις 21/7) θα βρεθεί ο Νίκος Σταυρόπουλος και γι' αυτό το ταξίδι ο τελευταίος μίλησε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ ΠΑΟΚ.

Συγκεκριμένα είπε: "Στο Summer League μεγαλώνει η γκάμα των παικτών που θα δούμε, καθώς δεν είναι μόνο οι ρούκις, αλλά και επαγγελματίες παίκτες, που πιθανότατα θα είναι και πιο έτοιμοι. Μεγαλώνει όμως και το εύρος των επαφών που θα κάνουμε, σε ένα τέτοιο τουρνουά. Υπάρχουν ήδη επαφές με μάνατζερ επαγγελματικών ομάδων και θα συνεχιστούν και εκεί. Δεν είναι μόνο οι Indiana Pacers, με τους οποίους διατηρούμε μία ιδιαίτερη σχέση, αλλά και άλλες ομάδες. Φέτος για παράδειγμα φιλοξενήσαμε στο γήπεδό μας έναν εκπρόσωπο των Phoenix Suns, με τους οποίους διατηρούμε πλέον καλές σχέσεις. Και δεν είναι οι μόνοι".

"Θέλουμε να δούμε τους παίκτες σε πραγματικές συνθήκες"

Για το τι παίκτες θα δει ο ΠΑΟΚ στο Λας Βέγκας; "Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες παικτών. Υπάρχουν παιδιά, που τελείωσαν φέτος το κολέγιο και τους οποίους τους παρακολουθούμε από τον περασμένο Σεπτέμβριο και θέλουμε να τους δούμε σε πραγματικές συνθήκες, απέναντι σε επαγγελματίες και σε δυνατές μονομαχίες. Θα υπάρχουν και παίκτες που έχουμε δει τα προηγούμενα χρόνια, που τους ελέγχουμε από τον Απρίλιο του 2012 και μετά, από το πρώτο PIT που είδαμε από κοντά. Το πιο σημαντικό ωστόσο είναι ότι θα έχουμε την απευθείας επαφή, θα υπάρχει η δυνατότητα να δούμε και ατομικά work out παικτών, ώστε να διαμορφώσουμε καλύτερη άποψη. Είναι δεδομένο ότι εκεί μπορείς να δεις αυτά που δεν βλέπεις από την τηλεόραση. Η πραγματική εικόνα είναι αυτό που θα δεις στο γήπεδο, ζωντανά".

"Θα θέλαμε να κρατήσουμε τους παίκτες που επιλέγουμε"

Για τους Κούπερ και Οντουμ τους οποίους ο ΠΑΟΚ είδε στο Portsmouth Invitational Tournament: "Φυσικά και θα θέλαμε να κρατήσουμε στην ομάδα παίκτες που τους επιλέγουμε και εξελίσσονται από την προπονητική δουλειά που γίνεται στην ομάδα μας, αλλά όσο αυτό δεν μπορεί να γίνει, εμείς θα συνεχίσουμε με την ίδια λογική. Αυτός είναι και ο μοναδικός τρόπος για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε".

"Κοιτάμε σε τρεις θέσεις..."

Συνεχίζοντας τόνισε για την παρουσία του στο Λας Βέγκας: "Κοιτάμε εξειδικευμένα σε τρεις θέσεις, αλλά έχουμε τα μάτια μας ανοικτά για όλα. Η δουλειά μας είναι εξαιρετικά δύσκολη σε αυτή την δύσκολη συγκυρία που υπάρχει στη χώρα, θα πρέπει να τους πείσουμε να μας εμπιστευτούν τα παιδιά τους, θέλει σίγουρα τύχη για τις επιλογές που θα κάνουμε, χρειάζεται προσοχή, αλλά εμείς ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι θα κάνουμε το καλύτερο για την ομάδα μας. Οι ομάδες που μας ακολουθούν δυναμώνουν πολύ, η πίεση είναι μεγαλύτερη, οπότε πρέπει κι εμείς να πράξουμε ανάλογα και με προσεκτικές κινήσεις να είναι ο ΠΑΟΚ πιο ισχυρός και την επόμενη σεζόν".

Συζήτηση Σταυρόπουλου-Ζουρνατσίδη

Συνάντηση υπήρξε την Τρίτη μεταξύ του Τέλη Ζουρνατσίδη και του Νίκου Σταυρόπουλου. Ο τιμ μάνατζερ του ΠΑΟΚ μαζί με τον τεχνικό διευθυντή της ΚΑΕ συζήτησαν τόσο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων το οποίο παρακολούθησε ο πρώτος όσο και για το Summer League του ΝΒΑ στο Λας Βέγκας που θα δει από κοντά ο δεύτερος.

Μεταφέρθηκαν οι εντυπώσεις του Ζουρνατσίδη για όσα είδε στην Κρήτη, ενώ υπήρξε κουβέντα για τους παίκτες που θα "στοχεύσει" ο ΠΑΟΚ στο Λας Βέγκας. Στον "Δικέφαλο" κατά την διάρκεια της σεζόν που ολοκληρώθηκε, είχαν παρακολουθήσει διάφορους νεαρούς Αμερικανούς και έτσι ο Σταυρόπουλος θα έχει την ευκαιρία να τσεκάρει κάποιους.

Στο μεταξύ, όλα δείχνουν πως ο ΠΑΟΚ δεν θα εκπροσωπηθεί στην κλήρωση της Πέμπτης (9/7) στο Eurocup. Ο Σταυρόπουλος θα έχει φύγει για τις ΗΠΑ ενώ οι Πρέλεβιτς και Γαλατσόπουλος θα έχουν επαφές μαζί με τον Μαλέλη για ζητήματα χορηγικού ενδιαφέροντος.