Το Financial Fair Play "καταδιώκει" την ΚΑΕ

Η εξυγίανση της ΚΑΕ ΠΑΟΚ αποτελεί προτεραιότητα λόγω του Financial Fair Play που θα εφαρμοστεί σύντομα και ο Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης μιλάει για τη σκληρότερη στάση στο θέμα των αδειοδοτήσεων.

Το Financial Fair Play "καταδιώκει" την ΚΑΕ

Τα πράγματα στον ΠΑΟΚ δεν είναι καθόλου εύκολα σε οικονομικό επίπεδο. Τα πολλά χρέη αποτελούν βασική αιτία και η εξυγίανση της ΚΑΕ θα συνεχιστεί υποχρεωτικά και τη νέα σεζόν. Η απόφαση είναι ειλημμένη, με τη σύμφωνη γνώμη μάλιστα του Ερασιτέχνη.

Μόνο όμως που η προσοχή στο... κάθε ευρώ αποτελεί μονόδρομο και για ακόμη ένα λόγο. Στον ΠΑΟΚ υπογραμμίζουν πως τα κριτήρια για την αδειοδότηση αναμένεται να δυσκολέψουν και κάνουν λόγο για εφαρμογή ενός αντίστοιχου Financial Fair Play. Γι' αυτό πριν από λίγο καιρό είχε μιλήσει ο Τζόρντι Μπερτομέου, αναφερόμενος στην Ευρωλίγκα, όμως ένα τέτοιο πλάνο επεξεργάζεται και ο ΕΣΑΚΕ.

" Είναι αληθές αυτό. Προς τα εκεί βαδίζουμε", δήλωσε ο olaPAOK.gr o Γενικός Γραμματέας του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης. " Ηδη έχουν συσταθεί επιτροπές, με το τέλος του πρωταθλήματος θα υπάρξουν ανακοινώσεις γιατί κάτι τέτοιο θα εφαρμοστεί από την νέα χρονιά", προσέθεσε και επισήμανε κατόπιν πως " δεν μπορεί να προκύπτουν ανοίγματα στα σωματεία και να γίνονται όλο προσφυγές. Πρέπει να κοιτάξουμε την κατάσταση των συλλόγων μας γιατί μόνο αυτοί αν είναι υγιείς θα μπορούμε να ζητήσουμε και να διεκδικήσουμε πράγματα από τον Μπερτομέου".

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στο γεγονός ότι ο ΕΣΑΚΕ θα σκληραίνει την στάση του. " Ο ΕΣΑΚΕ είναι σε συνεννόηση με την Πολιτεία για να ελέγχει τα οικονομικά των συλλόγων. Θα έχει λόγο και ανεξαρτήτως τι θα γίνεται με την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, θα προτείνει ποιες ομάδες πρέπει να παίζουν στο πρωτάθλημα. Αυτές οι ομάδες θα πρέπει να είναι οικονομικά εντάξει. Αν μια ομάδα από την Α1 δεν πάρει πιστοποιητικό, δεν θα ανεβαίνει η αμέσως επόμενη ομάδα από αυτές που έχουν πάρει το εισιτήριο της ανόδου, αλλά θα δίνει ο ΕΣΑΚΕ wild card".

Οσο για τον ΠΑΟΚ που στο... μυαλό του έχει μόνο την εξυγίανση; " Ο ΠΑΟΚ έχει μπει σε ένα σωστό δρόμο με το άρθρο 99. Είναι σωστός ο δρόμος της εξυγίανσης που ακολουθεί. Έτσι σε 2-3 χρόνια θα μπορεί να μπορεί να έχει υψηλούς στόχος αντάξιους του ονόματος του. Έχουν περάσει οι εποχές που θα βάλει κάποιος λεφτά. Αυτό δεν το λέω μόνο για τον ΠΑΟΚ, αλλά και για τον Αρη γιατί μπάσκετ δίχως δυνατή Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα", τόνισε ο κ. Χαλβατζάκης.

News 24/7

24MEDIA NETWORK