Βουρκωμένος ο Μαρκόπουλος: "Αυτά έχω μάθει στη ζωή μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου"

Φορτισμένος συναισθηματικά ο Σούλης Μαρκόπουλος μετά τη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Κοροίβου.

Βουρκωμένος ο Μαρκόπουλος: "Αυτά έχω μάθει στη ζωή μου, έχω ήσυχη τη συνείδησή μου"
Μαρκόπουλος ΠΑΟΚ

Με το ζόρι συγκράτησε τα δάκρυά του ο Σούλης Μαρκόπουλος, μιλώντας μετά το τέλος του αγώνα με τον Κόροιβο.

Ο κόουτς του ΠΑΟΚ βρέθηκε σε μια τρομερά δύσκολη θέση, αφού το νικηφόρο 92-78 υποβίβασε κατά το ήμισυ την ομάδα του γιου του Χάρη στην Α2, αλλά στις δηλώσεις του στάθηκε στις αξίες που έχει μάθει να πρεσβεύει όσα χρόνια βρίσκεται στο χώρο του μπάσκετ. Επί της ουσίας τα λόγια του και η στάση του ήταν μια απάντηση σε όλους εκείνους που δημιουργούσαν σενάρια στο κεφάλι τους για το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Ο Σούλης Μαρκόπουλος παραδέχθηκε ότι " ήταν η πιο δύσκολη εβδομάδα που υπήρξε στην καριέρα μου ως προπονητής". Και συμπλήρωσε: " Τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Ήταν η ομάδα σου, ήταν το πρωτάθλημα και όχι ένα τυχαίο παιχνίδι, στο οποίο ο γιος σου παίζει την παραμονή. Αυτά που έχω μάθει στη ζωή μου και θέλω να μεταφέρω στη δουλειά αυτά ήθελα να εφαρμόσω. Ειπώθηκαν πολλά, γράφηκαν πολλά, ίσως αυτό να είναι πολύ άσχημο. Ξέρω καλά και πιστεύω ότι έχω τη συνείδησή μου απέναντι στο θεσμό του μπάσκετ και οτιδήποτε άλλο ως άνθρωπος".

Δείτε το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο

Στη συνέντευξη Τύπου του αγώνα, ο προπονητής του "Δικεφάλου" ανέφερε: " Ήταν ένα περίεργο παιχνίδι. Παίζαμε με μια ομάδα που έχει δυνατή περιφέρεια και έπρεπε να βρούμε τρόπους να την σταματήσουμε και να περάσουμε την μπάλα στη ρακέτα μας. Το κάναμε πολύ καλά στην μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. Στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου ενώ είχαμε πει ότι δεν πρέπει να χαλαρώσουμε, οι πόντοι που δεχτήκαμε ήταν πάρα πολλοί ενώ δεν είχε μπει στο παιχνίδι ο Ντέιβις. Αυτό έγινε και μας δημιούργησε πρόβλημα. Οι παίκτες βρήκαν τους τρόπους να επιτεθούν και δεν ήταν μόνο αμυντικό το πρόβλημα. Συγκεντρωθήκαμε στις αδυναμίες του αντιπάλου μας, βρήκαμε λύσεις και πιστεύω ότι φτάσαμε αρκετά εύκολα στην νίκη.

Κάθε γονιός θέλει το παιδί του να πηγαίνει καλά. Δεν σας το κρύβω ότι ήταν μια από τις πιο δύσκολες εβδομάδες της καριέρας μου. Πολλά πράγματα λέγονται τα οποία δεν γίνονται και στιγματίζουν οικογένειες και ανθρώπους. Σπιλώνεται και ο ΠΑΟΚ και η αντίπαλη ομάδα αλλά και η οικογένεια. Και κανένας δεν βγήκε να διαμαρτυρηθεί. Δεν γίνονται να γράφονται διάφορα πράγματα.

Ο Κλάντον είναι ένας παίκτης που μας βοηθάει στα ριμπάουντ και στον τρόπο που παίζουμε στην άμυνα μας. Ακόμα και οι υπόλοιποι παίκτες έχουν συνειδητοποιήσει ότι αν δεν παίξουμε δευτερεύουσα άμυνα και δεν επιτρέψουμε στους αντιπάλους να κάνουν δεύτερες επιθέσεις, μπορούμε να κρατήσουμε χαμηλά τον αντίπαλο στο σκορ. Ο,τι νέο έρχεται στην ομάδα και είναι καλό, βοηθάει τους παίκτες σε αυτόν τον τομέα.

Μπορεί να ξεκινήσουν και κατευθείαν τα πλέι οφ, ανάλογα με το τι χρονικό διάστημα θα μας δώσουν. Πολλές φορές μια διακοπή μπορεί να κάνει καλό ωστόσο πολλές φορές μπορεί να σε αποσυντονίσει τελείως

Η απόκτηση παίκτη είναι θέμα που θα το ανακοινώσει η διοίκηση".

Ο Χάρης Μαρκόπουλος σχολίασε από την πλευρά του: " Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι γιατί καλούμασταν να ανασυνταχθούμε μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Ήμασταν πολύ καλύτεροι στον τρόπο που σκεφτόμασταν σε σχέση με το ματς κόντρα στον Αρκαδικό. Στο δεύτερο δεκάλεπτο δώσαμε διαφορά στον ΠΑΟΚ, στο ημίχρονο μιλήσαμε και ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι μετά. Επιστρέψαμε ενώ πήραμε και μια διαφορά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο στο οποίο ο ΠΑΟΚ μας πίεσε κάποιοι παίκτες που ήταν φανερά εκτός φόρμας λόγω τραυματισμών, δεν είχαν καθαρό μυαλό. Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ και του εύχομαι να πετύχει τους στόχους του. Εμείς θέλουμε την νίκη στο επόμενο παιχνίδι για να έχουμε ελπίδες να παραμείνουμε στην κατηγορία.

Κατάρρευση είναι πολύ βαριά κουβέντα. Όπως στον πρώτο γύρο κερδίσαμε κάποια παιχνίδια στο τέλος, έτσι στο δεύτερο γύρο χάσαμε κάποια ματς στο τέλος. Το θέμα τώρα είναι να συγκεντρωθούμε για το τελευταίο παιχνίδι και μετά να δούμε τι έχουμε πετύχει και τι όχι.

Ήταν δύσκολο παιχνίδι λόγω της αξίας του αντιπάλου. Προσπαθήσαμε να κάνουμε όσο καλύτερη προετοιμασία γινόταν. Πάντα παίζει ο ΠΑΟΚ με τον Κόροιβο και δεν παίζει κανένας στην άκρη του πάγκου.

Ο ΠΑΟΚ φέτος έχει δείξει ότι είναι μια ομάδα ικανή για το καλύτερο, αλλά μπορεί να χάσει και από οποιονδήποτε. Ο ΠΑΟΚ είχε απουσίες στο ματς του πρώτου γύρου στην Αμαλιάδα αλλά με τις ίδιες απουσίες πήγε να κερδίσει τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Είναι πολύ πιο συμπαγής η ομάδα, τώρα είναι πολύ κοντά στο να πετύχει το στόχο της κατάκτησης της πέμπτης θέσης. Και βάσει των προβλημάτων που είχε, είναι κάτι σημαντικό. Τα πλέι οφ είναι άλλη διαδικασία. Όπως ξέρετε, σε ένα παιχνίδι όλα γίνονται".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

ΠΑΟΚ - Κόροιβος 92-78

News 24/7

24MEDIA NETWORK