Παπαντωνίου: "Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο"

Οι γκαρντ της ΑΕΚ, Νώντας Παπαντωνίου και Δημήτρης Κατσίβελης μίλησαν για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει της νέας σεζόν, το ματς Κυπέλλου με τον Άρη, ενώ αναφέρθηκαν και στους στόχους τόσο τους δικούς τους, όσο και της "Ένωσης".

Παπαντωνίου: "Η ΑΕΚ έχει αλλάξει επίπεδο"
INTIME SPORTS

Οι γκαρντ της ΑΕΚ, Νώντας Παπαντωνίου και Δημήτρης Κατσίβελης, μίλησαν στον "Sport24 Radio 103,3" και τον Χρήστο Τσάλτα στο πλαίσιο της Media Day της "Ένωσης" στο Καρπενήσι.

Πρώτα, ο Νώντας Παναντωνίου τόνισε: "Η φετινή αρχή δεν έχει καμία σχέση με την περσινή, διότι μετά τον ερχομό των κ. Αγγελόπουλου και κ. Σάκοτα η ομάδα έχει αλλάξει επίπεδο από το ξεκίνημα της σεζόν, ούτως ώστε να είμαστε έτοιμοι για το πρώτο ματς. Έχουμε πολύ ποιοτικό ρόστερ, με Έλληνες και ξένους παίκτες που έχουν εμπειρία και βρισκόμαστε στο Καρπενήσι για να βρούμε… χημεία και να "δέσουμε" ως ομάδα και είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα του Κυπέλλου.

Η ομάδα έχει ποιότητα, ένα καλό και γεμάτο ρόστερ και αυτό μας βοηθάει να γινόμαστε καλύτεροι και εμείς μέσω των προπονήσεων, αφού το επίπεδο είναι υψηλό και οι στόχοι έχουν ανέβει, όπως και οι προσδοκίες του κόσμου. Αυτό μας δίνει έξτρα κίνητρο για να προσπαθούμε ακόμα περισσότερο.

Παίζουμε και στις τρεις διοργανώσεις, καθώς φέτος υπάρχει και η Ευρώπη και με τη βοήθεια των προπονητών μας θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για να "δέσουμε" όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, διότι εκτός από εμένα, τον Ντούσαν (σ.σ. Σάκοτα) και τον Ζήση (σ.σ. Σαρικόπουλο), οι υπόλοιποι παίκτες είναι καινούριοι στην ομάδα. Εγώ εύχομαι το καλύτερο για την ομάδα, διότι θα είναι μία γεμάτη και δύσκολη σεζόν".

Για το ματς του Κυπέλλου με τον Άρη, που ήταν η ομάδα που απέκλεισε την AEK στα περσινά πλέι οφ: "Μία ομαδική αποτυχία και μία ήττα πεισμώνει ακόμα περισσότερο τους παίκτες και έτσι όπως τα έφερε η τύχη το πρώτο ματς της σεζόν θα είναι στη Θεσσαλονίκη, οπότε έχουμε να αποδείξουμε πολλά στους εαυτούς μας.

Αυτή τη φορά οφείλουμε να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Πέρσι, είχαμε και την απώλεια του Χέρστον, που ήταν ο κινητήριος μοχλός μας στην επίθεση και μας κόστισε, χωρίς όμως αυτό να αποτελεί δικαιολογία για εμάς. Η εμφάνισή μας στο τελευταίο παιχνίδι δεν ήταν αντάξια της AEK και αδικήσαμε και τους εαυτούς μας. Φέτος θα είμαστε πιο έτοιμοι, γίνεται καλή δουλειά από το προπονητικό επιτελείο και οι παίκτες δείχνουν μεγάλη διάθεση, οπότε φέτος θα είναι διαφορετικά".

Για τον κόσμο της ομάδας: "Θα είναι δίπλα μας, όπως ήταν και πέρσι, όπως είναι πάντα. Εμείς αυτό που μπρούμε να υποσχεθούμε είναι ότι η ομάδα θα μάχεται, θα δίνει το 150% και θα παλεύει κάθε παιχνίδι. Θέλουμε να κάνουμε κάτι καλό, αλλά και να είμαστε ρεαλιστές. Δε θέλουμε να βάζουμε μακροπρόθεσμους στόχους, κάθε εβδομάδα να να επικεντρωνόμαστε στον αντίπαλο και μακάρι στο τέλος να φτάσουμε στα ημιτελικά και να κοντράρουμε είτε τον Ολυμπιακό, είτε τον Παναθηναϊκό, για να μετρήσουμε τις δυνάμεις μας ως ομάδα".

Για τους προσωπικούς του στόχους: "Πλέον είμαι πιο συνειδητοποιημένος και έχω εμπειρία από την Α1. Περιμένω να δώσω ότι καλύτερο στην ομάδα και φυσικά ότι μου ζητήσει ο προπονητής. Το σημαντικό είναι να κερδίζει η ομάδα και όλοι θα είμαστε ευχαριστημένοι. Θέλω να πω στον κόσμο ότι θα μάχομαι σε κάθε φάση, όπως κάνω και όπως μου αρέσει. Μακάρι φέτος να έχουμε υγεία και να είμαστε καλύτεροι από πέρσι".

Στη συνέχεια ο Δημήτρης Κατσίβελης υπογράμμισε: "Ήταν η τρίτη ημέρα στο Καρπενήσι, έχουμε πέσει με τα… μούτρα στη δουλειά και αυτό πρέπει να κάνουμε σε αυτό το στάδιο της προετοιμασίας μας. Σκοπός μας είναι να γνωριστούμε σαν ομάδα και να δουλέψουμε όσο σκληρότερα γίνεται. Σίγουρα βοηθάει το γεγονός ότι πολλά από τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Το κλίμα είναι πάρα πολύ καλό και σε αυτό βοηθούν και οι προπονητές μας. Περνάμε καλά και εντός και εκτός παρκέ".

Για τους στόχους της ομάδας: "Είναι νωρίς να μιλάμε για αυτό. Το θέμα είναι να βγάλουμε στο παρκέ τη δουλειά που κάνουμε και να μιλήσουμε στο… γήπεδο".

Για την υπόσχεση που δίνει στον κόσμο της ομάδας: "Να περιμένει μία ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης που θα παλεύει σε κάθε παιχνίδι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα".

Για τη μετάβαση από τον Ολυμπιακό στην ΑEK: "Όλοι οι παίκτες θέλουν να παίζουν. Στον Ολυμπιακό είχα διαφορετικό ρόλο από αυτόν που θα έχω στην Α.Ε.Κ. Θα έχω έναν πιο αναβαθμισμένο ρόλο, θέλω να παίξω, να δείξω τι μπορώ να κάνω και η Α.Ε.Κ. ήταν η καλύτερη επιλογή που θα μπορούσα να κάνω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK