Πασκουάλ: Αυτός είμαι...

Ποιος είναι ο Τσάβι Πασκουάλ και ποια η φιλοσοφία του; Ο ίδιος, στην παρουσίασή του από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο, μίλησε για τον κόουτς και τον άνθρωπο Πασκουάλ.

Πασκουάλ: Αυτός είμαι...

Ο Τσάβι Πασκουάλ αυτοπαρουσιάστηκε! Παρόντος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο νέος προπονητής του Παναθηναϊκού μίλησε για τη φιλοσοφία του και ανέλυσε το πλάνο του.

Οι πιο "ζουμερές" ατάκες του Καταλανού:

- Αν δεν ένιωθα ικανός, δεν θα ερχόμουν.

- Είμαι ένας προπονητής που θέλει να παίξει τέλεια και στις δύο πλευρές του γηπέδου. Θα ξεκινήσουμε από αυτό, να μην χάσουμε το dna μας ως ομάδα. Μιλάμε για ένα dna που υπάρχει σε όλη τη χώρα.

- Υπάρχει κόσμος λιγότερο θρησκευόμενος, υπάρχουν και άνθρωποι που πιστεύουν στο πεπρωμένο. Εγώ πιστεύω σε αυτό.

- Είμαστε μια ειδική περίπτωση ανθρώπων που δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τίποτα. Η δουλειά μας είναι να βγάλουμε την καλύτερη απόδοση των παικτών χωρίς δικαιολογίες και πάντα με καθαρό βλέμμα στα μάτια.

- Αυτή τη στιγμή κινούμαστε μεταξύ 75-80 κατοχών, άρα δεν θα έχουμε 100 συστήματα ανά ματς. Θα χρησιμοποιούμε διαφορετικά πράγματα, όμως ποτέ ταυτόχρονα. Κανείς δεν είπε ότι υπάρχει κάτι εύκολο.

- Μου αρέσει η πίεση της νίκης και εδώ υπάρχει. Θεωρώ ότι το να παίξω μια καλή άμυνα είναι μέρος του dna των ομάδων και το παρελθόν δείχνει πως οι ομάδες μου ήταν από τις καλύτερες στην άμυνα.

- Πρέπει να μάθω να μαγειρεύω. Δεν πιστεύω ότι πρέπει να αλλάξω κάτι. Είμαι σοβαρός, ευθύς, εργατικός, απαιτητικός και δεν χρειάζεται να αλλάξω κάτι. Έχω σεβασμό για όλον τον κόσμο και πάντα μου διδάσκουν πως όταν έχεις παιδεία και σέβεσαι όλα είναι πιο εύκολα.

- Ως προπονητής οι νίκες είναι εφήμερες, αλλά δεν ξεχνάς τις ήττες.

- Δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε πως παίζουμε για τη νίκη, αλλά και για τον κόσμο. Και πρέπει να κάνουμε κάτι ώστε ο κόσμος να περνάει καλά, αλλά ταυτόχρονα θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα χαρακτηριστικά των παικτών που έχουμε. Εάν έχεις τον Μπολτ, δεν μπορείς να τρέξεις μαραθώνιο. Εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά των παικτών που έχεις.

Προηγουμένως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχε υποστηρίξει πως " οι παρουσιάσεις γίνονται καλοκαίρι, αλλά για τους λόγους που μάθατε έγινε τώρα. Έχουμε δείξει ως οικογένεια πως δεν σκεφτόμαστε τίποτα μπροστά από το σύλλογο. Ο Παναθηναϊκός θέλει να συνεχίσει να είναι στην κορυφή της Ευρώπης. Εάν χρειαστεί να γίνουν αλλαγές, θα γίνουν, αφού το δείξει ο προπονητής.

Η 30ετία που είμαστε στην κορυφή δεν χρειάζεται να κάνουμε αλλαγές, ακόμα και σε στιγμή που έγιναν μεγάλες αλλαγές, αποδείξαμε ότι κρατήσαμε τον σύλλογο σε υψηλό επίπεδο. Κάτι που δεν κατάφερε κανείς άλλος. Εμείς κρατήσαμε τον Παναθηναϊκό ψηλά και θέλουμε να τον κάνουμε ψηλότερα. Η μόνη αλλαγή έχει να κάνει με τους ανθρώπους που μας παρακολουθούν, να δουν πώς είναι τα πράγματα και μετά να κρίνουν".

News 24/7

24MEDIA NETWORK