Πληθωρικός και απροσπέλαστος ο νέος Ολυμπιακός

Μπόλικη ποιότητα, πληρότητα σε όλες τις θέσεις, επιθετικό ταλέντο αλλά το σημείο αναφοράς παραμένει η άμυνα. Ο Ολυμπιακός νίκησε εύκολα με 70-56 τον Ερυθρό Αστέρα στο πρώτο του υπό κ.σ. (κανονικές συνθήκες) φιλικό παρουσία φιλάθλων και τηλεόρασης και σε αυτά του τα αποκαλυπτήρια πήρε καλό βαθμό.

2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
2ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΚΡΗΤΗΣ / ΟΣΦΠ - ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι ερυθρόλευκοι, με τους διεθνείς (πλην Πρίντεζη) διαθέσιμους έδωσαν την ευκαιρία στον Σφαιρόπουλο να δοκιμάσει πολλά διαφορετικά σχήματα και συστήματα, να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής και να αναδείξει το μεγάλο βάθος που θα έχει φέτος στο ρόστερ του.

Αυτοί που άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις, πέραν των γνωστών… Μιλουτίνοβ και Σπανούλη (ειδικά ο Σέρβος έχει πλέον τεράστια εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του και έχει εξελιχθεί σε μετρ των ριμπάουντ) ήταν ο Ρόμπερτς με τον ΜακΛιν ενώ και ο Στρέλνιεκς άφησε καλά δείγματα.

Ο Ρόμπερτς θα είναι κινητήριος μοχλός επιθετικά τόσο με την οργάνωση όσο και με τα τελειώματά του, ο ΜακΛιν είναι ψηλός που ξέρει καλά να πασάρει και να ανοίγει την αντίπαλη άμυνα ενώ ο Στρέλνιεκς παρότι κουβαλάει την κούραση του Ευρωμπάσκετ έδειξε ότι θα είναι ο παίκτης του προπονητή στο παρκέ κάνοντας πολλές δουλειές.

Αυτός που χρειάζεται ακόμη χρόνο για να προσαρμοστεί, κάτι αναμενόμενο άλλωστε, είναι ο Χόλις Τόμπσον που έδειξε μεν διάθεση, έτρεξε στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση αλλά θα χρειαστεί να βρει και την εμπιστοσύνη στο σουτ του μιας και για αυτό τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, για το σουτ.

Το στοιχείο πάντως που έκανε τον Ολυμπιακό να ξεχωρίσει στο ματς ήταν η προσήλωση στην άμυνα, κάτι που φαίνεται και από τους 56 πόντους της σερβικής ομάδας, παρά τις πολλές αλλαγές αλλά και η κυριαρχία στα ριμπάουντ αφού μάζεψε διπλάσια από τον Αστέρα (44-22)

Ολυμπιακός: Μακλίν 4, Παπαπέτρου, Σπανούλης 6 (3 ασίστ), Αγραβάνης 8 (6ρ), Μιλουτίνοβ 16 (6/7δ, 4/6β, 8ρ), Στρέλνιεκς 6 (2τρ), Τιλί 4, Παπανικολάου 4, Μάντζαρης, Ρόμπερτς 10 (5ρ, 2ασ), Μπόγρης 6, Τόμπσον 6 (1τρ).

Ερυθρός Αστέρας: Κέσελ 3 (1), Ραντίσεβιτς 5, Ντάνγκουμπιτς 3 (1), Λαζάρεβιτς, Φελντέιν 7 (1), Γιάνκοβιτς, Ρότσεστι 3, Λεσόρ 14, Γιοβάνοβιτς 5, Μπιέλιτσα 16 (1).

News 24/7

24MEDIA NETWORK