Κολοσσός-Παναθηναϊκός 66-74

Πιο σοβαρός αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Κολοσσό στη Ρόδο και "καθάρισε" με 3-1 νίκες στη σειρά των ημιτελικών. Το 74-66 στέλνει τους "πράσινους" με μειονέκτημα έδρας κόντρα στον Ολυμπιακό στους τελικούς της Basket League ΟΠΑΠ.

Κολοσσός-Παναθηναϊκός 66-74

Ετσι κρίθηκε:

Ακόμα και τώρα, στο τέταρτο παιχνίδι, στο οποίο πολλοί θα πίστευαν ότι η ομάδα του Φραγκιά θα είχε... ξεφουσκώσει μετά τη σαββατιάτικη νίκη, ο Παναθηναϊκός τα χρειάστηκε μέχρι να εξασφαλίσει τη νίκη. Αυτή ουσιαστικά ήρθε στο τρίτο δεκάλεπτο όταν οι φιλοξενούμενοι έβαλαν... τα κουκιά κάτω και είδαν ότι έβγαιναν υπέρ τους, παίρνοντας -τελικώς- την εύκολη νίκη.

Σε ένα ματς όπου είδαμε καλάθια με το... σταγονόμετρο, ο Παναθηναϊκός πήρε πόντους από τον κορυφαίο του παρκέ, τον Βουγιούκα, αν και έχασε αρκετά από τα λεγόμενα εύκολα. Οι "πράσινοι" άρχισαν ουσιαστικά να "χτίζουν" τη νίκη στο 16' όταν ξέφυγαν για πρώτη φορά στο +5 (23-19).

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός ανέβασε ρυθμό, ήταν πιο εύστοχος απέναντι στον άστοχο Κολοσσό (είναι χαρακτηριστικό πως το ποσοστό στα τρίποντα ήταν μόλις 14%!) και με το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου "καθάρισε" το ματς (45-57). Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να γυρίσουν το ματς, αλλά η μοίρα είχε γραφεί. Ο Παναθηναϊκός έκανε το 3-1 απέναντι στην αξιόμαχη ομάδα της Ρόδου, η οποία σαν επιμύθιο κέρδισε το χειροκρότημα του κόσμου της.

Σταρ:

Ο Ίαν Βουγιούκας ήταν ο... Γιασικεβίτσιους και με τα καλάθια του -όντας πρώτος σκόρερ- έδωσε χείρα βοηθείας στον Παναθηναϊκό.

Απογοήτευση:

Οπως και το Σάββατο έτσι και τώρα ο Χόπσον δεν βοήθησε.

Σχόλιο:

Ο σοβαρός Παναθηναϊκός που δεν εμφανίστηκε το Σάββατο στο παρκέ, έκανε αυτό που έπρεπε και πήγε εκεί που ξέραμε από την αρχή της σεζόν: στους τελικούς. Ο Κολοσσός έκανε τις δικές του υπερβάσεις. Εφτασε στα ημιτελικά, νίκησε μία φορά τον Παναθηναϊκό και κατέκτησε το... δικό του πρωτάθλημα. Η ομάδα του Βασίλη Φραγκιά ήταν η απόδειξη ότι το μπάσκετ... υπάρχει. Α, ξεχάσαμε. Εχουμε και τον μικρό τελικό που διατήρησαν τα... σαϊνια.

Τα δεκάλεπτα: 14-16, 27-33, 45-57, 66-74

Κολοσσός-Παναθηναϊκός 66-74

Κολοσσός-Παναθηναϊκός 66-74

Το live του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK