ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 65-83

Ο Παναθηναϊκός είναι ο πρώτος φιναλίστ του πρωταθλήματος! Επιβλήθηκε 83-65 του ΠΑΟΚ στο "Παλατάκι", έκανε το 3-0 στις νίκες και περιμένει τον αντίπαλό του στη μάχη για τον εφετινό τίτλο. Άγγιξε το τριπλ νταμπλ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, πολύτιμος και ο ΝτεΜάρκους Νέλσον.

ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός 65-83

Η εξέλιξη

Όταν σε 2 λεπτά ο Παναθηναϊκός έχει 3/4 τρίποντα και σε 4:30 5/7, ήταν δύσκολο για τον νευρικό ΠΑΟΚ ν' ακολουθήσει. Το "τριφύλλι" προηγήθηκε 9-0 και 17-2 χωρίς να συναντήσει αντίσταση και είχε τον απόλυτο έλεγχο από νωρίς.

Οι γηπεδούχοι είχαν αρχίσει ν' αποκαθιστούν την επαφή τους με το καλάθι, αλλά στο 33-12 του 10' οι ελπίδες τους ήταν πλέον ελάχιστες. Οι "πράσινοι" είχαν ήδη 8 ασίστ και συνεχίζοντας το "βομβαρδισμό" απ' έξω (9/12) έφτασαν ως το 42-17, τεράστια διαφορά που χρειάστηκε απλώς να διαχειριστούν στο υπόλοιπο της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ είχε λίγα λάθη και αρκετά επιθετικά ριμπάουντ, προσπαθώντας πάνω εκεί να χτίσει μία μίνι αντεπίθεση. Όντουμ και Λάνγκφορντ έδωσαν το σκορ που είχε ανάγκη η ομάδα του Μαρκόπουλου και το -13 (46-59) του 26' που έγινε -11 (51-62) δημιούργησε τις προϋποθέσεις ανατροπής. Ακολούθησε όμως ένα 5-0 του Παναθηναϊκού, σερί που έκοψε τη φόρα των "ασπρόμαυρων" και έδωσε ξανά αυτοπεποίθηση στους "πράσινους".

Οι παίκτες του Μανωλόπουλου δεν έπαιζαν το ίδιο καλά στις δύο πλευρές, ο "Δικέφαλος" πάλευε να επιστρέψει στο ματς αλλά πιο κοντά από το 67-56 ή το 72-61 δεν έφτασε. Ο Παναθηναϊκός είχε μόνιμα τη λύση για κάθε πρόβλημα, ξέφυγε ξανά και πανηγύρισε με 3-0 την πρόκριση στους τελικούς.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο MVP της σειράς, Λουκάς Μαυροκεφαλίδης, ο οποίος τώρα που ένιωσε βασικός έχει γίνει ο κορυφαίος παίκτης του Παναθηναϊκού. Με κυνήγησε το τριμπλ νταμπλ.

2. Ο αναγεννημένος ΝτεΜάρκους Νέλσον, γιατί από κομπάρσος έχει γίνει ωφέλιμος για το υπόλοιπο σύνολο.

3. Ο Ρέιμαρ Μόργκαν, παίκτης χρήσιμος γι' αυτό που θέλει ο Μανωλόπουλος.

4. Ο Τζέικ Όντουμ, τα σουτ του οποίου έφεραν τον ΠΑΟΚ σε θέση να διεκδικήσει τις πιθανότητές του.

5. Ο Κέβιν Λάνγκφορντ, που χωρίς βοήθειες στο "5" κάνει ό,τι καλύτερο.

Το φύλλο αγώνα

Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από τη Θεσσαλονίκη με το διπλό και την πρόκριση στους τελικούς. Τη στιγμή που αρκετοί υπολόγιζαν ότι θα δυσκολευτεί στη σειρά με τον ΠΑΟΚ, πέτυχε τρεις επιβλητικές νίκες και πέρασε... αέρα ακονίζοντας πλέον τα ξίφη του με στόχο να υπερασπιστεί τα κεκτημένα στο πρωτάθλημα και να κατακτήσει το νταμπλ. Ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης είναι αναγεννημένος, ο ΝτεΜάρκους Νέλσον άλλος παίκτης και η ομάδα του Μανωλόπουλου πιο... ομάδα.

Ο "Δικέφαλος" θα βάλει τα δυνατά του για την τρίτη θέση, γιατί βάσει σταθερότητας στη σεζόν την αξίζει, μένει όμως ν' αποδείξει ότι έχει τις δυνάμεις να το πετύχει. Γιατί στους ημιτελικούς ξέμεινε από ενέργεια.

TO LIVE

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK